Netečnost

Netečnost https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423096/bmid_netecnost-Y7d-423096.jpg 4 34 12

Hanne Lagerlind-Schoenová série

< 3. díl >

Policista Manfred Olsson spolu s Malin a dalšími kolegy vyšetřují brutální vraždy, u nichž se předpokládá drogové pozadí. Oběti jsou po své smrti těžce zohavené, mají polámané všechny kosti v těle. Vyšetřování vražd je velice komplikované a Manfred se rozhodne hledat pomoc u psycholožky Hanne, která má nedostižné schopnosti ve vytváření psychologických profilů pachatelů. Policista je navíc vtěžké životní situaci - dvouletá dcera Nadja vypadne z okna a ocitá se v kómatu, tento okamžik jako by předurčil zbytek jeho života. Do případu vyšetřování vražd se zaplete osmnáctiletý Samuel. Ocitne se uprostřed obchodu s drogami a všechno kolem něj se hroutí, takže mu nezbývá, než se dát na útěk. Nemá kam jít, v patách má policii i drogové dealery, a nutně se potřebuje skrýt. Skončí poblíž Stockholmu jako asistent těžce postiženého syna z bohaté rodiny. Otec rodiny je neustále na cestách, ale matka je laskavá a také velmi atraktivní. Ve starém domě se však začínají dít podivné věci. Jednu noc Samuela probudí křik i rány a slyší, jak se od jeho pokoje vzdalují neviditelné kroky...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Dvalan


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
24.10.2023 4 z 5

Skvělý a zároveň drsný příběh odrážející život některých lidí. To, co je pro ně důležitější, než je skutečná realita. Nenechte se zmást začátkem - líčením mladíka, který spadl do prodeje drog, to je jen slabý odvárek toho, co následuje.
A zároveň příběh svobodné matky mladíka která se vzepře osudu a začne žít a jednat tak, jak to cítí, a ne podle lidí kolem ní.
Skvělé. Jen Hanne tu je pouze okrajově a docela mi chyběla.
Další díl si určitě přečtu.

Janaves
22.09.2023 5 z 5

Skvělá kniha, napínavý příběh. Z počátku se zdálo, že děj bude z drogového podsvětí, ale nakonec šlo o úplně něco jiného.


veronika9761
19.08.2023 2 z 5

Moje nadseni z prvniho dilu serie s kazdym dalsim upada. Jsem rada, ze mam knizku konecne doctenou a dalsi dily uz cist nebudu.

JustWomen
28.03.2023 5 z 5

Klobouk dolů, úžasná kniha, čtivá a originální, a to jak postavy, tak děj, tak způsob psaní. Nutí k zamyšlení, zejména nad vlivem sociálních sítí. Napínavá od počátku do konce, spíše psycho než krimi.

Simstr
30.03.2022 5 z 5

Třetí díl, jako obvykle hodnotím plným počtem. Líbí se mi střídání postav a jejich samotné vykládání příběhu. Těším se na další díl.

konicekbily
17.07.2021 5 z 5

Kniha obsahuj děj poskládaný z monologů více postav a mistrně je sladěn vlastní děj ve stupňovaném tempu s prožitky, pocity a úvahami vypravěče. Kniha nutí k zamyšlení nad různými tématy: mateřská péče, vztahy v rodině a ve víře, dopad laxnosti ve výchově a naopak tvrdost ve výchově dospívajících, užívání drog a obchodování s nimi, rozmach a vliv sociálních sítí na jednání člověka. A to vše je moc pěkně sestaveno do čtivého příběhu!

intelektuálka
14.07.2020 4 z 5

Velmi zajímavá kniha - děj postupně gradující ....až do překvapivého závěru ....

Ohněm i hlubokou vodou půjde člověk, aby zachránil své dítě ....

Síla mateřské lásky - a kam až někdy dokáže dojít ....

A ta netečnost ? To je nepochopení těch, kdo dokáží fotografovat následky dopravní nehody ....které zajímá cizí neštěstí ....

Určitě doporučím - a budu hledat další tituly ....

SilvieSisinka
27.02.2020 5 z 5

Výborně zapletená kniha. Námět skvělý nápad. Děj kolem drog. Napínavé od začátku až do konce.

Refadora
22.02.2020 4 z 5

Složitá kniha, děj je hodně propletený, střídá úhel pohledu více postav a zároveň u většiny postav jde s vyprávěním hodně do hloubky a přináší výčty emocí i popisy okolí. Z děje jsem měla většinou negativní pocity- knížka je opravdu temná a postavy zažívají hodně nepříjemné situace. Autorka knihu doplňuje také o biblické odkazy a hodně situací je symbolických (to však vyjde najevo až postupem času). Knížku bych doporučila, ale spíš jako psychologický román než thriller- na thriller mě kniha málo vtáhla a nebyla tak napínavá, abych ji četla ve dne v noci. Po pravdě jde o knížku, která mi zabrala v poslední době nejvíce času- prokousávala jsem se jí asi tři týdny. Oceňuji ale způsob, jakým dokázala autorka děje propojit a symboliku, kterou kniha přináší.

capricornus
06.02.2020 5 z 5

Tak tahle byla skvělá. Kniha je ze začátku detektivka, kluk na šikmé ploše, drogy...a to do strany cca 245(možná 248). Pak začíná "psycho". Obdivuji Camillu Grebe, jak dokáže všechno tak výborně zaplést do sebe a těším se na její další knihu.

iška
09.01.2020 4 z 5

Já se chvíli začítala. Velmi dobré prokreslení jednotlivých postav a dlouho jsem netušila ... a že byl závěr dramatický a pro mě značně překvapivý.

LeSk
24.12.2019 5 z 5

Úžasná a napínavá kniha od začátku až do konce. Hltala jsem stránku za stránkou, prostě wauuu. Mělo to děj, napětí, žádná hluchá místa. Doporučuji.

Autorovy další knížky

Camilla Grebe
švédská, 1968
2012  80%Terapeutka
2016  75%Modrý motýl
2015  83%Než jsi zemřel
2018  83%Deník mého mizení
2017  73%Muž bez srdce

Kniha Netečnost je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce97x
Chystám se číst29x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x