Ocelová krysa jde po tobě!

Ocelová krysa jde po tobě! https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28293/bmid_ocelova-krysa-jde-po-tobe-UWc-28293.jpg 4 33 4

Ocelová krysa série

< 4. díl >

Prohnaný Jim diGriz je již usedlejší pán. Největší jeho starostí je nyní výchova velmi podařených dvojčat, která jsou těsně za prahem dospělosti – Jamese a Bolivara. Není ale všem dnům konec, do důchodu stále daleko. Planetární Lize hrozí opět velké nebezpečí, tentokráte útočící z dosud neprobádaných končin vesmíru…

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Mustang
Originální název:

The Stainless Steel Rat Wants You! , 1978


více info...

Přidat komentář

JRK
02.01.2020

Zrovna se na četbu chystám... ale zarazilo mě hned na úvodu knihy, že je uvedeno datum prvního vydání rok 1979 ;) ... né že by se svět zbořil ;)

ludek.n
18.03.2019 3 z 5

Prohnaný Jim diGriz v novém dobrodružství pátrá po neznámých agresorech ohrožujících lidmi obydlené světy a po únoscích planetárních náčelníků štábů flotily Ligy. Hned na úvod třeba říct, že předchozím diGrizovým eskapádám nesahá ani po kotníky. Celé vyprávění je křečovitě pitoreskní a bublegumové. Tam, kde Harrison dříve jiskřil vtipem a nadhledem, zůstala jen pitvornost a rozbředlá kaše nastavované nudy. Příběh jako by stíhal sám sebe a byl vždy o krok zpátky za aktuálním děním. Celá ta taškařice je jen stínem věcí dřívějších, který ničím nepřekvapí a úlohu rozesmáté zábavy zde ke své škodě převzalo přihlouplé idiotské vtipkování. Harrison je samozřejmě příliš zkušený autor, než aby poslal diGrize úplně do kopru, nicméně se přiznám, že po dočtení této knihy jsem byl zralý na psychiatrickou léčbu, která by mi z tváře smazala onen „debílkovský“ škleb a napravila chemickou rovnováhu mého organismu.


Yarwen
11.12.2015 1 z 5

Jimmy di Grizz opět zachraňuje celý vesmír, tentokrát před mimozemskými nestvůrami.
První polovina knihy je paskvil, který by napsalo každé nadanější dítě. Ocelové kryse vychází úplně všechno a když už logika skřípe fakt hodně, pomůže si autor obezličkou "no on tu byl vlastně už včera a vše si předem připravil". Pokud se něco nepodaří, je to jen proto, aby vznikla další chabá zápletka. A když už chybí i vtip minulých dílů, koleduje si knížka o odpad. V druhé půlce se Jimmy opět setkává se Šedými lidmi a válku proti nestvůrám dotahuje do konce - tato část je o poznání lepší a vytahuje příběh výš. Celkový dojem 30%.

Aliii
31.08.2012 4 z 5

Jim diGriz coby "taťka" se pouští do svých dobrodružství i s celou rodinou a jeho synové v sobě diGrizovské geny nezapřou.

Autorovy další knížky

Harry Harrison
americká, 1925 - 2012
1995  87%Na západ od ráje
2001  88%Kladivo a kříž
1991  82%Druhá planeta smrti
1995  77%Ocelová krysa
1999  84%Zima v ráji

Kniha Ocelová krysa jde po tobě! je v

Právě čtených1x
Přečtených62x
Doporučených2x
Knihotéce40x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x