Orange. Kniha čtvrtá

Orange. Kniha čtvrtá https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462396/bmid_orange-kniha-ctvrta-LCq-462396.jpg 4 110 8

Orange série

< 4. díl >

Přípravy na štafetu, jejíž výsledek může významně ovlivnit Kakeruovu budoucnost, jsou v plném proudu. Na dopisy se však už nelze plně spoléhat a Naho s přáteli musí vymyslet, jak si s Kakeruem poradit. Jedno je však jisté – tohle bude pro všechny ten nejdůležitější závod, jaký kdy v životě poběží.

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Crew
Originální název:

オレンジ , 2015


více info...

Přidat komentář

Lenka.Vílka
04.01.2024 4 z 5

Fajn díl, kde mi něco vážně hodně moc chybělo...

Celá čtyřka je vlastně o tom, že se celá parta...jo, všichni dostávají dopisy...spojí, aby pomohli kamarádovi. Problém je v tom, že teď se kvůli tomu chovají ujetě už úplně všichni. A jestli to na jednoho zbylého potom není moc, že...

Celá kniha se vlastně soustředí na sportovní den a to bylo fajn. Jenom tam každý zbytečně moc tlačil na pilu a to způsobovalo možná ještě horší následky. A co mi tam teda chybělo? Právě to: Mám tajemství před ostatními. Když jsou zapojení všichni. Ve dvou to bylo ideální asi nejvíc. Protože dynamika je úplně jiná. Ani horší, ani lepší, ale jiná...

LuckaWeiss
01.08.2022 4 z 5

Konečně se na záchraně Kakerua podílí celá parta a tím příběh opět nabírá na větší zajímavosti. Mezitím vrcholí přípravy na štafetu, která se má podle dopisů pokazit, tomu chce parta zbránit za jakoukoliv cenu. Povede se jim to?


Velmi oceňuji skoky z jednoho světa do druhého, kde sledujeme životy hlavních hrdinů v dospělosti, ovšem bez Kakerua, což je (alespoň pro mě) velmi emotivní. Líbí se mi, že manga jako celek řeší problematiku cestování časem a paralelní světy.


drakamena
25.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Když teď všichni ví, co se děje, je příběh takový nějaký zajímavější, snaha celé party zachránit Kakerua. Což není nijak snadné, protože zabránit, aby na někoho spadla cihla nebo zahynul při vykolejení vlaku je jedna věc, ale přesvědčit ho, aby nespáchal sebevraždu? To už je jiná. Tento díl byl velmi optimisticky laděný, ale vzhledem k tomu, že zbývají stále dva díly, tak to asi tak snadné nebude...

Vjeerus
24.07.2022 5 z 5

Další díl, který jsem zhltla na posezení. Opět skvělé a krásné, plné emocí, ale i středoškolské srandy.
Hlavní hrdina to stále nemá jisté, ale alespoň se trochu otevřel. Ostatním opravdu nezávidím to, že vědí, protože i když se snaží, stále musejí jen doufat, že jejich činy nepřijdou vniveč.
V tomto díle si nemohu odpustit vyzdvihnout Suwu, protože jeho role v celém příběhu je pro mě vlastně nejbolestivější.

Stázka007
07.07.2022 5 z 5

Velice dobrej a povedenej díl. Ilustrace jsou krásný. Rychle se čte. Těším se na pokračování.

Lka
11.03.2022 5 z 5

Čtvrté pokračování příběhu o záchraně Kakerua. Jsem také napnutá, čím dál tím víc, jestli se to povede. Moc se mi líbí ilustrace.

rarášek
30.04.2021 5 z 5

Každý díl mě víc a víc napíná, jak to nakonec celé dopadne. Celý tento díl se věnoval jedné konkrétní události a opět zde byli nějaké střípky jejich budoucích já. Opět jsem se moc bavila a byla jsem napnutá, zda se jim něco povede nebo to nedopadne nejlépe. Už se blíží poslední díl a já se nemohu dočkat. Podaří se jim zachránit Kakerua, nebo se minulost nedá změnit, ať už pro to člověk udělá cokoliv?

martinakraus
07.04.2021 5 z 5

Tenhle díl je za mne osobně zatím nejlepší. Miluju způsob, jakým je zobrazeno trauma člověka po ztrátě milované osoby. Nikdo vám nemusí říkat, že tím trpí, ale skvěle to poznáte z jeho chování a výrazů. Nevím čím přesně, ale tenhle díl na mne působí jako zatím nejsilnější.
Jestli se nepletu, čeká nás finále, protože šestý díl má být o budoucnosti... a já absolutně netuším, co od něj čekat!

Štítky knihy

přátelství tajemství komiksy manga

Autorovy další knížky

Ičigo Takano (p)
japonská
2020  85%Orange. Kniha první
2020  86%Orange. Kniha druhá
2020  88%Orange. Kniha třetí
2021  89%Orange. Kniha čtvrtá
2021  83%Orange. Kniha šestá

Kniha Orange. Kniha čtvrtá je v

Přečtených137x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených5x
Knihotéce46x
Chystám se číst4x
Chci si koupit6x
dalších seznamech5x