Posedlé dítě

Posedlé dítě https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426083/bmid_posedle-dite-O8n-426083.jpg 4 158 47

Novinářka Nora Sandová série

< 3. díl >

Na hřbitově je nalezen brutálně zavražděný muž. Krátce nato se najde znetvořené tělo malého chlapce. Londýnská korespondentka Nora Sandová si začíná myslet, že obě vraždy souvisejí s rozvodem slavného páru – hvězdy dánské reality show a ruského oligarchy, kteří mezi sebou bojují o svěření syna do péče. Ale neukousla si Nora projednou příliš velké sousto? Honba za pravdou ji zavede až do nejtemnějších londýnských zákoutí, kde vládne černá magie.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Heksedrengen , 2018


více info...

Přidat komentář

Káťa484
26.11.2023 5 z 5

Kniha by asi měla nést jiný název. Hlavní hrdinka, novinářka Nora, je na stopě záhadných únosů dětí v Nigérii, když náhle zmizí dítě ruského oligarchy a dánské televizní hvězdy. Mohly by tyto dva případy spolu souviset?

čef
05.11.2023 4 z 5

Spíše je posedlá hlavní hrdinka příběhu, která pátrá po zmizelém chlapci a dozvídá se o zvěrstvech, které páchají africké sekty. Dostává se tak do velkého nebezpečí a jde jí o život. Tím je příběh samozřejmě napínavější a tak se dá docela dobře číst. Příjemné překvapení.


karaliene
01.06.2023 2 z 5

Nezodpovězených otázek (nebo nedotažeností?) je tam už trochu moc.

mstychov
23.04.2023 5 z 5

Kniha, od které jsem nevěděla, co čekat. Na databázi měla 70%, ale já mám knihy od nakladatelství Ikar ráda a těšila jsem se na ni.

V příběhu se seznamujeme s hlavní hrdinkou Norou, která pracuje jako novinářka pro Global. Je velice chytrá, energická a od první stránky na mě působí dojmem, že se ničeho nebojí.

Hned ze začátku se Nora setkává s profesorem Abionim, který mluví zmateně. Nora se o něj začne bát. Jakmile se však vrátí z toalet po prohlídce starého hřbitova, kterou spolu absolvovali, profesora nikde nemůže najít. Ten jí ani nezvedá telefon.

Dalšího dne se na hřbitově najde brutálně zavražděný muž. O pár dní později u nábřeží pro změnu dítě. Nora se pouští na tenký led a rozhodne se do vyšetřování zapojit. Tuší, že by vše mohlo souviset s medii velice sledovaným rozvodem manželského páru Bugakova, Ninette a jejich syna Nicholase.

Dokáže Nora konkurovat policii? Nalezne, co hledá?

Knížku jsem přečetla jedním dechem. Krátké kapitoly rychle utíkaly. Noru jsem si jako hlavní hrdinku okamžitě oblíbila. Mezi vyšetřováním zpestřovala chvíle svým komplikovaným milostným životem. Vraha ani konec knihy jsem neodhadla. Příběh byl moc hezky promyšlený. Vřele doporučuju. :)

Oblíbená věta:
Modrá obloha teď vypadala jako potažená olovem.

cukrovka
16.09.2021 3 z 5

Velmi zajímavé téma, ale autorka klouže pouze po povrchu. Příběh se dobře čte, ale schází tomu propracovanost.

Barbora.M
14.07.2021 2 z 5

Předchozí 2 knihy se mi líbily více. Možná je to tím, že jsem tuto četla s větším časovým odstupem. Nejdříve se kniha na můj vkus moc vlekla a pak byl najednou rychlý spád a konec na 20 stránkách. Pokud bude nějaké další pokračování, snad se povede aspoň na 4*

Dajine
22.06.2021 3 z 5

Přečteno. Zapomenuto.

janina pako
26.03.2021 5 z 5

kniha se mi líbila víc, než kniha Žena,po které se slehla zem

ennlady
30.01.2021 3 z 5

Docela zklamání. Čekala jsem něco docela jiného a příběh mi přišel na jedné straně zbytečně protahovaný a na druhé straně odbytý. Navíc mám jakousi averzi k novinářům a ani Nora Sandová si moje sympatie nezískala.

martin3554
31.12.2020 4 z 5

Třetí příběh reportérky Nory Sandové tentokráte řeší únos malého Nicholase a současně smrt nigerijského doktora.

KatyM.
28.12.2020 5 z 5

Další fajn série.

MichaelaS081
22.12.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila

EliBla
20.12.2020 4 z 5

Knihu jsem dočetla a stále mě napadá mnoho otázek, jak to s Norou bude pokračovat dál. Kniha se mi četla dobře. Má krátké kapitoly a to mi vyhovuje. Závěr knihy byl až příliš rychlý. Doufám, že bude další díl.

pastelka53
07.12.2020 2 z 5

Nápad super, ale hodně tomu do dobré detektivky schází.
Chyběla tomu celistvost a trocha toho napětí, které by hnalo čtenáře.
Nora je skvělá, ale do třetice všeho dobrého tady bohužel neplatí.

Irsaf
17.11.2020 4 z 5

Další pěkný čtení v této sérii...
Trochu přitažený za vlasy, ale já jsem spokojená a líbilo se mi to...
Už aby byl další díl...

Vendulik
11.11.2020 2 z 5

Já nevím. Kniha je taková zvláštní. Zrovna novinářka odhali celý případ a policie nedělá vůbec nic. Taky ten muž se zbraní. Četla se dobře to jo.

esfinge
07.11.2020 3 z 5

Prostě průměr. Četlo se vcelku dobře, ale kniha ve mně vyvolala pocit, že pouze novinářka na všechno přijde a policie tápe.

Pavlnka
09.10.2020 3 z 5

První setkání s autorkou a její hrdinkou Norou mě moc neoslovilo. Jestli přečtu předešlé díly, si ještě rozmyslím.

poiu
17.09.2020 3 z 5

(SPOILER) Novinářka Nora Sandová pracuje na reportáži o únosech dětí v Nigérii fanatickou skupinou Boko Haram. Pro získání více informací se setkává s nigerijskím profesorem Abionim, který se o dané téma dlouhodobě zajímá. Ten ale krátce po jejich setkání zmizí a je nalezen mrtev. Krátce nato je nalezeno v řece Temži tělo dítěte. Nora (jako jediná?!?!) vidí souvislost mezi smrtí dítěte a vraždou Abioniho.

SPOILER.... No, zdá se mi, že autorka mohla dané téma šířeji rozvinout - Abioniho vražda v podstatě zůstane neobjasněna - proč mu byly useknuty uši? Kdo za tím vším stál a proč? Proč se to jmenuje "Posedlé dítě", když samotné "posedlosti" je věnováno sotva pár řádků? Zato je mnoho, mnoho stran věnováno reportérčinu osobnímu životu (trochu zbytečně). Prvních 100 stran se v podstatě nic nedělo, ale poté děj dostává příjemný spád a kniha se čte velmi rychle a příjemně.

Navíc dějová linka s Nicholasem a jeho rozvádějícími se rodiči (ruským magnátem a dánskou modelkou) mi přijde už úplně mimo... Pokud by byl děj věnován pouze únosům dětí z Nigérie, bylo by to podle mě smysluplnější a zajímavější.... A epizodka se zachráncem, který má naštěstí bojově vycvičeného pitbula a nachází se ve správný čas na správném místě je už jen komickou třešničkou na dortu. :-D

"Nora zvažovala, že se pokusí o protiútok, ale muž před sebou držel mačetu způsobem, jenž naprosto jasně demonstroval, že přesně ví, jak ji použít a nezaváhá ani vteřinu, když mu Nora zavdá sebemenší příčinu."

ivzu77
17.08.2020 4 z 5

Zajímavé téma, ve kterém se novinářka Nora dostává sama do nebezpečí života. Odhaluje problém s únosem Nigerijských děti a církevní sektou. Rychlé letní čtení.