Koruna věčného soumraku

Koruna věčného soumraku https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493609/bmid_koruna-vecneho-soumraku-UiV-493609.jpg 4 49 18

Pád měsíce série

1. díl >

Skupina outsiderů se vydá na nebezpečnou pouť, aby odhalila tajemství z pradávné minulosti, která jsou klíčem záchraně jejich světa. Nadaná studentka předpoví apokalypsu, ale „odměnou“ je jí rozsudek smrti. Na útěku do neznáma se spojí s bývalým rytířem, který znovu pozvedne zbraně, jež má zakázáno nosit, a vrátí se domů. S princem, který holduje pitkám, ale vystoupí z bratrova stínu a najde vlastní smysl života. A s uvězněným zlodějem, který unikne z důlní temnoty a objeví zářivý artefakt, jenž rozpoutá celosvětový zápas o moc. Na útěku před starými i novými nepřáteli se musí všichni čtyři naučit důvěřovat jeden druhému – jinak nemohou ve zvláštním, krásném, ale zároveň vražedném světě přežít. Každým okamžikem se však blíží záhuba.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Starless Crown , 2022


více info...

Přidat komentář

rm
12.02.2024 5 z 5

Četl jsem od spisovatele jiné knihy a byly fajn. Tak jsem se dostal i k této. No, fantasy normálně nevyhledávám, ale četlo se to dobře. Uvidím, jaký bude druhý díl.

Arev122
03.02.2024 3 z 5

Román je fantasy - t.j je to vlastně pohádka, kde se vyskytují nadpřirozené bytosti a kladné i záporné postavy mají nemalé schopnosti. Ale i když některé části byly akční a napínavé, mě to neoslovilo.


Andyska639
12.07.2023 4 z 5

Četla jsem od Rollinse skoro všechno a opět nezklamal. Za mě super čtitelná kniha. Musela jsem se držet, ať mi neukápne skoro u konce slza.. Už se těším na další díl, který bude snad brzy. :-)

misaC
03.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Ani já jsem ze zpočátku nemohla začíst. Hodně postav a zvláštní názvy ( překladatel se asi vyřádil ) mi daly opravdu zabrat.
Později jsem se ale začetla a děj už hezky ubíhal. Dvakrát i ukápla slza - s Bašaliou a Aamonem....

katerina28349
26.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Pana spisovatele Rollinse nečtu ale tenhle fantasy příběh byl super. I když ze začátku je příběh zdlouhavý a musela jsem se soustředit abych do příběhu pronikla a neztratila linku. Ve chvíli když vše do sebe zapadne tak je to jedno velké wou. Příběh je velmi hezky a čtivě vykreslený ( světy, lidé, zvířata, i schopnosti dané osoby nebo zvířete). Na konci i se slzami v očích což mě u fantasy překvapilo nic méně to k příběhu sedlo. Můžu doporučit a to fantasy skoro nečtu

Katelienes
08.02.2023 5 z 5

Rozjezd je poměrně pomalý, ale poté se člověku nechce knihu odložit. Příběh je docela náročný a vyžaduje opravdu soustředění (jinak hrozí že se v tom ztratíte). V knize se střídá několik dějových linek, což může být ze začátku chaotické, ale poté to celé zapadne do jednoho souvislého celku. I když nejsem fanoušek ilustrovaných knih (dávám přednost své představivosti), zde použité ilustrace jsou nenásilné a přímo se do knihy hodí (a jsou prostě skvělé). Nakonec jsem si knihu užila, zkrátka fantasy jak má být.

lampernaqui
16.01.2023 4 z 5

Nechtělo se mi do toho, opravdu ne. Ale jelikož jsem takový exot, který musí mít všechno a komplet od autora, tak jsem se do Rollinsova fantasy románu pustil. A udělal jsem dobře. Dokonce jsem si chvíli říkal, že by se měl vyprdnout na Sigmu a věnovat si čistě klasické fantasy. Bylo to celkem originální čtení, svět je zajímavý, plný přepodivných stvoření, ke kterým z velké části máme i ilustrace pro lepší představivost. Jsem zvědavý, jak se bude příběh dál vyvíjet. Pro mě velké příjemné překvapení.

Kocourek
21.12.2022 5 z 5

Tak to byla jízda. Mrzelo mě, že nepokračoval Stín krále lebek a byly jen dva díly. Tak teď už je snad zaděláno na další sérii fantasy. Začátek jsem rozpačitě sledovala, ale pak se to rozjelo a jednotlivé nitky směřovaly ke společnému konci. Změna žánru mě potěšila. Poslední dobou už byly knihy podobné, i když samozřejmě také super.

hungryreader00
01.12.2022 3 z 5

(SPOILER) Začátek knihy byl hodně zdlouhavý a některé pasáže dokonce považuji za nepodstatné, stejně tak akční scény. Na druhou stranu bych ocenila více dialogů. Přišlo mi zvláštní, že ty postavy někam hodiny putují a nic si o sobě neřeknou, na nic se nezeptají a všichni jen tiše přemýšlí. Dále je tam spoustu klišé. Celou knihu jsem si říkala, tady opravdu chybí už jen milostný trojúhelník. A ejhle! Je tam! Poslední věc, kterou musím zmínit je samotná Nyx, která jeden den objeví svou schopnost, kterou samozřejmě neumí používat, a další den už ji používá lépe než kdejaký profík. Celkově mi kniha přišla naivní a předvídatelná, přes to se nečte vůbec snadno.
Ale abych knihu jen nehanila, je tu spousta věcí, které ocenit musím. Svět Koruny je skvělý. Je tu mnoho zajímavých bytostí, je tu nějaké náboženství, nějaká zavedená politika a všechno má svá pravidla a historii. Velkým bonusem jsou ilustrace. Také musím ocenit, jak autor propojil několik dějových linek.
I přes všechny klady po dalším díle asi nesáhnu.

Nelly
12.10.2022 4 z 5

Rollins překvapil - velmi zajímavě zpracovaný fantasy svět s nezvyklými bytostmi (děkuji za krásné ilustrace). Je to spíše hodně nadupaná akční fantasy, ne nic s vílími princi a draky, takže ji jistě ocení i mužská část čtenářů. Je to trošku náročnější čtení (asi ne pro každého) - takový hodně silný vývar, takže nejde slupnout za dva večery. Ale zase si to neskutečně užijete. Jednu hvězdičku si schovávám, protože věřím, že další díl nebo díly budou ještě lepší.

Jana65
08.10.2022 1 z 5

Koukám, že má kniha hodně dobré hodnocení. Byla jsem natěšena, když jsem zjistila, že vyjde novinka od pana Rollinse a hned ji koupila. Ale musím říct, že mi od něj tento žánr vůbec nesedl, do čtení jsem se vyloženě nutila. Jsem od něj zvyklá na úplně jiný druh knih. Ale nápad na téma dobrý. Druhý díl už kupovat nebudu.

Peťulka3
25.09.2022 5 z 5

Tak tohle byla jízda! V některých částech jsem řvala jak želva, takže děj si člověka opravdu získá. Už aby byl další díl.

Kami33
25.08.2022 5 z 5

Skvělé. Začátek byl poněkud náročný, ale pak se před námi odkryl nový svět plný zvláštních tvorů, lidí (no a i soch). Jedna z knih, kterou když dočtete, je vám líto, že už je konec. Teď budu muset s napětím čekat na pokračování, které si rozhodně nenechám ujít.

Duchoslp
14.08.2022 4 z 5

Knížka jako celek se mi líbila, ale první třetina mi přišla poněkud zdlouhavá a pracně jsem se jim prokousávala. Ale jakmile se dějové linky začaly postupně spojovat, příběh nabral spád a bylo to super. Moc se těším na další pokračování

LenkaDv
31.07.2022 5 z 5

James Rollins je můj oblíbený autor, takže už jsem věděla, jaký styl očekávat. A kniha moje očekávání nezklamala. Teď malý spoiler - děj se odehrává ve zcela fiktivním světě na rozdíl od jiných knih. Stále jsem očekávala propojení do současnosti jak je to u autora skoro vždy obvyklé, ale nestalo. Jen mě mohlo dojít, že to bude další serie a na konečné rozuzlení příběhu si budu muset počkat.

BookEater
29.07.2022 5 z 5

Nádherný a barvitý příběh o světě, ve kterém si můžeme i nemusíme promítnout dřívější Zemi.... trošku náročný na sledování zvratů a pamatování jmen, národností či příslušnosti, ale stojí za to se do něj zakousnout. Těším se na pokračování, Rollins tentokrát zabrousil ve fantasy kousek dál, než jsme u něj zvyklí, ale mě se to líbí moc.

Ladiva
27.07.2022 4 z 5

Autor sa skutočne snažil. Dal si záležať a prostredie, v ktorom sa dej fantasy príbehu odohráva vytvoril naozaj detailne - zvláštna krajina, nezvyčajné zvieratá, náboženstvo, králi a poddaní. V dnešnej záplave fantasy románov je ťažké vytvoriť príbeh, ktorý by "vyčnieval" bol zaujímavý a netypický (dejom, či postavami) a myslím si, že ani tu sa to autorovi nepodarilo. Postavy sú striktne rozdelené na "dobrých a zlých" a dej sa ešte len postupne rozbieha, zatiaľ však ničím neprekvapuje.
Na druhej strane sa kniha číta dobre a myslím, že dám šancu aj pokračovaniu príbehu.

kate9326
24.07.2022 5 z 5

První díl fantasy série. Někdy spíše dystopie. Postavy působí trochu klišé dojmem, ale to je běžné. Pro fans tohoto žánru určitě stojí za přečtení.

Štítky knihy

fantasy

Autorovy další knížky

James Rollins (p)
americká, 1961
2008  86%Amazonie
2013  81%Krvavé evangelium
2006  86%Mapa z kostí
2007  88%Černý řád
2008  88%Jidášův kmen

Kniha Koruna věčného soumraku je v

Právě čtených3x
Přečtených73x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených3x
Knihotéce91x
Chystám se číst75x
Chci si koupit25x
dalších seznamech2x