Oko za oko

Oko za oko https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41810/bmid_oko-za-oko-VZA-41810.jpg 4 145 41

Newyorská policistka Lauren žije spokojeným životem, dokud nespatří svého muže Paula vcházet do hotelu s půvabnou blondýnou. Rozhodne se mu nevěru oplatit a nechá se svést pohledným kolegou, který jí už dlouho nadbíhal. Měla to být jen taková vykalkulovaná odveta, žádné city, ale Laurenina noc chladné vášně se promění v tu nejhorší noční můru.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Quickie , 2007


více info...

Přidat komentář

baji42
15.10.2023 5 z 5

Napínavé čtení plné nečekaných zvratů. Doporučuji.

Katy_vKnihách
04.09.2023 4 z 5

Tohle bylo super čtivé! Ani si nepamatuju, kdy jsem knihu zhltla tak rychle. Určitě tomu pomáhali i kratičké kapitoly, které se čtou mnohem lépe než ty na desítky stran. Velice dobrá myšlenka děje. I když se to na začátku jeví dost obyčejně a jednoduše, samozřejmě to dospěje k úplně něčemu jinému. Já osobně bych na konec dala trochu větší bombu, tak nějak jsem tušila, co přijde a tak úplně mi to nevzalo dech. Nicméně je to krásně vykonstruovaná kriminálka.


Česneksmedem
13.10.2022 5 z 5

No toto! No toto teda! No toto teda jo!!!
Přeloženo: Příjemné, čtivé, s netradičním námětem i závěrem, prostě fajn. Některé zvraty mohou působit jako ze scifi, ale je třeba si říkat, že náhoda je někdy blbec.

janina66
07.10.2022 5 z 5

SUPER! Naprosto dokonalé detektivní počtení. Strhující, napínavé od první až poslední stranu. Nečekané zvraty, nečekané odhalení. Mohu jen doporučit.

Sammy.Boy
21.08.2022 5 z 5

OKO ZA OKO, lež za lež. Překvápko jako blázen! Občas mám rád, když sáhnu po knize, od které vůbec nic nečekám a jsem pak nadšený ze skvělého počtení. James Patterson píše fakt suprově, nemám výtek, snad jen ty laciné přebaly bych změnil. A trochu mě mrzí, že s Lauren nejsou i další příběhy, její břitký humor mě bavil moc. Ale to nevadí, pustím se do jiných sérií (viz. Alex Cross a Ženský vyšetřovací klub).

cukrovka
04.08.2022 5 z 5

Hodně zajímavé. Kniha se dobře čte díky krátkým kapitolám. Ze začátku jsem měla problém s hlavní hrdinkou a jejími činy. Přesto mě děj chytil a už nepustil. Nic není takové jak se na první pohled zdá.

uminaa
23.03.2021 4 z 5

Zo začiatku som mala veľký problém začítať sa. Stále som si hovorila, ako môže byť policajtka tak... (zvyšok vety nechám radšej nedopovedaný).
Behom dvoch týždňov som čítanie tejto knihy odložila asi tisíckrát. Ale potom som si povedala, že jednanie dotyčnej musí mať nejaký dôvod - teda okrem toho, že ide o knihu a keby hneď všetko vyklopila na začiatku, tak o čom by bolo ďalších „milión“ kapitol knihy, no nie?!
Po prekonaní prvých záchvevov averzie voči hlavnej hrdinke sa nebojím priznať, že som knihu (až na prvých tridsať kapitol) zhltla za pár hodín. A rozhodne táto kniha mala pre mňa dosť silný „fíha“ efekt a myslím, že po nejakej dobe sa k autorom a ich príbehom rada vrátim.

Jiparis
05.12.2020 4 z 5

Vždy mě znovu a znovu překvapuje fakt, že můžeme s někým dlouho žít a přitom ho neznat.

Zdenas5
12.10.2020 4 z 5

Čtivá, napínavá, nenáročná kniha. Souhlasím s komentáři.

mariva
29.04.2020 5 z 5

Knížka mě chytila hned od začátku a byla napínavá až do úplného konce. Dobře se četla díky krátkým kapitolám a děj tak rychle ubíhal. Napětí ještě zvyšovala skutečnost, že nic nebylo takové, jak to vypadalo, a téměř s každou kapitolou přišel nový zvrat v ději. Pro mě první setkání s autorem a určitě ne poslední.

miska2609
02.01.2020 5 z 5

Zase jedna z jeho povedených knih.

Prateri
25.06.2019 5 z 5

Oko za oko, zub za zub nemusí být vždy dobré rozhodnutí. Případ má dvě linie vyšetřování - osobní a policejní. Skvěle napsaný příběh, co kapitola to zvrat a napětí. Kapitolky jsou krátké, ale mají sílu, která mne nenechala knihu odložit. Pan Patterson opět boduje, u mne určitě.

TaLu
03.06.2019 5 z 5

Krátké kapitoly dramatizují svěží vyprávění bez hluchých míst. Čtete a čtete a najednou je konec. Skrze napětí probleskují závažnější odstíny toho, jak si jako lidé dokážeme zkomplikovat život v jednom jediném chybném rozhodnutí. I když v tomto případě platí, POKUD by nestálo na začátku chybné rozhodnutí, nedošlo by k mnohým odhalením. Takže i zlé je na něco dobré ? Rozhodně se nudit nebudete. S chutí bych si přečetla i pokračování, protože hlavní postavy si mě získaly. Doporučuji. Autor většinou píše rozsáhlejší díla, toto odbočení od série se mu opravdu povedlo. Jo a hlavní hrdinka neztrácí sarkastický humor ani v situacích, kdy by mně rozhodně do smíchu nebylo - to je určitě bonus navíc.

MonikaSt.
15.04.2018 5 z 5

Ještě jsem asi nečetla tak vtipne napsanou detektivku. Dobrý příběh :-)

veveronka
10.03.2018 5 z 5

Super,jako vždy přečtené jedním dechem

i.stefany
27.10.2017 5 z 5

Pěkná detektivka. Dokonale promyšlená zápletka, pořád se něco děje, vše souvisí se vším, vše do sebe zapadá a příběh graduje... Tušila jsem, že to nebude jen tak, jak se zdálo na počátku příběhu. Velmi povedené a čtivé dílko, slupla jsem během jednoho dne. Doporučuji.

evca7271
14.10.2017 5 z 5

Vyborne napsano cetlo se to samo neni co dodat

Leniiis
30.08.2017 5 z 5

Typický Patterson tak, jak ho máme rádi. Až do konce jsem netušila, jak to dopadne.

adelinka
29.06.2017 5 z 5

Dobré čítanie. Keďže je to detektívny príbeh, tak sa nebudem pokúšať ani nejako rozoberať dej a ani sa nepokúsim vyjadriť, koho som podozrievala, alebo kto je vinný :-)

Jia
27.06.2017 5 z 5

Výborný thriller jen s malým množstvím postav, nekomplikovaný, přesto plný napětí a překvapivých zvratů, které si vždycky řádně užívám. Je vyprávěný v 1. osobě, detektivkou Lauren, která nechtěně řeší "svůj případ", a i když se několikrát ocitá ve zdánlivě bezvýchodných situacích, zachová chladnou hlavu a ještě při tom dokáže být sarkastická a úžasně vtipná. Doporučuji jako skvělé prázdninové čtení :-)
P.S. I milovníci romantiky (erotiky?) si přijdou na své.. jen malá ochutnávka:
"Cítila jsem, že se mě zmocnily jakési primitivní pudy, a dala jim volný průchod. Není to snad ta pravá podstata sexu, strhnout ze sebe šaty i zábrany, to pokrytectví lidské společnosti? Tisíce let civilizace - v tom dobrém i špatném - vylétnou náhle oknem ven a my se ocitneme na samém počátku. Sex, je pravda pod nánosem lží. Křičí do světa, že jsme naživu"...
"Ležela jsem ve tmě a promýšlela to všechno znovu od začátku. Co jsem udělala. Jaký jsem z toho teď měla pocit. Pevně jsem zavřela oči. Hlavou se mi míhaly živé vzpomínky a prožitky. Vůně Scottovy kolínské. Chuť deště v jeho polibcích. Kapky na mé kůži, když jsem zírala na jeho potlučené tělo".....

Autoři knihy

James Patterson
americká, 1947

Kniha Oko za oko je v

Právě čtených1x
Přečtených234x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených13x
Knihotéce111x
Chystám se číst49x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x