Otrávené štěstí

Otrávené štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225965/bmid_otravene-stesti-9aH-225965.jpg 3 57 23

Láska dvou mladých lidí, která přichází jak blesk z čistého nebe, je prudká, divoká, krásná a radikální. Ale štěstí se plíživě mění v jed. Amanda je perfekcionistka posedlá dokonalostí. Pro ni existuje jen všechno, nebo nic, nezná střední cestu. Od Brava očekává nemožné, a tak se jejich vztah brzy mění v prokletí. Když se k tomu přidá zlomyslná zrada, Amanda už najednou nemůže couvnout. Stejně pečlivě jako předtím lásku nyní inscenuje smrt. Psychothriller Otrávené štěstí je víc než jen napínavá kniha. Je to četba pro každého, kdo má zkušenosti s láskou.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Glücksgift , 2010


více info...

Přidat komentář

xxxmoncicak
04.08.2023 4 z 5

Jednoduchý plynulý příběh.

Barakoudel
10.09.2022 2 z 5

Četla jsem před pár lety, děj si ale moc nevybavuju. Pouze divný pocit z knížky. Vím, že konec mě bavil, měl spád, ale to až tak posledních 120 stránek. Pěkně praštěný psycho. Znovu už opravdu ne.


cmelda87
10.12.2021 3 z 5

To byla dobrá šílenost :-) Za první půlku pořád takové nějaké, jakoby nemastné neslané. Ale přesto to zvláštně táhlo číst dál. A čím víc se to blížilo konci, tím to bylo čtivější. Dlouho už jsem tušila, jak to dopadne. Amanda byla ukázková magorka. . Na Bravovi se mi líbila jeho chorvatská slůvka :-) a hlavně čistota jeho citů. Nelituji, že jsem si knížku přečetla. Ale na stálé místo v mé knihovničce to taky není ..

Marcela14
26.07.2021 2 z 5

Kniha mě nebavila, nutila jsem se do čtení, často jsem se v knize ztrácela a ani nechápala co čtu, ale jelikož mám rada tragické konce tak se mi konec docela líbil, ale stejně Amanda byla hrozná hlavní postava.

jasmína
05.10.2019 2 z 5

Knihu jsem si přečetla, ale stále jsem čekala na nějaké wauu vyústění, ale nestalo se.

Kdybych dala přednost jiné knize, určitě bych bývala udělala líp..

DenisePartridge
08.09.2019 5 z 5

Trochu si připadám jako vyvrženec, chápete, jako když se vám líbí nějaký film, který na ČSFD všichni zkritizovali pro osvětlení a zvukaře a protože hlavnímu hrdinovi vylezly na 38 minutě jeho civilní slipy, ale mně se prostě ta kniha líbila. Jistě trochu mi trvalo, než jsem se do ní začetla, ale není nikde psáno, že kniha, která se vám líbí je zároveň kniha, která vás chytla a držela od začátku až do konce. Dávám pět hvězd, protože se mi dlouho nestalo, abych hlavní hrdinku tak moc nenáviděla, ačkoliv mi ze začátku byla sympatická, a dávám je i proto, že posledních 200 stran jsem doslova hltala. :)

Damonka12
10.08.2019 2 z 5

Obálka je úžasná, ale děj mě vůbec nezaujal, knihu jsem četla spíše z donucení, že když už jsem si ji půjčila, tak ji i přečtu.

Lussy239
29.09.2018 2 z 5

Kniha mě moc nechytila. Děj by byl sám o sobě asi zajímavý ale styl jakým je kniha napsána mi nesedl. V knize jsem se chvílemi ztrácela a už vlastně moc nevím o čem byla. Do čtení jsem se musela spíše nutit. Co se týká ale konce, byl alespoň nějak napínavý a čtivý oproti zbytku knihy.

aliisalounu
21.08.2018 odpad!

Za mě ne. Kniha mě vůbec nebavila, musela jsem se nutit do čtení. Některé pasáže mi přišly vyloženě hrozné. Celé zdlouhavé a ve finále jsem vlastně ani nepochopila pointu.

Nunynka
03.06.2018 4 z 5

Chtěla jsem dát tři hvězdičky, protože to bylo zdlouhavé. Příběh by stačil napsat na sto stránek. Ale je pravda,že konec jsem hltala a chtěla jsem vědět jak to vlastně dopadne,proto dávám o hvězdičku víc. Žádný zázrak,ale ani žádný propadák.

Kesssssi
13.03.2017 3 z 5

Ale docela to šlo a nebylo to tak špatné. Ze začátku knihy jsem se mírně ztrácela a trochu nevěděla o čem čtu, příběh mi přišel trochu zmatený. Po přečtení pár stran se již vše dalo do pořádku a zvládla jsem dočíst. Dalo by se říct, že je to taková béčková kniha.

Danago
09.12.2016 5 z 5

Knížka je oravdu psychothriller, trochu jiný než na jaký jsme zvyklí. Mě čtení bavilo a opravdu sem čekala, co bude dál a jak to nakonec dopadne. Amanda byla psychopat , ale na tom byla knížka založená a jak se choval Bravo, tak to někdy opravdu je. Prostě opaky se přitahují.

NikaMirka
08.10.2016 4 z 5

Čekala jsem něco jiného, ale nakonec kniha ani příběh nebyl zas tak špatný. Brava jsem neskutečně obdivovala, protože nesl ještě dobře, jakým stylem se jeho láska chovala. Byl hodný, řekla bych až blbý. Už jen to, jakým stylem Amanda rozfofrovala jeho peníze, ustál velice dobře a důstojně. Já bych tu holku kopla do "řitě". Už v půlce knihy jsem si skoro rvala vlasy a chtěla řvát, aby se Bravo probral - jako by mě mohl slyšet :D - a za to dávám čtyři hvězdičky. Autorka dokázala vzbudit emoce, které už jsem při čtení dlouho nepociťovala :D.

michaela2523
03.08.2016 3 z 5

Zpočátku mě kniha příliš nebavila, protože to není žánr jaký bych obvykle vyhledávala a i na autorčin styl psaní jsem si musela zvyknout. Poté jsem se ale začetla a kniha byla příjemným oddechovým letním čtením, byť si myslím že se z příběhu dalo dostat víc. Amanda mi přišla trochu jako psychopat (což asi i byla, vzhledem ke konci knihy), zato s Bravem jsem velmi sympatizovala. Palec nahoru dávám především za konec, který mě překvapil a měl tu správnou jiskru, kterou jsem bohužel u zbytku knihy poněkud postrádala.

andyval
29.07.2016 3 z 5

Z této knihy nejsem extrémně nadšená, ale taky nemůžu říct, že se mi nelíbila. Jestli toužíte po zamilovaném příběhu, který neskončí jako všechny ostatní, tak je to ideální volba. Za mě 3 hvězdičky. A jinak už nikdy nikomu nebudu říkat tygříku.

luciefeix
22.06.2016 odpad!

strašně napsané , chaotické , absolutně mimo , vůbec netuším o čem celá kniha byla ??!!

telileov
02.05.2016 4 z 5

Jde o dramatický příběh, který se nese v shakespearovském duchu. Otrávené štěstí je tragédie o nešťastné lásce, ostrá, upřímná, smutná, rozhodně ne okoukaná. Naprostý protiklad tuctového. Možná to nemusí sednout každému, upřímně se domnívám, že úplně to asi nesedne nikomu, ale některé z vás by to mohlo dostat jako mě.

LilianaFalcon
05.04.2016 1 z 5

Děs běs. Od první stránky. Divně chaoticky napsané, styl vyprávění mi absolutně nesedl. Po 40 stránkách (a považuji to za výkon, že jsem vydržela tak dlouho!) jsem to vzdala a přečetla si jen konec.

RosaLucis
03.04.2016 3 z 5

Myslím že jsem od knihy dostala přesně to co jsem čekala. Nenudila, ale stačila přečíst jednou. Taková oddychovka, nic moc složitého.

JanieBooks
04.10.2015 3 z 5

Na knihu jsem se velmi těšila. Avšak když jsem začala číst, tak mě to těšení nějak přešlo. Příběh hezky vymyšlený, dobrý nápad, ale moc mě to neoslovilo. Až pa na konci se konečně nastal ten klíčový moment..
Ke knížce se už však asi nevrátím.

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Irma Krauss
německá, 1949
2015  56%Otrávené štěstí
1995  69%Katčiny tajnosti
1996  47%Katčiny sliby
2012  0%Skrýša pod oblakmi