Neotvírat!!! Magické!

Neotvírat!!! Magické! https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476939/bmid_neotvirat-magicke-bBB-476939.jpg 4 24 24

Neotvírat! série

< 5. díl >

Ding-dong, nový balíček je tady! A co je v něm tentokrát? Páni! Kouzelný jednorožec Magic! Umí říhat, pouštět duchy – a teď to nejlepší: Dokáže splnit každé přání! Nemo, Otka a Béda nemohou uvěřit svému štěstí. Teď se jim opravdu splní všechno, o čem kdy snili! A obyvatelům Horního Suchopáru taky. To je přece super! Nebo ne? Pátý příběh z oblíbené série dobrodružství pro děti přináší spoustu překvapení i spoustu otázek: Jak si naši tři hrdinové Nemo, Otka a Béda poradí s tvrdohlavým jednorožcem? Podaří se jim ho přivést tam, kam patří, a Hornímu Suchopáru vrátit klid? Kdo bude nový starosta? A co všechna splněná přání? Poutavé vyprávění o dětském přátelství ve světě dospělých by nebylo úplné bez kouzelných obrázků Fréderica Betranda. I rodiče se při čtení na dobrou noc možná trochu zasní...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Drobek
Originální název:

Bitte nicht öffnen: Magic! , 2020


více info...

Přidat komentář

DK197
26.05.2023 4 z 5

E-KNIHA: Tato knížka má smůlu, že jsem před ní četla několik jiných knih pro mladší čtenáře, které se mě líbily daleko víc. Počítám, že v tom hraje roli i fakt. Že ty předchozí knihy cílí na trochu starší cílovku... Bohužel tentokrát mě prostě drzý jednorožec nijak zvlášť neoslovil. A popravdě mi spíše lezl na nervy. Asi už jsem vážně stará. A ačkoli se autorka vážně snaží každý díl obměnit, přestože používá stejnou kostru příběhu, ona kostra už se mi zdá i tak až příliš stejná. O padouchovi navíc stále nevíme vlastně nic... Už by to chtělo nějaký posun. Jako jo, pro děti pořád dobré, ale...

šárofka
21.01.2023 5 z 5

Dost mě překvapilo, když jsem zjistila odkud se všechny ty vykouzlené věci berou. :D Knihu doporučuji stejně jako ostatní knížky z této série.


orangerose
04.12.2022 5 z 5

5 díl je o hračce jednorožci, kdy se chová jako puberťák, příběh byl zase zábavný, vždycky dějou jiné změny počasí v každém díle, mně knížka bavila, jsem zvědavá na 6 díl co přinese, taky nejsem jediná koho zajímá kdo je tajemný odesílatel hraček - zloděj, ještě začaruje je ....., snad se dozvíme všichni, kdo čte sérii neotvirat jako já :)

Boldrick
17.06.2022 4 z 5

Po dementním drakovi konečně něco zajímavého. Jednorožec pojatý jako puberťák byl fajn. Podle mě nejlepší hračka.
Nicméně, i když se jedná o docela čtivou sérii a nemít děti, tak si to asi stejně přečtu :-) tak mě docela rozesmutňuje to natahování. Ani by mi nevadila ta délka, ale to, že po páté knize víme o pachateli pořád to samé, prd. Nebo mi něco uniklo?
Každopádně s dalšími díly už tak shovívavý nebudu, jestli se to nějak zajímavě neposune.

š.m.i.k
25.12.2021 5 z 5

Za mě nejlepší díl z dosavadní série. Čáry je sice velmi svéhlavá hračka, ale je vtipný a kouzelný. Příběh je plný akce, ani chvilku jsme se s dětmi nenudili.

Gustik5
12.12.2021 4 z 5

V Neotvírat!!! Magické! se setkáváme s nakonec pravděpodobně nejvíce nesympatickou hračkou, která má zároveň ale i nejpropracovanější osobnost a její vliv na události v Suchopáru je mnohem více znát, než změna počasí, jež je tady minimální. Jak se série blíží ke konci, pomalu se připravuje finální střet se záporákem, jehož odhalení jsou nyní hlavní hrdinové blíž než kdy jindy. Snad se už brzy dočkáme.

Přestože je hlavní dějová kostra stále stejná, daří se autorce nadále držet vysoko nastavenou laťku a bavit, což z knih Neotvírat! dělá jednoznačně jednu z nejlepších sérií pro začínající čtenáře, pro které je ostatně celá krásně ilustrovaná pohádka o ožívajících hračkách určena. A pokud dílo nejvíce potěší svou cílovku, je úspěch zaručen. A jak se blíží finále, nezbývá než dodat, že se opravdu těším na další díl, kde se už snad konečně dozvíme, jak to všechno je a kdo za vším stojí...

Ellinek
26.10.2021 3 z 5

Jako jo, pořád je to milé a pěkné, ale už toho začíná být nějak moc. Příliš se to protahuje a já pořád čekám, kdy už se ten tajemný hračkář demaskuje, a ono nic. Nevím, jak to vnímají děti, ale já už teda pomalu ztrácím svatou trpělivost. Příběhy mají hezké poučení pro děti, o přátelství, o přáních, pomoci druhých...ale tak nějak už čekám na ten konec a ten je zatím v nedohlednu. Že by to rozseknul rezavý robot?