O Záhořovi, prasátku s kníry

O Záhořovi, prasátku s kníry https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286858/bmid_o-zahorovi-prasatku-s-kniry-IGq-286858.jpg 4 15 5

Záhoř je jedno moc milé pruhované prasátko. Na světě to ale nemá jednoduché – nejdřív na svět málem vůbec nepřišel, pak mu narostly kníry, a ješ- tě ho ulovil strašlivý, i když skoro bezzubý tygr, pan Sibiřský. Ale nakonec, snad protože jsou pruhovaní, se ti dva spolu spřátelí, a  dokonce udělají kariéru u cirkusu. Bezzubý tygr a fousaté prasátko, jak tohle jenom dopadne?... celý text

Přidat komentář

broskev28
18.12.2020 5 z 5

Koupila jsem v albatrosácké slevě jako knižní dárek pro naše školáky, ale nakonec z toho byl knižní dárek pro mě.
Tohle je přesně ten typ pohádek, které miluju - dospělák čte a dítě se (snad) docela baví. Jenže ten dospělý se baví možná ještě lépe, třeba hned s.8 mě dostala do kolen. Spousta běžně známých výrazů, které my dospělí bereme jako samozřejmost, ale z pohledu dětí jsou nesmyslné - a právě těm se Ivan Binar věnuje a vysvětluje je úžasným způsobem. A ta čeština, jak správně podotkl Taťka Hraboš!!!

"Jenže Záhoř se panu Sibiřskému vykroutil. Pustil se s ním do debaty o obchodních záležitostech a zeptal se ho, proč tygr jeho formátu vede v Hustém lese tak mizerný život. Jaká je to ubohá existence! Hrozivá šelma ze sibiřské tajgy jezdí v rozhrkané dodávce prodávat lesní plody na farmářských trzích . . ."

Laine
09.10.2018

Na první pohled kniha vypadá zajímavě a název je vtipný. Poté, co si přečtete první odstavec, řeknete si, že je příběh vtipný a trochu se uchechtnete. Ale jak čtete dál a dál zjišťujete, že kniha je naprostá slátanina bez hlavy a paty. Není to vtipné, ale spíše trapné a ubohé.


haki34
25.01.2018 5 z 5

super - vtipná krátká knížka o prasátku a jeho dobrodružstvích, ideální v rámci prvního čtení. Přečteno s naší druhačkou za 2 večery, nasmáli jsme se :) akorát spoustu vtipných narážek možná více ocení rodiče.

Taťka Hraboš
21.10.2016 5 z 5

Je to sice taková blbinka, ale dětem se to líbí. Navíc psáno pěkným jazykem, s občasným zábleskem humoru určeného spíše pro dospělého čtenáře, aby z toho předčítání taky něco měl.

bibi.r
18.03.2016 3 z 5

Docela vtipné a milé, na mě možná až moc moderní.

Kniha O Záhořovi, prasátku s kníry je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Chystám se číst3x