Rule

Rule https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400423/bmid_rule-Kc0-400423.jpg 4 519 82

Označení muži série

1. díl >

Románový příběh o dnešních mladých Američanech. První ze série šesti románů – pojmenovaných vždy podle hlavního hrdiny. Všichni jsou mladí, divocí, komplikovaní, potetovaní, často i opiercingovaní, ale uvnitř jiní než navenek. Své příběhy vyprávějí napůl sami, druhou a často i protikladnou část vyprávějí jejich přítelkyně. Vždy jde o komplikované vztahy, lásku, sex i nenávist. Rule a Shaw jsou odlišní ze všech možných úhlů pohledu. S výjimkou jednoho… Shaw Rula miluje od prvního okamžiku, co ho spatřila. Chodila s jeho bratrem – dvojčetem, ten však tragicky zemřel. Od té doby je z ní anděl strážný žijícího dvojčete. Všechno mu odpouští, chlast i děvky, nevlídné chování, vše. Ona sama je z citově chladné tzv. lepší rodiny, proto se lépe cítí v Rulově rodině, která ji zbožňuje a syna se marně snaží „znormalizovat". Shaw se nebojí divokosti, tetování ani piercingu svého Rula, který ji však považuje jen za kamarádku. Cítí, že pro ni není „správný" partner, ale nemůže si pomoci. Ona sama se snaží žít podle uznávaných společenských pravidel, kterými Rule opovrhuje. Jedna noc plná vášně všechno změní… Zůstanou spolu, aniž by zničili svou lásku – nebo sebe navzájem?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Rule , 2012


více info...

Přidat komentář

Ála1968
15.02.2024 5 z 5

Tak tohle bylo vážně super, přečteno na jeden zátah za odpoledne.Potetovaný problémový s piercingy a hodná holka z bohaté rodiny,super námět.Namakaný potetovaný a problémový borce miluju, takže se těším na další díly

Knihotyna
21.09.2023 2 z 5

Já jsem se na sérii moc těšila. Měla jsem půjčené i další tři díly, ale už jsem je vrátila, protože mi Rule vůbec nesedl. Knížka má přes 300 stran a mě se nedařilo začíst a nutila jsem se. V knize je tolik vážných témat, ale mě přišlo, že jsou tam na sílu. Chemii mezi hlavními hrdiny jsem necítila a chyběly mi nějaké vtipné dialogy či narážky, které mám v podobných knihách ráda!
Celkově se mi kniha zdála "utahaná".


veronika9761
25.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Tak trochu jednoduchy pribeh, s ocekavatelnym koncem. Pro me az moc ruzovy. Zkusim jeste dvojku, protoze mi mnohem vic prirostla k srdci Ayden misto Shaw a uvidim, jak se serie vyvine.

MAU256
07.10.2022 5 z 5

"Já jsem tatér a asi jím budu navždycky. Nevím, jakou roli to může hrát ve tvé budoucnosti nebo v budoucnosti, kterou sis naplánovala po škole, ale upřímně ti řeknu, že je mi to jedno. Tohle ti nabízím, Shaw, a tak, jako sis mě vybrala, abych byl tvůj první, si vybírám já tebe, abys byla moje první."

Rule a Shaw už snad nemohli být rozdílnější. Knížka se mi moc líbila. Určitě si ráda přečtu další od této autorky, protože by mě zajímaly i příběhy ostatních jejich přátel. Je to knížka, nad kterou nemusíte přemýšlet, čte se sama. Pro uvolnění a odpočinek mohu jen doporučit.

Siwan
25.07.2022 4 z 5

Prvni dil povedene serie, cte se to samo, vsechny vedlejsi postavy tomu taky dodavaji prijemne zpestreni, vyborna jednohubka. Pustim se s nadsenim do dalsich dilu.

Ewe291
03.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Chapem Rula, teda nie uplne ale chapem. Ta Shaw nesadla mi, vobec ale ze vobec! Toto sa mi nestava casto, ze doslova znenavidim hlavnu hrdinku ale jej sa to podarilo. Raz sa postavi, raz sa stiahne, migreny a dovoli aby s nou "zametali". Nic si nevedela povedat a ani sa ozvat ak sa jej nieco nepacilo, aj co sa tykalo Rula, on tam tiez robil veci raz tak raz inak. No ani neviem troska inak to mohlo byt, ale za precitanie to stalo

Miška935
20.02.2022 5 z 5

Za me velmi povedena kniha, je to taková fajn oddychovka, která me neskutečně bavila. Rozhodne si přečtu další díly.

petulkapeta
16.02.2022 5 z 5

,,Měj rozum, Rule. Přestaň se chovat jako rozmazlený spratek, který není schopen vyjít z bratrova stínu. Rozjel sis úspěšnou ka riéru, máš oddané kamarády a pořád ještě rodinu, a i když teď možná není v nejlepším stavu, přesto tě má ráda. A hlavně máš senzační dívku, která čeká, až si konečně uvědomíš, že je tvoje.“

Zasloužila jsem si lásku, ale také jsem si zasloužila jeho, at už by láska, kterou by mi dával on, měla jakoukoliv podobu.

Jo čekala jsem dlouho než jsi ji přečtu a stalo to za to, myslim si že mam před sebou skvělou serii a i když se Rule ze začatku choval jako pěkný pitomec i přesto jsem byla zvědavá na jeho příběh a taky na Shaw, ktera neměla idealní rodinu a jeho rodina byla pro ni jako zachranná síť v životě. Jsem rada že si oba uvědomili co v sobě mají.

P3_tis
19.01.2022 3 z 5

Taková oddechovka, ve které přesně víte, co od ní očekávat. Žádný wow efekt, přestože některé momenty jsou opravdu ze života.
Do dalších dílů se zatím nepustím, ale třeba se k nim někdy vrátím.

Ralemo
11.01.2022 5 z 5

Velmi pěkný příběh. Už jsem jej před pár lety četla, ale stejně me to neodradilo a pustila jsem se do něj zase. Mám ráda knihy z obou dvou pohledů hlavních hrdinů. Rule i Shaw mi padli do noty. Bylo hezké číst jejich zamilované pohledy a po tom co vše překonali si zasloužili šťastný konec.

lihate
09.10.2021 4 z 5

"Celá láska je k posrání."

"V mém životě je spousta věcí, kterých lituju. Ale jestli mají pořád mezi nás vstupovat, tak to radši hned zabalme, protože já nemíním vést boj se svou minulostí, když vidím, že by má budoucnost konečně mohla začít mít smysl."

Jakože jo. Kniha se mi líbila, byla krásná a příběh byl propracovaný. Ale něco mi tam chybělo. Trochu mi přišlo, že dialogy jsou až moc nereálný. Měla jsem ten pocit víckrát, ovšem ale netuším, zda to není jen nešťastným překladem.
Jinak se kniha četla rychle a skoro sama. Shaw si zamilujete hnědé. Je pozitivní, krásná, milá, loajální a všude kolem sebe se snaží roznášet energii i když se jí to někdy nedaří. Trochu potrhlá postava Rula se mi ale líbila ještě o maličko víc. Miluju, když si někdo stojí za svým a odlišuje se od ostatních. Když je to badboy a i přesto má víc citů na rozdání, než milý a hodný chlapec.
Líbila se mi především dramatická linka v knize, že to nebyl jen jakýsi románek. Byl to příběh i o vztazích v rodině, které ne vždy musejí být zdraví. Občas mi z toho, co si dokázali říct bylo úzko, jindy jsem se těšila, až se zase uvidí.

"Rodina je jako cokoliv jiného, vyžaduje práci, trpělivost a lidí ochotné dělat všechno pro to, aby fungovala."

"Láska je něco mimořádného, protože dokáže učinit člověka šťastným a lepším.

havrmoni
07.09.2021 4 z 5

Já jsem spokojená, taková oddychovka. Hrdinka byla celkem sympaťanda, věděla jaký Rule je a co od něj čekat a hlavně nechtěla ho měnit. Jo, za mě fajn.

Janulkaxxx
14.07.2021 5 z 5

Tuhle serii jsem objevila hlavne kvuli knize Nash. Ta me upotala svoji obalkou a jsem za to moc rada. Tuhle serii miluju a urcite se kni v budoucnu znovu vratim. Kniha Rule je ztehle serii moje nejoblibenejsi, hned jsem si ho zamilovala.

Petronella.k
10.06.2021 5 z 5

Rula jsem si okamžitě milovala, Shaw ovšem taky. Krásná knížka, kde nejdojemnější část byla o ztrátě bratra, přítele, syna. Matčiny vyrovnávání se smrtí syna bylo krutý a Rula mi bylo líto, ovšem u konce to bylo krásný! Shaw by Rulemu odpustila vše a to byl důkaz lásky. Líbilo se mi jeho rebelství, vášeň i to jak Shaw ochraňoval před tím blbem i přes to, co se stalo. Vrhám se okamžitě na další díl.

Lofda
29.05.2021 2 z 5

Asi jsem četla jinou knížku než většina tady..? Moc jsem se na ní těšila, ale za mě jedno velké zklamání. Nebudu vypisovat co všechno bylo špatně, každopádně v rámci žánru najdete určitě lepší (lépe odvyprávěné) příběhy. Dočetla jsem až do konce, takže aspoň jedna hvězdička. A tu druhou dávám za obálku, ta se mi líbila možná ze všeho nejvíc ;-)

Jita160
17.04.2021 5 z 5

Wow...to byla vážně paráda.
Která z nás by si ráda nepřečetla o sexy potetovaném, problémovém,namakaném a opercingovanem taterovi, který má na sobě víc inkoustu než holé kůže? Vzrušující příběh,který neměl žádná nudná místa a proto vás to nutilo číst pořád dál a dál, aby jste už konečně věděli jak to mezi Rulem a Shaw dopadne.Celou dobu co jsem knížku četla jsem měla nepříjemný pocit v žaludku,že Rule udělá nějakou obrovskou kravinu....ale to už posuďte sami.
Rozhodně stojí za přečtení.

illca2
21.03.2021 3 z 5

Příjemná oddechovka. Nic velkého jsem nečekala. Problémový kluk, bohatá holka a hopla zápletka a příběh je na světě...

Blanka29
15.03.2021 4 z 5

Moc pěkná kniha, která se neozabírá pouze vztahem kluk - holka, ale i problémy, co se stane s rodinou. V prvním případě vás ignorují a chtějí po vás jen skvělé výsledky a nejlépe i skvělou budoucnost, partnera atd. V druhém případě když se stane tragédie a její vyrovnávání se s touto skutečností. Moc pěkný příběh, který není zalitý jen sluncem, ale řeší i dopady na hlavní propagonisty.....

Kristy.Seb
02.03.2021 4 z 5

Rodina je jako cokoliv jiného, vyžaduje práci, trpělivost a lidi ochotné dělat všechno pro to, aby fungovala.

Každý si musí stanovit vlastní zásady a držet se jich, aby se uvolnil a měl svůj osud ve svých rukou a ne se měnil v někoho jiného.

Vyplatí se dělat to, co není lehké a na čem se musí makat.

Všichni jsme náchylní odpouštět se lehkovážně chyb vůči těm, na kterých nám záleží.

Láska je něco mimořádného, protože dokáže učinit člověka šťastným a lepším.

Teda, chtela bych vidět ty barevný šílenosti na hlavě Rula. A Shaw byla sladká, taková panenka a co se v ní skrývalo.

Aja39
10.02.2021 5 z 5

Pro mě kniha byla zajímavá a tím že byla z prostředí ne mně úplně známé tak mě bavila moc. V knize jsou pěkně popsané i jejich přátelé a ne úplně dokonalá rodina takže mě zajímá jak se bude příběh vyvíjet dál v další knize.

Štítky knihy

sex romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Jay Crownover
americká
2019  84%Rule
2019  81%Jet
2020  85%Rome
2020  86%Nash
2021  84%Rowdy

Kniha Rule je v

Právě čtených3x
Přečtených733x
Čtenářské výzvě55x
Doporučených28x
Knihotéce300x
Chystám se číst192x
Chci si koupit39x
dalších seznamech6x