Nikomu by neublížil

Nikomu by neublížil https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376204/mid_nikomu-by-neublizil-Qqi-376204.jpg 4 54 54

Marion žije s dominantním bratrem Johnem v rozpadajícím se domě po rodičích. Stará panna, která ještě spí s plyšovým medvídkem, je na něm zcela závislá. Když bratr skončí s in- farktem v nemocnici, musí Marion čelit tomu, před čím celou dobu zavírala oči. Před tím, co se dělo ve sklepení. Zdá se, že John není jediný, kdo skrýval svou temnou stránku.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Visitors , 2017


více info...

Přidat komentář

Januli
23.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Dva psychopati na jednom místě. Čekala jsem trošku něco jiného, už z anotace mi došlo, co asi tak bude ve sklepě, ale nečekala jsem, že to v knize takhle dopadne. V tohle jsem čekala happy end. Nicméně mi chybělo v knize možná ty jejich psycha více rozebrat, protože John už v mládí trávil čas s otcem ve sklepě, tak jsem myslela, jestli už tam nebylo zaseto semínko...ale kniha mě bavila.

uzivatel83509
19.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Kniha se mi líbila, měla spád a byla zajímavá. Dobře se četla :-)
Je to zase něco jiného, než klasické thrillery z pohledu unesené dívky... tento příběh je z pohledu Marion, sestry Johna, se kterým bydlí ve zchátralém domě... Popisuje se tam její dětství, proč je taková, jaká je... nyní je zcela závislá na svém bratru.. Ten má své koníčky a tráví hodně času ve sklepě.. až, když bratr skončí v nemocnici, požádá ji, aby šla do sklepa a Marion zjišťuje, jak byla naivní a musí otevřít oči před tím, co se celou dobu dělo u nich ve sklepě... Nikomu by neublížil


kaktus.p.
21.03.2021

Perfektní knížka o nebezpečí, které číhá na mladé dívky. Zařadila bych do povinné četby pro dospívající. Napětí od začátku do konce. Přečteno za 1den.

Murasaki
23.01.2021 4 z 5

Tahle kniha byla pro mě oříšek. Každou chvíli autorka skákala z přítomnosti do minulosti a zpátky a chvíli mi trvalo se v tom zorientovat. Hodně se děj ze začátku táhl. Ale člověka to nutilo číst dál. Když přišla ta část, kdy jsme se dopodrobna dozvěděli, jaká tajemství se ukrývají ve sklepě, udělalo se mi zle. Hlavně kvůli jedné věci. Oba dva sourozenci byli zvrácení, co si budeme. A na to všechno skončila Marion nějak moc dobře. A hlavně, taková razantní změna za jediný rok? Opravdu zvláštní kniha, ale svým způsobem se mi docela líbila.

Allla9
14.10.2020 3 z 5

Stará panna Marion, její bratr John, ale i oba rodiče, patří k sortě lidí, s kterými byste se nechtěli potkat. Knížka nezáživná, rozjede se až v závěru, ale ani ten to nezachrání.

mariva
01.10.2020 2 z 5

Kniha mě zklamala. Ne že bych se těšila na drastičtější popisy úchylného chování obou postav, ale z velké části to bylo psáno nudným stylem. Dlouho jsem čekala, kdy už se konečně něco začne dít, ale když to vypadalo, že dojde k nějakému zvratu, přešlo to po pár stránkách opět do nudy. Závěr nedůvěryhodný, byla jsem ráda, že to mám za sebou.

LutherKing
25.08.2020 3 z 5

Zhruba do třetiny nuda, potom rychlý spád.

Carmaykl
04.08.2020

cekate mrazivou hruzu, dockate se mrazive nudy.

DominaCZ
16.02.2020 2 z 5

No, jistě to úchylné bylo, ale určo se dá předpokládat, že se z ustrašené máklé hroudy tuku stane sebevědomá žena s partnerem po boku, která ví, jak žít?
Jen tak, z ničehož nic?
To asi ne že?
Ten "příběh" sám není moc temnej. Je spíš o dvou úchylech, ale hnusu jako takovýho tam moc není.
Pořád jsem čekala, co se teda s těma holkama bude dít, a ono nic ... na poprvé to asi "ujde", ale je tam moc keců okolo Kapustňáka, kterej mě nezajímal. Mě zajímaly ty holky. Sklep. Jde o ně, ale nic moc.
Nevim no, nic moc.

Jájinka
28.01.2020 4 z 5

Dobře úchylná kniha, stejně úchylný závěr :-))) Četla se dobře, člověk chtěl vědět, co bude dál. Ani jednoho z hlavních "hrdinů" bych ale nechtěla ve skutečném životě potkat...

monci6485
29.11.2019 4 z 5

Ošklivé káčátko, co si na staré kolena začne hrát na princeznu. Bohužel už pěkně zkaženou. Oba bych je zavřela do sklepa a dům zapálila. Žádná škoda...

ZimníLidé
07.11.2019 4 z 5

Dva magoři pod jednou střechou...Hezky se nám paní Marion vybarvila, kdo by to do ní řekl...

Janaves
02.11.2019 3 z 5

Blázen Marion a jeji úchylný bratr. Sourozenci,na kterých se hodně podepsali rodiče. Napínavé čtení. Ale konec jsem si v duchu přála jiný...

ArwenAragorn
20.10.2019 3 z 5

Víc než tři * nedám (spíš tak 3,5), přestože na prvotinu to je výborný výkon, protože je to příliš depresivní, nechutné, odporné, vážně hodně naturalistické....
60tiletá Marion a její starší bratr John žijí v domě po rodičích. Mají hodně pochybné charaktery. Marion, nevzdělatelná stará panna spí se stovkou svých plyšáků, přecpává se, chodí v děsných hadrech, přestože mají po rodičích peněz dost, žije ve špíně, neuklízí a jen ji zneklidňuje, že se něco děje ve sklepě, kam chodí bratr a kam ona nesmí a ani nechce jít. Bratr, velice inteligentní, ale naprosto zvrácený týpek, libující si v alkoholu a většinu dne tráví v uvedeném sklepě.
Po stránkách relativního poklidu následuje zásadní zvrat, který s sebou nese i další vysvětlení. Konec, takový, jaký byl, se mi moc líbil, přestože jsem ho u tohoto literárního počinu předpokládala.

"Jsi zlo, které vzniká z nicoty, ze zanedbávání a osamělosti. Jsi jako plíseň, která bují na tmavých a vlhkých místech, černá hlína nahromaděná v rozích, smrtící infekce, která začne zrnkem špíny v neumyté ráně."

orinka3
21.06.2019 4 z 5

Ani se mi nechce věřit, že jde o prvotinu. Ten román je napsaný úžasně. Rodina, kde nikdo není normální. Vyprávěný ústy nesvéprávné, bojácné Marion. Ze stránek knihy na mě šla velká tíseň spolu se znechucením. Všecko v ní jakoby bylo lepkavé, špinavé. Tlustá, nemožná, stárnoucí žena v područí úchylného staršího bratra. Co je ve sklepě, čtenáři brzo dojde. Naděje, že to snad přece jenom nějak dobře skončí, se nenaplní. Konec se mi nezdá uvěřitelný. Ano, i původně hodně nepřitažlivá žena se může fyzicky změnit, když si dá záležet a má na to i finance. Ale nemůže se jako mávnutím kouzelného proutku změnit v osobu, která vede konverzaci neodpovídající původnímu IQ. Navíc, nevěřím tomu, že by to těm dvěma jen tak prošlo. Na samotě nebydlili a sousedé se na ně dívali všelijak. Jinak se mi kniha líbila....i když "líbila" není moc výstižný termín. Četla jsem ji vlastně se stupňující se nevolností. A nedoporučuji slabším povahám. A už vůbec nikomu číst ji před usnutím.

micha-ella
20.06.2019 5 z 5

Divní sourozenci, výborný styl psaní, zpočátku něco jako Vosí továrna nebo Betonová zahrada, námět, od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Kdo by nebyl zvědavý, jak to dopadne?

hadenka
06.06.2019

Knihu jsem četla na jeden dech, člověk čte,aby věděl co se z toho vyvrbí,ale závěr trochu zvláštní.Ale za mě ano.

Peršanka
22.04.2019 5 z 5

Na jeden zátah. Trochu Palahniuk, trochu Vonnegut, trochu Fuks. Pomalé, lepkavé a napínavé čtení o nenápadné a celkem uvěřitelné odpornosti.

knihomolkadorfa
24.03.2019 3 z 5

Pro mne docela zklamání. Čekala jsem něco jiného. Horror to nebyl určitě, ale četlo se to dobře.

gordon13
22.02.2019 4 z 5

Dobrá kniha, vážně dobrá, vůbec jsem nečekala, že se mi bude tolik líbit. Zajímavý námět, skvělý konec!

Štítky knihy

horory vězni psychologické thrillery únosy

Autorovy knížky

Catherine Burns
americká, 1969
2018  70%Nikomu by neublížil