Noční můry

Noční můry https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52983/bmid_nocni-mury-a0v-52983.jpg 4 16 5

Svazek dříve nesebraných napínavých próz spisovatele, jehož osudem bylo stát se Edgarem Allanem Poem dvacátého století, zaujme, nejenom všechny z těch nesčetných, kteří dávno čtou a milují jeho dílo, ale i novou generaci čtenářů detektivek.

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Night and fear


více info...

Přidat komentář

ludek.n
09.03.2020 4 z 5

Král amerických pulpových krváků a otec noir detektivky Cornell Woolrich se v Nočních můrách představuje čtrnácti povídkami, které mají mimořádně vyrovnanou úroveň a ani jedna z nich není nudná. Chmurné Woolrichovy vize jsou vpravdě elektrizující a velice často si pohrávají s trýznivými pocity strachu a osamění. Detektivové, vystupující v jeho fantaziích, nejsou vždy zářnými příklady čestnosti a spravedlnosti, ale jsou opravdoví, věcní a živočišní. A když už se najde policista s ryzí a horoucí duší, jako je například detektiv Rogers v povídce Tři mrtví za jednoho, hned je z toho parádička par excellence. Woolrichův styl psaní je uvolněný a přirozený, takže nebudete mít problém propadnout jeho světu hrůz a nočních můr do posledního zamrazení, které vám proběhne po páteři. Woolrich není žádný Drsný Harry, ale má k němu zatraceně blízko.

CharlesWard
31.07.2018 3 z 5

Kniha detektivních povídek jedné mrtvé epochy. Povídky jsou zajímavé, přišlo mi, jako by v nich něco zkrátka chybělo. Black Mask antologie byla o třídu lepší.


martina.tim
15.06.2018 5 z 5

Naprosto skvělá sbírka detektivních povídek. Povídky jsou skvěle vymyšlené, napínavé a různorodé. Toto jsou ty pravé detektivky :) Vřele doporučuji.

tenax
09.06.2016 5 z 5

Skvělá kolekce povídek, tady by ani nešlo sestavit nějaký žebříček, protože všechny by patřily na nejhořejší příčku. A stejně skvělý je obsáhlý úvod a komentáře k jednotlivým povídkám od Woolrichova životopisce Francise M. Nevinse. Tahle antologie nemá chybu.

encyklopedie
01.05.2016 5 z 5

..kdybych chtěl povídky hodnotit, musel bych první dát 100% ....ale co potom těm ostatním ?
U některých bych potřeboval 150%.... tohle je soubor jako hrom! Woolrich byl ve své době fenomenální povídkář. Knihu jsem měl z knihovny, a protože je to povídkový skvost, už je objednána z antikvariátu do sbírky .....