Osudový návrat

Osudový návrat https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463487/bmid_osudovy-navrat-ZTb-463487.jpg 4 46 13

Lindow Castle série

< 1. díl >

Milostný příběh z prostředí vysoké anglické aristokracie v poslední čtvrtině 18. století. Alaric Wilde, syn vévody z Lindow, je nejoslavovanější muž v Anglii, obdivovaný pro svá nebezpečná dobrodružství a švihácký vzhled. Když se po letech strávených v cizině vrací domů, teprve až jeho loď zakotví v přístavu, kde na něho čeká dav rozvášněných ječících dam, uvědomí si, jak je slavný. Alaric odjíždí na hrad svého otce, ale když mu dojde, že i on je rovněž nechvalně proslulý, potkává velice uzavřenou, velice duchaplnou Willu Ffynchovou. Willa, jež před světem nosí masku vážné mladé dámy, miluje knihy a necudnými vtipy baví pouze své nejdůvěrnější přátele, nechce mít nic společného s mužem, jehož soukromý život se propírá v každých novinách. Alaric však nikdy nepoznal ženu, kterou by chtěl tolik jako Willu. Tento vévodův syn, který zatím neprohrál ani jednu galantní bitvu, však najednou cítí, že oduševnělá Willa mu tuto neusnadní.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Wilde in love , 2017


více info...

Přidat komentář

Dámaskloboukem
02.08.2023 3 z 5

Eloiso, Eloiso, tohle mne moc nenadchlo. Dej je umístěn do krásného období rozmachu námořních objevu, takže si zasloužil větší rozvedení historických událostí. 4/5 knihy jsou bezduche rozhovory nijak zvlášť vykreslenych postav. Závěr je pravda více akční, ale to celkovy dojem nezachrání.
Nekomplikovanou knížku pujcim k přečtení své depresivní tetě 75+. Předpokládám, ze by ji mohla docenit.

alzbeta4340
12.04.2023 5 z 5

Obálka je strašná, ale příběh Willi a Alarica je povedená oddechovka plná suchého humoru. V rámci žánru si určitě zaslouží plné hodnocení.


havrmoni
20.07.2022 5 z 5

Pěkné čtení. Víc není co dodat.

Maruš.D
14.06.2022 4 z 5

Super kniha na toto téma! Byla čtivá a zábavná, vyprávění o zážitcích z cestování mne osobně zaujaly a napínavá část tomu dodala ten správný šmrnc! Styl psaní mi nevadil, ačkoliv jsem četla pár lepších knih. Oceňuji, jak nás autorka navnadila na další příběhy! Už se těším, až si je všechny přečtu.

Hatshepsut
06.06.2022 4 z 5

Kniha byla čtivá a za mě obsahovala vše, co má romantický historický příběh mít. Jsem spokojená a určitě si přečtu další díly o Lavinii i o Dianě. Pro mě skvělé oddechové vtipné čtení. Dávám o jednu hvězdu méně, nevím jestli překladem, ale občas některé věty nedávaly smysl, ale celkově to význam neztratilo.

mikika
05.01.2022 3 z 5

po přečtení třetího dílu jsme se na tenhle první těšila, ale přišlo mi, že vůbec nedává smysl. teď se bojím jít do druhého, snad to bude lepší...

biki
23.08.2021 4 z 5

Když jsem se před mnoha lety pokoušela číst jednu z prvních autorčiných knih, která u nás tehdy vyšla, vůbec mě nebavila a nedočetla jsem ji. Když jsem ale zcela náhodně nahlédla na anotaci této knihy a začetla se do první kapitoly, prostě jsem v četbě musela pokračovat. Ano jistě, je to klasická historická romance, kde jsou však typické atributy žánru ozvláštněny nápaditými zábavnými prvky nejen prostřednictvím hlavního hrdiny, ale i jeho početného příbuzenstva. Hlavní hrdinka Willa se svým racionálními postoji až přímo skepsí zpočátku tvoří zajímavý protipól, ale jak byl mohla soustředěnému Alaricovu úsilí odolat?

Zomy
13.07.2021 5 z 5

Knihy Eloisy James jsem dlouho měla odsunuté v kategorii "na potom", ovšem teď musím rychle dohnat své resty.

Osudový návrat je skvělá knížka - sice s jednoduchým a snadno předvídatelným dějem, oovšem plná báječných a humorných dialogů. Hrdinové jsou velmi sympatičtí a já se s nimi výborně bavila.

Dellphi
16.05.2021 4 z 5

Tato knížka pro mě byla příjemným překvapením. I když občas mi přišlo, že je to dost zmateně popsané, nebo jsem zkrátka neudržela pozornost, a tak jsem měla problém se zorientovat. (Např., když se Alaric rozplýval nad Willou a říkal jí: „Ale když Buttercup klusala vy jste se předklonila a zvedla jste zadek….“ Hm opravdu se zvedla v dámském sedle? Jako vím, že nejsem odborník, ale s touto představou mám trochu problém. :-) Přesto byl příběh originální, zábavný a moc se mi líbil. Těším se na další díly, snad brzy vyjdou ve formě e-knihy.

tatafa
13.05.2021 4 z 5

Příběh je napsán příjemnou kombinací moderního a archaického jazyka, takže se text snadno čte, ale zároveň není čtenář ochuzen o atmosféru 18. století v němž se příběh odehrává.

Osudový román lze zcela jistě pochválit za originální a neotřelou zápletku i děj. V rámci červené knihovny nenajdeme příliš historických románů jejichž hlavní postavou je známý autor cestopisů, po kterém doslova šílí všechny urozené dámy (nejen) z Londýna.

Autorce se podařilo vystavět příběh, který v rámci možností žánru, dokáže napínat čtenáře až do úplného závěru. Lze sice předpokládat, jak asi kniha skončí a která dvojice zůstane spolu, ale i přesto dokáže autorka pozvolným rozvíjením životních příběhů i postupnou gradací vztahů mezi hlavními postavami, udržovat čtenáře v napětí až do samého závěru.

Knize lze vytknout rozvláčnost a poněkud bezdůvodné opakování některých situací (např. lukostřeleckého souboje apod.), které by šlo vynechat a příběh bez výraznější škody o něco zkrátit.

Osudový návrat je příběh, který lze vřele doporučit všem čtenářům, kteří mají rádi romantické historické příběhy v nichž není nouze o jadrnější slovní přestřelky mezi hlavními postavami. Kniha zároveň myslím osloví všechny milovníky 18. století v prostředí anglické šlechty a smetánky. :)

Ála1968
16.03.2021 3 z 5

Začátek byl super,ale potom už to byla nuda.Rozjelo se to až zase na konci.

Jaruš71
02.03.2021 5 z 5

Mám ráda romantické příběhy z Anglie. Už se těším na další dva díly.

rampapa
22.02.2021 5 z 5

Bože můj. Miluji knížky od této autorky.A tahle je nádherná. Alarica a Willu jsem si hnedka zamilovala. Příběh se čte moc krásně. Nutně potřebuju další díl. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku a Anglii.❤️❤️❤️

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

Eloisa James
americká, 1964
2010  70%Zoufalé vévodkyně
2011  72%Osudová láska
2011  78%Vévodkyně v přestrojení
2021  79%Osudový návrat
2021  77%Nevhodná partie

Kniha Osudový návrat je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce96x
Chystám se číst37x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x