Krev

Krev https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392659/bmid_krev-JyR-392659.jpg 4 71 10

Netvora série

< 2. díl >

Z komiksové série Monstress se stal obrovský hit, získala nominaci na Eisnera a především spoustu nadšených čtenářů. A s každým dalším sešitem si řada přibírá další! Ale její hrdinové to tak jednoduché nemají. Putují do Thyrie najít odpovědi na záhady minulosti... ale místo nich objevují jen další děsivou hrozbu.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Blood , 2017


více info...

Přidat komentář

fvalek
16.07.2022 3 z 5

Oproti prvnímu dílu mi druhý přišel mnohem lepší, pozitivnější a logičtější. Z takového podivného vržení do zápletky, kterou je třeba postupně vysvětlovat, navíc pořádně masakrózní, když všude jen vidíme vraždy arkanických dětí a kusů těl apod., se najednou stává docela logicky koncipované vyprávění o výpravě, kde už se rýsují určité body, kterých se dá chytit. Přesto do děje často vstupují události a postavy, o kterých jsme zatím nic neslyšeli, takže to zase udělá trošku zmatek, ale tak nějak se to pořád vyjevuje a vyjevuje.

Dostávám se docela do nálady jako že se mi tenhle svět úplně nelíbí. Autorky se vůbec nebojí krve a násilí a sice je to krásný zajímavý svět, ale je takový jednostranně zaměřený jen na násilí a zatím nenabízí nic moc nového. Navíc Maika je postava, která je pořád taková nemastná neslaná, možná přehnaně vycvičená k tomu být drsná, chybí jí nějaká osobnější rovina, která by ji polidštila a přiblížila čtenáři, protože zatím i flash-backy z její minulosti jsou takové o ničem. Tomu vůbec nepomáhají nejasné předěly mezi současností a minulostí a mezi realitou a světem uvnitř Maiky a démona. Někdy jsem se ztrácel, co jsou představy, vzpomínky apod.

V prvním díle se mi docela líbily předěly mezi kapitolami, kde většinou nějaký kočičí profesor vysvětluje reálie, od války až po historii či biologii Arkaniků aj. V tomhle díle už se to tolik nevyskytuje a nahrazují to různé "dobové" plakáty s propagandou, které sice taky přibližují, jak tenhle svět funguje, ale raději bych ještě získal polopaticky nějaké informace, protože tam je opravdu spousta neznámých, které se možná někdy vyjeví, možná už se nevyjeví nikdy. Je to škoda. Celkové vyznění tohohle dílu asi mám, ale okolo jsou desítky a desítky věcí, co prostě nepobírám - kdo jsou krvavé královny, komu slouží sirény a co chtějí, proč ta černošská kamarádka Maiky jedná s její tetou a proč ji nějaká jiná černoška chce zabít apod., je to prostě složité a myslím, že to není jen moje chyba, ale že tam je ještě málo opěrných čtenářských bodů. Snad se tohle zlepší v dalších dílech.

KubaHanzelin
10.09.2020 4 z 5

Tak jsme se posunuli dál v příběhu, něco nám bylo odkryto, ale máme tu i nové otázky, jsem zvědav jak to bude pokračovat dál, zatím mě to baví, i když je to místy, neskutečně moc ukecané, ale kresba je opět neskutečná, i kdyby příběh stál za starou bačkoru (což opravdu nestojí) tak bych to četl dál jen kvůli kresbě:)


Kate18
27.07.2020 5 z 5

Maika Půlvlčice dál utíká před válkou a několika mocnostmi. Jedna ji chce ovládnout a druhá zničit. Maika nehodlá dopustit ani jedno a tak se vydá pátrat po informacích. Dostane se do pirátského města Thyrie odkud se vydá na tajuplný Ostrov kostí. Tam se snaží zjistit, co na ostrově objevila její i matka.

gaspoda
22.12.2019 4 z 5

docela ukecané ale nádherná kresba+ příběh vás nutí čist dál a dostat se tomu světu pod kůži a zjistit wo co gou.

Mooneylan
08.07.2019 4 z 5

Druhy dil serie nas posouva v deji. Pokud ale na tento ilustratorsky drahokam nemate moc casu, nectete ho. Je potreba, abyste ho vnimali vsemi smysly. Dej je narocny svou spletitosti vztahu, historie a intrik a je velice jednoduche ztratit prehled. Proto si se ctenim dejte na cas, jinak se vam zazitek rozplyne a nebudete tak spokojeni s vysledkem.
Mimo jine doporucuji vnimat atmosferu brilantni kresby a detailne vykresleneho sveta, ve kterem jsou u moci spise zeny, kde je steampunk a post apo dennim chlebem, kde spiritualita a magie hybou svetem a kde to zije originalitou.

sarka9190
22.04.2019 5 z 5

Úžasný majstrstyk, po literární u výtvarné stránce. Obsahove prohlubuje vazby a osvětluje další a další skutečnosti prvního dílu.

annes
13.03.2019 5 z 5

Čím dál tím zajímavější. Příběh se víc rozjel určitě víc než v jedničce (možná je to taky tím, že člověk si už zvykl na svět, kresbu atd.) a zůstal i tak hezky tajemně temný. Tam-Tamovi přednášky jsou opět velkým přínosem zajímavostí i klíčových událostí. Další díl? Určitě.

Lenka.Vílka
24.02.2019 5 z 5

Druhý díl je možná ještě lepší jak jednička. Náročnější na soustředění a vnímání, ale pokud to dodržíte, budete po zásluze odměnění. Ještě vetší bizárek na cestě poznání sebe, své rodiny. Kresba nádherná. Možná ještě lepší než v prvním díle (ty divný věci a krev mě prostě dostávají). A letos vyjde další díl. To by šlo...

Lusa
26.12.2018 5 z 5

Druhý díl rovněž zajímavý jako první, opět skvělá kresba, jsem zvědavá na další pokračování.

Norri
11.12.2018 3 z 5

Krev si drží laťku nastavenou prvním dílem. Je to pěkně nakreslené, pěkně kruté a zatraceně temné. Děj je hutný a vyprávění vyžaduje neustálou čtenářovu pozornost. Velmi kladně hodnotím fakt, že druhý díl jenom nepřidává nová tajemství, ale některá z nich odhaluje a dává odpovědi. Rozhodně chci vědět, co bude dále.