Není rozkošná?

Není rozkošná? https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20018/bmid_neni-rozkosna-iw2-20018.jpg 4 139 32

Romantický příběh situovaný do typického jižanského městečka. Hrdinka zvaná Sugar Beth se po patnácti letech nucena okolnostmi (je na mizině a dědictví po tetě ji může zaopatřit) vrací do rodného městečka. V mládí byla oslnivou arogantní zkaženou potvorou, manipulující se všemi - teď sklízí, co zasela. Všichni si na ní chtějí smlsnout - spolužačky z bratrstva Brčálnic, které ji neodpustily zradu (po odchodu na VŠ s nimi totiž přerušila styky), profesor ze střední školy, kterého neprávem obvinila ze sexuálního obtěžování a málem mu zničila kariéru (ale oklepal se a vrátil se do města jako úspěšný autor bestselleru a navíc koupil její rodný dům jménem Francouzova nevěsta), nevlastní sestra Winnie, jíž pronásledovala a ponižovala po celé dětství a učinila jí ze života peklo. Ale život už ji dal tvrdě za vyučenou (dvakrát rozvedená a navrch ovdovělá) - a je jen na ní, jestli přesvědčí i nepřátelské okolí o své upřímné změně.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Ain't she sweet? , 2004


více info...

Přidat komentář

dooky
17.05.2022 4 z 5

Hodně zajímavý výlet do velmi zamotaných vztahů mezi obyvateli jednoho amerického městečka. Měla jsem chvíle, kdy bych Sugar Beth nejraději propleskla, ať se už vzpamatuje. Zajímavý pohled na rodinné/milostné/přátelské vztahy a jejich postupný vývoj. Palec nahoru...

alekis
13.04.2022 4 z 5

Když čtenářku viróza sklátí, a v její duši splín,
když každý další čaj už chutná hůř než blín,
když není chuť na palačinky, ba ani lívance,
snad bídnou náladu spraví... co jiného, než romance?!
Chmurný den se v cuku letu v prosluněný změní...
Láskyplný příběh napomůže k vyzdravení... :-)

Ať to nepřeženu - kdyby lidské trampoty dokázaly vyléčit hezké románky, na světě by byl ráj. Ale tato kniha, i když má dost odpudivý název, je velmi příjemná na čtení, vtipná a celkem dobře napsaná a nelituji, že jsem s ní strávila pár večerů - čtečka je nejlepší parťák před usnutím :-).
Ovšem, rozhodně nedoporučuji mužské části čtenářstva. Kluci, tohle fakt není pro vás!


knihovniceS
26.09.2021

Není rozkošná?
Nalákalo mě plno chvály od čtenářek na DB knih, ale jsem zklamaná. Sto stran jsem se snažila a nemohla jsem se začíst, tak to vzdávám. Asi nejsem cílová skupina nebo jsem „ zmlsaná“ jinými knihami. Nedočteno, proto nehodnotím, chyba je ve mně.

veronika9761
11.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Zacatek se neskutecne rozjel. Bohuzel na konci uz pribeh nestacil s dechem a zpomalil do fadni romanticke komedie. Skoda.

allyska
22.05.2021 5 z 5

Tahle knížka mi sedla od autorky, ze všech vydaných v češtině, nejvíce. Sugar Beth byla prostě v pubertě potvora, jelikož ji máma utvrzovala v tom, že jí svět leží u nohou. No, ono v tom bylo více. Jak už píše někdo v komentářích pode mnou, je síla, jak člověka ovlivní, když rodič miluje jedno dítě víc, než to druhé. U této knížky jsem se navíc několikrát od srdce zasmála, proto hodnotím tak vysoko.

janqa410
29.01.2021 4 z 5

(SPOILER) Má třetí kniha od autorky a zase mě nezklamala. Vtipné, sarkastické, plné narážek, ale také životních příběhů a škobrtnutí. Sugar Beth jsem si zamilovala hned, byla to mrcha, ale život s ní zatočil a ona dokázala vystřízlivět a něco s tím udělat. A Colin, tak ten byl tutový hned jak se potkali. Jak řekl Ryan, vrána k vráně. Zápletka je dle mě velmi originální, často jsem četla s přihlouplým úsměvem na tváři. Velice povedené oddechové dílko a mám velkou radost, že se jim vyvedl nejen šťastný společný život, ale také dar - jeden z nejkrásnějších.

Kekik
09.12.2020 4 z 5

Skvělé čtení.
Příběh je napsán svěžím, humorným stylem, ale skrývá v sobě hloubku. Postavy jsem si oblíbila, i když provedly sebevětší hloupost. Autorka skvěle vystihla, jak člověka ovlivňuje jeho dětství. Ať už u Beth či u Winnie.
A ty hlášky. Respektive Beth a Colin. Jejich dialogy jsou na knize to nejlepší. Trochu jsem se bála, že to nevydrží až do konec knihy, že se toho takzvaně přejím, ale naštěstí to se nestalo. Ovšem i tak bych některé části knihy odstranila.
Určitě by knize prospěl větší formát knihy i textu. Paperback je trochu tužší, a tak při čtení dostávala ruka zabrat.

Vendulik
14.07.2020 5 z 5

Zatím nejlepší kniha, kterou jsem od autorky četla. U této knihy jsem se bavila. Některé pasáže v knize bych ale odstranila. Příběh byl napsán velice čtivě.

Lofda
14.02.2020 4 z 5

Další skvělá knížka od mé oblíbené autorky. Tentokrát byla milostná linka v pozadí, mnohem víc jsem přemýšlela o tom, co všechno dokáže přehnaná láska x neláska rodičů způsobit dětské dušičce. Zajímavá směs postav, které rozhodně nejsou černobílé, spousta nevysvětleného a starých křivd. Úžasná smršť emocí, sarkasmus.. To vše se ale bohužel začalo najednou vytrácet a závěr mě hrozně zklamal. Překombinovaná slátaná přeslazená limča. Škoda. Snad jen ten zasvěcovací rituál a reakce na něj, to opravdu pobavilo ;-)

pip11
30.12.2019 4 z 5

Moc pěkně čtivá a svižná kniha, nemá nudná místa. Mladá žena se vrací do rodného města, kde ji všichni nenávidí. Bývala skutečnou mrchou, ale nic není černobílé. Příběh mě příjemně bavil, řekla bych až nad očekávání. Zajímavé byly jak komplikované hlavní postavy, tak i ty vedlejší. Líbily se mi také citáty od Georgette Heyer před každou kapitolou.

jinbr
09.09.2019 5 z 5

Souhlasím, že to bylo vtipné, mělo to říz a i když člověk "věděl", že na konci je happy end, tak ta cesta k němu byla do samého konce ne tak přímočará. Mám ráda knihy, ve kterých je humor a také kousek něčeho navíc, a zde jsem to našla.
Dávám plný počet

oresvo
12.08.2019 5 z 5

Vtipná, romantická, další z úžasných knih od této autorky.
Určitě doporučuji .

K-afe
04.08.2019 5 z 5

Super, paráda, dokonalé!!!
Milá DbK, mohla bych dát 10 hvězdiček, prosím!
Jak je možné, že tuto knihu hodnotilo tam málo čtenářek? Že by ji knihovny schovávaly jako podpultové zboží :-)
Autorka z příběhů Sugar Beth, Winnie, Colina, Rayena i Gigi utvořila perfektní čtivou knížku. Ani jedna stránka nebyla zbytečná a nudná. Kniha byla plná humoru. Nechyběla ani smutná část (dětství a dospívání Sugar Beth i Winnie). A samozřejmě šťastný konec (to mám ráda) - omlouvám se za prozrazení, ale opak by snad nikdo nečekal :-)).
Parádní knížka. DOPORUČUJI!
Moc hezká obálka!

Fixa08
08.05.2019 5 z 5

Tahle autorka je opravdu výborná, moc me baví! Kniha krásná oddychovka. Teď me mrzí, že jsem si nekoupila rovnou další díly!

veveronka
11.09.2018 3 z 5

Na mě to byla až moc červená knihovna.

cukrovka
20.11.2017 5 z 5

Příjemné odpočinkové čtení. Vtipné dialogy, zajímavé postavy, předvídatelný děj - prostě vše co od tohoto žánru očekávám.

natan22
31.10.2017 5 z 5

Tak trochu realita,trochu pohádka.Ale taková co se může třeba stát i nám ,ne? :-)

LilianaFalcon
01.10.2017 5 z 5

Zase jedna krasavice, co dostala od zivota co proto. Zase nejake ty nevyrizene ucty a spousta napravovani skod, ale zase to nemelo chybu. Bylo to vtipne smutne i romanticke zaroven :-)

bezzink
21.01.2017 5 z 5

Moje druha kniha od teto autorky a myslim, ze jsem v tomto zanru nasla presne to, co od toho ocekavam..Trochu romantiky, trochu hadek, trochu smutku, trochu dojeti, vice linek, pekny pribeh, nepremrstenou erotiku a hlavne s dialogy prosakle ironii a sarkasmem skrz naskrz! Taky nemuzu opomenout naprosto uzasny styl psani teto spisovatelky, nic nepusobi tezkopadne ci kostrbate. Zkratka za me je to petka! :)

Suin
19.10.2016 4 z 5

Asi mám trošku šilený den protože dávám 4*, zbožňuju druh vtipu kterého je v knize hojne....

Autorovy další knížky

2005  87%Chci jen dítě
2008  83%Rozený svůdce
2001  87%Splněný sen
2007  84%Není rozkošná?
2001  92%Polibek anděla

Kniha Není rozkošná? je v

Právě čtených2x
Přečtených184x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených12x
Knihotéce125x
Chystám se číst41x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x