Noční škola

Noční škola https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188803/bmid_nocni-skola-188803.jpg 4 116 26

Noční škola série

1. díl >

Když všichni lžou, komu se dá věřit? Allie nesnáší školu. Její bratr utekl z domova. Právě skončila ve vězení. Opět. A teď ji rodiče posílají pryč na internátní školu. Když všichni lžou, komu má věřit? Ale ke svému překvapení, místo aby internátní školu nenáviděla, Allie je spokojená. Najde si přátele. A pozná Cartera, zádumčivého samotáře, který ji od začátku přitahuje. Krymská akademie ovšem není obyčejná škola. Studenti – a dost možná i někteří učitelé – skrývají tajemství. A ze školy se pro Allie brzy stane velmi nebezpečné místo…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Night a School , 2012


více info...

Přidat komentář

Lubisek
22.12.2023 4 z 5

Poměrně příjemné překvapení, docela poutavý příběh. Bohužel jsem jej četl na půlky, kde jsem se dostal někdy doprostřed knihy, a pak na ni neměl skoro měsíc čas. Trochu jsem se v tom pak ztratil. Rozuzlení celkem zajímavé, byť možná trochu rychlé. Uvidíme, co přinese pokračování, určitě se k tomu rád dostanu.

Lučina7
21.11.2020 4 z 5

Nádherná kniha, přečetla jsem ji jedním dechem.


Hermiona419
07.05.2020 5 z 5

Tuhle knížku jsem si zamilovala! Taková příjemná oddechovka :-) Vřele doporučuji!!!

Sarajana
13.05.2019 5 z 5

velmi zajímavý příběh, kniha se mi líbila, je to fajn čtení

Lily-fairy
17.02.2019 4 z 5

Fajn oddechovka. Ale jsem jediná, komu přijde, že vždy, když se máme něco dozvědět, tak autorka akci utne a místo toho nám to někdo převypráví?

Emikooo
26.03.2018 3 z 5

Na to, jak byla dlouhá, jsme se toho vlastně moc nedozvěděli:-/ Občas bylo těžší se donutit pokračovat ve čtení. Ale nápad to nebyl špatný

Ailee
18.02.2018 3 z 5

Hm... nemůžu říct, že by kniha byla špatná, ale taky nebyla přímo dobrá. Celou dobu už od začátku víme, že na Krymské škole je něco špatně. Postavy se často chovají podivně, ten, o kterém všichni říkají, že je "bad boy", je vlastně ten správňák, a ten, který má být to zlatíčko, nakonec není tak bez poskvrnky. A ano, přátelé, máme tu oblíbený milostný trojúhelník. Pro mně se kniha se svými 400 stránkami, zakončenými jen mlhavými odpověďmi na všechny otázky a poněkud ne příliš fascinujícím vyvrcholením, dost táhla. Takže mě nepřekvapuje, že si spousta lidí druhý díl již nekoupila a celá série u nás nevyšla.

vlkove
31.07.2017 2 z 5

Kniha není špatná ale ani dobrá, začátek je zbytečně dlouhý a stejně tak celá kniha, 300 stran by bohatě stačilo. Rozvleklé tempo knize škodí, postavy nejsou moc vykreslené a kniha se stává nudnou. Hlavní myšlenka není špatná ale odhalení které přichází po straně 300 je spíše vysvobozením od nudy než objevným zvratem. Určitě najdu mnohem lepší knihy s tématem ,,záhadné,, školy, které mají spád.

Lucieza2002
28.05.2017 5 z 5

Nečekala jsem od téhle knihy moc, ale zamilovala jsem si ji! (Hlavně Cartera) Je to vážně skvělá knížka a rozhodně stojí za přečtení!

carollfu
15.03.2017 5 z 5

skvělé prostředí, skvělé postavy, skvělá atmosféra i napětí.. Možná jsem trochu naivně doufala, že se bude jednat o fantasy, ale i tak mě kniha nezklamala.

Anka.
05.11.2016 5 z 5

Co může být lepšího, než že vás chrání dva nejkrásnější kluci ze školy? Když tedy odhlédnuod faktu, že se vás snaží zabít nějaký fanatik, je to sen každé holky. A pokud potřebujete další jména na svůj seznam dokonalých knižních kluků, holky, Carter a Sylvain tak rozhodně nesmí chybět.(A netvařte se, že žádný seznam nemáte. Každá má.)
Úžasně čtivá knížka, překonala očekávání. I přes svůj název se v ní neobjevilo žádné nadpřirozeno, upíří a vlkodlaci, i když jsem do posledních stránek čekala, že se tam objeví. Er-forma dodává objektivnější pohled na děj.
Sečteno podtrženo, pět hvězd úplně s přehledem. S oblibou říkám, že tahle knížka je prostě k uňuchňaní. Jen si ji přečtěte a uvidíte. Vždyť každá toužíme po dokonalém klukovi s se skolny ochraňovat.

Lossosska
11.08.2016 5 z 5

Kniha se mi moc líbila:nápaditá,originální.Přišlo mi to po všech stranách zajímavé.Noční škola je rozhodně povedená.

deedulka
26.01.2016 4 z 5

Nejprve mne zmátlo zavádějící zahrnutí knihy do Sci-fi a fantasy, protože to tam mohl uvést pouze někdo, kdo hodnotil jen podle obálky a názvu knihy. Jedná se o napínavý a tajemný příběh pro mládež, ale ani starší čtenáři nebudou zklamaní. Jen ze začátku neklesat na mysli, když se příběh pomalu rozjíždí a vyznívá více pro mladší čtenáře. Allie začíná pátrat v noční škole po tom, co se v ní ve skutečnosti děje a odkud vlastně sama pochází...nakonec byla kniha povedený kousek a další díl mne nemine.

neres-me7447
23.06.2015

1Night school-noční škola je dobrá líbíl se mi začátek i konec žádna krityika:)))

ciniminisek
17.05.2015 4 z 5

Kniha Noční škola je jedno veliké překvapení a potěší mnoho čtenářů. Doporučení adresuji spíše pro mladší čtenáře obou pohlaví, ale chybu s přečtením neudělají ani ti starší, jelikož u této knihy je zábava zaručena tak veliká, že další díl s názvem Odkaz budete shánět hned po dočtení.

DarkAnn
18.03.2015 5 z 5

Perfektní kniha.. Měla jsem ji přečtenou za den i přeš množství stránek.. :D Prostě dokonale napsané.Člověk se nenudí a hlavní hrdinka mi svým způsobem přišla strašně sympatická :D

KatnissLavender
20.02.2015 4 z 5

Musím říct, že jsem absolutně nečekala, jak skvělá tahle kniha bude. Od začátku do konce mne nepřestala udivovat a jsem moc ráda, že tu nešlo o další upíří klišé. Pořád jsem byla napnutá a v očekávání toho, co se vlastně děje a proti komu hrdinové vlastně stojí. Bylo to vzrušující. Po odhalení největších tajemství sice mé vzrušení opadlo, ale nic to nemění na tom, že se mi kniha líbila až do konce. Jsem zvědavá, jestli mne druhý díl taky tak vtáhne do děje, když už jsou vlastně karty nejenom rozdané, ale i odkryté...

warca
15.10.2014 5 z 5

Byla to vážně dobrá knížka! Asi je lepší než druhý díl... Rozhodně doporučuji

sarush
20.09.2014 5 z 5

Noční škola...Z tohohle názvu mi jenom vypovídá, vampire store, ale byla jsem mile překvapena. Děj se neodehrával na upíří škole a ani o upírovi nebyla zmínka. Tahle kniha mně vážně překvapila. Když jsem si ji půjčovala, tak jsem si ji pujčila kvůli upírům, ale když jsem četla dál, tak jsem zjistila, že by si v knize žádný upír neškrtl. Což mně šokovalo, ale i překvapilo. Četla jsem dál, až tak, že jsem se nemohla dočkat konce. Úžasná kniha.

Nemesis Moriko
11.09.2014 5 z 5

Když jsem si knihu půjčovala z knihovny, čekala jsem nějakou průměrnou upířinu.. později jsem přišla na to, že to o upírech není. Kamarádka mi říkala o nějakých trotlech, co se pry pohybujou nadpřirozeně rychle nebo co.. to jsem tam neda neobjevila a hodně pochybuju o tom, že kniha vůbec patří mezi fantasy...
Mile mě ale překvapil příjemný styl vyprávění - jsem zastáncem Er-formy, která příběhu dodává takovou ..volnost, možnost čtenáře udělat si vlastní názor aniž by byl přímo ovlivňován hlavní postavou.
Taky má kniha + za napínavost.. většina zvratů mě velmi překvapila, navíc je v tom "schovaná" (uvozovky jsou tam proto, že ona zas tak moc schovaná není..) docela zajímavá konspirační teorie..
líbilo se mi taky, jak se Allie postupně měnila, nejen fyzicky, ale i psychicky..
Jediné minus by možná mohl být trochu otřepaný milostný trojúhelník Allie, Sylvain & Carter - holka, kterou chcou dva kluci, kteří se navzájem nemají rádi.. popravdě, zezačátku se mi více zamlouval Sylvain, i když po několika kapitolách jsem teda přešla na stranu Cartera.. :)
Moc se těším na pokračování, doufám, že bude stejně dobré jako první díl :)