Paní Merkelová a vražda na zámku

Paní Merkelová a vražda na zámku https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513911/bmid_pani-merkelova-a-vrazda-na-zamku-64241329c52ea.jpg 4 34 14

Komediální detektivka s Angelou Merkelovou v hlavní a mopsem Putinem ve vedlejší roli. Angela Merkelová odešla do důchodu a společně se svým manželem Joachimem a mopsem Putinem se přestěhovala na venkov. Bývalá kancléřka se ale brzo začne nudit, protože pečení a dlouhé vycházky jí ke štěstí nestačí. Když je tedy v místnosti zamčené zevnitř nalezen otrávený šlechtic Philipp von Baugenwitz, Angela pookřeje. Konečně problém, který může začít řešit! Dokáže odhalit vraha? Začne se v malé vesničce konečně cítit jako doma? A povede se jí konečně, poprvé za celý život, najít si skutečnou kamarádku?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , CPress
Originální název:

Miss Merkel: Mord in der Uckermark , 2021


více info...

Přidat komentář

iveta3689
05.03.2024 4 z 5

Nápad dobrý, milé a vtipné vyprávění.

lusila
19.02.2024 4 z 5

Samotný zločin či vyšetrovanie pre mňa nebolo podstatné, ale to ostatné naokolo bola zábava.


jaroiva
25.09.2023

Pořád dokola čtu stejné pasáže a vůbec to nevnímám. Humor mě asi míjí. Nedočítám, nehodnotím.

aNGie5
05.09.2023 5 z 5

Skvělý humor, zajímavá detektivní zápletka - ten příběh si opravdu užijete :)

koppy
28.08.2023 5 z 5

Mě to moc bavilo. Milá knížka s detektivní zápletkou, vtipnými dialogy a občasnými vsuvkami z politického zákulisí. Nevím, proč mě napadla lehká podobnost s Bočkovou Aristokratkou. Asi že ten zámek a tak. Za mě pěkné oddechové čtení.

Márinka
12.08.2023 5 z 5

"Vražedná " zápletka nebyla nikterak originální. Ale v případě tohoto příběhu nebyla pro mě tak důležitá. Skvěle jsem se bavila nad politickými glosami typu: "Nemůžeme hned všechny podezřívat. Nejsme v politice. Ne každý má dvě tváře" nebo "Jestli se chce opravdu stát dobrou vyšetřovatelkou, musí nasadit kamenný obličej, jako když Kaddáfí kdxysi v její přítomnosti básnil o svých sexy osobních strážkyních." a mnoho dalších.

Velmi sympatický mi byl Angelin vztah s manželem i k bodyguardovi Mikemu a naprosto jsem chápala její touhu po přátelství a "zapadnutí" mezi obyvatele jejího nového domova. A samozřejmě jsem byla nadšená z její lásky k pečení buchet :o).

Knihyvsudekolem
30.07.2023 2 z 5

Když jsem na knihu narazila v knihkupectví, říkala jsem si, že si ji prostě musím přečíst. Vždyť půjde o vraždu, kterou bude vyšetřovat sama Angela Merkelová a její mopsík Putin
Zezačátku jsem se bavila - konverzace Angely s jejím manželem či pokusy bývalé německé kancléřky žít "nudný" život v důchodu byly fajn.
Ovšem jakmile začalo samotné vyšetřování, tak mě paradoxně opustila chuť číst dál. Zápletka nebyla hloupá, ovšem ani nijak originální a stejný pocit jsem měla také z postav.
(Četla jsem cca před měsícem a už teď bych celý příběh nedala dohromady )
Mohu myslím s čistým svědomím říct, že pokud tuto knihu minete, tak se o nic velkého neochudíte a ještě ušetříte čas na zajímavější čtivo.

Ulala
23.07.2023 4 z 5

Taková příjemná a vtipná jednohubka. Zajímal by mně názor Miss Merkel na tento příběh. Já osobně si ráda přečtu i další pokračování.

lucakuca
21.07.2023 5 z 5

To bylo krásný.
Laskavý humor, milé škádlení, jemné politické narážky, vtipné myšlenkové pochody :-)
Skvěle napsané.
Věřím, že i Angela se náramně bavila při čtení.

KnihomolkaAnna2
17.07.2023 5 z 5

Tuhle knížku jsem si zamilovala. Tak moc až mě mrzelo, že jsem ji dočetla. Je to teď momentálně moje nejoblíbenější knížka, myslím, že na hodně dlouhou dobu. Kéžby bylo pokračování.

Renike
11.07.2023 5 z 5

Měla jsem obavy na začátku, číst / nečíst. Ale který majitel mopse by mohl odolat knize, když pejska uvidí na obálce? Ja rozhodně ne. A nelituji. Kniha byla boží, vtipná, roztomilé rozhovory. Pojmenování mopsíka nechám bez komentu i jeho klíšťat : ) Kolikrát to nešlo bez výbuchů smíchu.

Aoibhe
09.06.2023 5 z 5

Skvěle a vtipně napsaná detektivka - moc se mi líbil autorův styl a čtení jsem si opravdu užila. Vřele doporučuji a těším se na další díly!

mikika
05.06.2023 5 z 5

božínku, já se tak bavila! autor píše vtipně a laskavě, úplně tu Angelu vidíte, jak prochází vesničkou v bodyguardem v patách a v ruce nese pytlík s psím bobkem... a všechny ty narážky na Trumpa, Berlusconiho a další výtečníky, se kterými Angela zametla, ale teď, v důchodu, už nemá do čeho píchnout. naštěstí je tu ta vražda...

babicka_amalka
22.05.2023 4 z 5

taková to byla blbost! ale bavila jsem se při čtení královsky: napsáno s laskavým nadhledem a nadsázkou, celkem vtipné, plné jemných narážek na lidi i události (i když Němci si to asi vychutnají ještě víc, protože přeci jen ne vše jsme stačili z doby její vlády u nás zaznamenat);
už mám doma druhý díl v originále a na podzim má vyjít třetí (jsem zvědavá, jestli vyjdou i u nás);
a dokonce podle 1. dílu byl natočen film;
příjemná oddechovka na odpoledne;

Štítky knihy

detektivní a krimi romány humor zfilmováno Angela Merkelová, kancléřka, 1954-

Autorovy další knížky

David Safier
německá, 1966
2009  83%Mizerná karma
2023  84%Paní Merkelová a vražda na zámku

Kniha Paní Merkelová a vražda na zámku je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce43x
Chystám se číst34x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x