Nevěsta na útěku

Nevěsta na útěku https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505392/bmid_nevesta-na-uteku-6Of-505392.jpg 4 63 17

Nevěsta na útěku série

1. díl >

Oliver Russell se ocitl v noční můře. Po otci sice zdědil hraběcí titul, ale také obrovské dluhy. Aby zabránil blížícímu se bankrotu, rozjede se za bezdětnou a zámožnou tetou, s níž se rodina dlouhá léta nestýkala a která by mu snad jako jediná mohla pomoci. Lady Ruthvenová ho kupodivu přijme a přislíbí, že se o všechno postará. Pod podmínkou, že se ožení… Clara Digbyová nechvalně proslula jako „nevěsta na útěku“. Dvakrát už uprchla od oltáře a společnost na ni nenechala nit suchou, ačkoliv bylo jasně vysvětleno, proč se odmítla provdat. Skoro každému muži nahání strach – a rozhodně jí nepomáhá ani skutečnost, že sňatkem chce její otec docílit spojení s váženou a uznávanou rodinou. Ti dva nemají zdánlivě nic společného. Ovšem jen do chvíle, než si Oliver vyslechne tetin verdikt: ožení se s Clarou Digbyovou. Když se pak Oliver a Clara nečekaně setkají a situace se trochu víc zamotá, zjišťují, že je k sobě přece jen něco přitahuje. Clara je však k mužům nedůvěřivá. A záleží pouze na Oliverovi, aby si svou laskavou a upřímnou duší získal její srdce. Nebo to celé pokazí, a Clara bude muset dát košem i třetímu snoubenci?... celý text

Přidat komentář

BáraLind.
23.04.2024 odpad!

Tak tohle bylo tak trapné, až to bolelo. Mám ráda tenhle žánr, ale tady pan autor měl tak umělé rozhovory, motivace postav žádná, celkově byly postavy ploché, dost jsem se přemáhala, abych to dočetla. Takže tohodle autora už znovu číst nebudu..

Niki.N
30.01.2024 3 z 5

Kniha se četla příjemně taková večerní oddechovka. Olivera čeká spoustu překážek a překvapení. Tetička na tu dobu se mi zdála až moc přikrá,ale knize to dala plus


Lena79
18.01.2024 5 z 5

Hlavní hrdinka Clara mě chvílemi štvala svojí zarputilostí. Nakonec se ukázalo, že ji tato vlastnost pomohla ke štěstí. Pěkná kniha

werick
31.12.2023 4 z 5

Příjemná oddychovka

Deana19
28.05.2023 5 z 5

Nemůžu se dočkat druhého dílu!!!

Fidibus
07.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Trochu upravené téma utíkající nevěsty. Clara za svou pověst nemůže a trápí se kvůli sestře. Oliver zdědil dluhy a nezbývá mu, než navštívit tetu, kterou moc nezná. Ta mu pomůže, pokud se ožení s Clarou. Ta se nekonvenčně se chovající tetě zamlouvá. Oliver se zmítá ve svém postoji, do toho žárlí na svého přítele Henryho, který je celkem vtipnou postavou. Clara i Oliver ujistí, že v sobě našli zalíbení, děj je však zkomplikován dávnou historií rodiny související právě s tetou. Oliver proto od svatby couvne, ale nakonec je happy end... Kniha končí objevením se neznámého u tety, takže návnada na další díl.
Kniha není špatná, trochu naivní, beru jako průměr žánru. Další díl si přečtu.

Slůník
07.05.2023 3 z 5

Sympatické postavy naplňují předem dobře odhadnutelný scénář.

mina_harker
16.04.2023 3 z 5

Ke knize mám ty stejné výhrady jako k autorově Falešné společnici. Postavy nedokážou promluvit bez toho, aby se nepohádaly. Za chvíli se to čtenáři začne přejídat. Také dialogy by mohly být propracovanější.

LenaWirus
01.04.2023 3 z 5

Zpočátku jsem uvažovala, že knihu odložím, a to z jednoduchého důvodu - Oliver byl prostě idiot. Kupodivu byla ale ženská hrdinka sympatická, což se moc nestává. Zde byl zřejmě problém, že mám od autora veliká očekávání vzhledem k některým velmi podařeným minulým dílům ( např. Zimní zámek). Postupně se příběh ale začal vyvíjet a podařilo se mi začíst. Odkaz na možné pokračování se mi ale nelíbil - za mě zbytečné.

zuzana2599
15.03.2023 4 z 5

Knihu mi doporučila kamarádka, ale od pana autorka to není má první. Moc mě okouzluje krásný autorův pseudonym, láká mě ke čtení. Historické romance již nečtu moc často, asi jsem z nich vyrostla, jsem již postarší dáma. Ale občas si i já ráda přečtu něco tak oddechového, nenáročného, líbivého a to vše v historických kulisách. Historii miluji !
Takže jak už jsem napsala, knížka svého žánru byla super, jen já dám v hodnocení o hvězdičku méně, neboť jsem se místy u čtení nudila. Jinak hezké, vtipné čtení s vydařenou obálkou a koncem, který už láká čtenáře na Past na ženicha ! Tak uvidíme !

Renike
03.03.2023 5 z 5

Tak to chce honem i tu druhou část :D

libuse9035
21.02.2023 5 z 5

Knizku jsem vyhrala na fb, sice tenhle zanr prilis nectu, ale dala jsem ji behem dvou dnu, melo to spad a vtip, takze jsem se i pobavila, kdo ma tenhle styl rad, tak doporucuji, cte se dobre

rampapa
16.02.2023 5 z 5

Tak tohle vKo krásné a nádherné. Moc krásně napsaná knížka a úžasný příběh. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

N04
15.02.2023 5 z 5

Skvělé čtení. Jestli máte rádi Bridgertonovy, je "Nevěsta" přesně pro vás. Těším se na "Ženicha“…

evineckY
13.02.2023 5 z 5

Velká spokojenost !
Tento román není nic převratného, ALE zato je vtipný i smutný a krásně napsaný :-)
Doporučuji.

Karmen86
05.02.2023 5 z 5

Moc hezká knížka, jen se už nemůžu dočkat pokračování.

kolacky
02.02.2023 4 z 5

Já nehraju! On je to první díl! A druhý v nedohlednu!

Mimochodem, tajemství lady Ruthvenové jsem odhalila asi v půlce knížky.