Ozvěna duchů

Ozvěna duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25073/ozvena-duchu-25073.jpg 4 25 5

Whitney Burkeová, uznávaná badatelka v oboru výzkumu jeskyní a mořské biologie, opustila tuto profesi poté, když při tragickém neštěstí v jeskynním bludišti Labyrint v Kentucky přišla o svou asistentku. Třebaže sama Whitney přísahala, že do jeskyně víckrát nevstoupí, připojili se její manžel Tom a dcera Cricket k náročné jeskyňářské expedici sponzorované NASA. Když však expedice narazí na skupinu uprchlých trestanců, kteří za vedení napůl šíleného uprchlého vědce Roberta Gregora hledají tajemný měsíční kámen, musí Whitney svůj paralizující strach překonat a sebrat všechny síly, aby se pokusila zachránit manžela, dceru a nakonec i sebe. Boj o přežití je urputný, nervy drásající momenty neberou konce a nebezpečí se zdá být všudypřítomné. ... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Labyrinth , 2002


více info...

Přidat komentář

veronika4001
08.04.2023 5 z 5

Jeskyně, jejich ledové hloubky, temnoty, jejich kluzkost, prolákliny, hřebeny stalaktitů a stalagmitů, a jakási nenávratnost, mě vždycky lákaly. A skály s úzkými stezkami, přehrazenými větvemi a nánosy listí, které se otevírají. Punkevní jeskyně s propastí Macocha, Sloupsko-šošůvské jeskyně, Bozkovské dolomitové jeskyně, Koněpruské jeskyně, Mladečské jeskyně, Jeskyně Na Špičáku a další u nás známé, méně známé a možná neznámé až neprobádané jeskyně.
Terénní podmínky na Měsíci může modelovat dlouhodobý pobyt v jeskynním prostředí. Tom a Whitney jsou speleologové, Tom je ten významnější z nich, ale Whitney má něco víc; má zkušenost, která ji pojí s předtuchami zlého.
Příběh je velice poutavý; stěžejní jsou pasáže o zvrácenosti dozorce a zvrácenosti vědecké, protože dozorce, který vraždil byl až neúměrně zaujatý a shovívavý k zapřisáhlému vědci a jeho výstřednostem.
Kdo má peníze, má moc.
Více než příběhu jsem se oddávala atmosféře, která mě oslovila "dvojí tváří" - jednak rozmanitou ledovou stálostí a jednak neustálým neklidem a probubláváním podstaty zlého, které bylo všude cítit. Příběh s hlavními aktéry se mu oddával, potřeboval nebezpečno, akci.
Co je důležité? Informace, orientace, zkušenosti, to za prvé; pohotové reakce a schopnost operativně navazovat na situaci. To za druhé a není to totéž.
Dvě skupiny lidí. Obě vedou Tom a Whitney Burkeovi. Nejprve každý jinou cestou, za jiným účelem, do stejného cíle. Pak už byl jen stejný cíl se stále větší ctižádostí a chtíčem. Nebylo to nevyhnutelné, bylo to nutné. Pro Whitney, Toma a pro Cricket.

marcela3655
15.09.2022 5 z 5

Nejdříve trochu nuda, pak bomba, nemohla jsem se odtrhnout,...Za mě krásné čteni.prostě doporučuji,stojí za to


Josh
06.01.2020 3 z 5

Dobrodružný příběh, detailně vykreslené postavy. Zápletka spíše těžko uvěřitelná, ale možná…. a její rozuzlení až v závěru knihy nechává čtenáře v napětí do úplného konce. U postavy s psychickou poruchou váháte, zda to není jen hrané a nejde jen o bezcharakterního člověka. V pozadí je vztah manželů a jejich dcery, i když to je v příběhu to nejdůležitější. Na mne možná zbytečně stran, ale ve své podstatě by to byla škoda a těžko říct, kde by měl autor ubrat :o)

čekanka13
09.11.2018 3 z 5

Četlo se dobře, svět jeskyní mne ale nebere.

Nadík
16.03.2013 4 z 5

Napínavé až do konce...a zajímavé rozuzlení příběhu.

Kniha Ozvěna duchů je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce10x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x