Vetřelci

Vetřelci https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22059/nekroskop-xi-vetrelci-22059.jpg 4 43 5

Nekroskop série

< 11. díl >

Tři z vampýřích pánů, ohrožovaných na Sluneční/Hvězdné straně neustálými partyzánskými útoky Nathana a jeho věrných, se rozhodnou zkusit štěstí na Zemi. Použijí přirozenou bránu a vynoří se na hranici Rumunska, Bulharska a bývalé Jugoslávie, v útulku pro traumatizované sirotky. Poté, co zmasakrují personál a chovance útulku, se rozptýlí po světě s jediným cílem: ovládnout Zemi a zotročit si lidstvo. Pobočka E o vampýří invazi ví: při masakru v Rumunském útulku zahyne i Zek, avšak ještě předtím stačí telepaticky varovat svého kolegu a milence Bena Traska. Nový hon na upíry začíná. Mezitím si v Mobiovu kontinuu ozvěna někdejšího Harryho Keogha, reziduální vzpomínka nebo snad duch, začne uvědomovat šarlatová životní vlákna křížící modrá vlákna lidí. Jelikož už nemá tělo, musí si najít někoho, s kým by se spojil. Ale tentokrát si nevybere příliš dobře...... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Invaders , 1999


více info...

Přidat komentář

jan0223
15.01.2022 4 z 5

Klasické Lumleyovské pokračování. Na jedné straně super myšlenka na straně druhé nešťastné podání čtenáři. Celá kniha je o střídání parádních, zajímavých částí s nudnými pasážemi. Ale kdo ty knihy přelouskal až sem tak to a to musí být už zvyklý a nepřekvapí ho to. Za sebe musím říci, že mě to celkově bavilo a dá se to snést. Uvidíme s čím přijde dál.

TERRORDROME
20.09.2020 3 z 5

Ako pokračovať v sérii ktorú upíri už vycucali do sucha a všetky linky sú uzavreté? Nuž jednoducho, stačí dosadiť náhodného nového hrdinu a prihodiť dej založený na barličke že slnečná revolúcia na hviezdnej strane roztopila ľady ktoré väznili troch extra vypečených vampírov. Tí sa potom dostanú do našej dimenzie a potichu spriadajú svoje slizké pavučiny. Počas čítania som mal neodbytný pocit že tento diel má paradoxne viac čo ponúknuť novým čitateľom, než tým čo už majú za sebou predchádzajúcich 10 dielov. Nový hrdina Jake Cutter netuší nič o upírskych či nekroskopických súvislostiach a tak sa musí roztočiť tradičný kolotoč opakovania všetkých dôležitých faktov. Práve vďaka uchopeniu opáčka skrz niekoho neznalého to pôsobí viac prirodzene, ale furt je tu ten problém že polovica knihy je len prológ v ktorom sumarizujeme fakty bez toho aby sa to celé reálne niekam hlo. To zahrnuje aj rozprávanie o pôvode nových záporákov, ( supersilný telepat Malinari, smrteľne krásna Vavara a čiernočierna mátoha Szwart ) oni sami aj ich storky sú zaujímavé, len mnohokrát počuté variácie tých predošlých. Každopádne finálna akcia v pekelnom zábavnom parku je strhujúca a prísľub do ďalšieho dielu funguje stopercentne, takže po ňom bezmyšlienkovito siaham.


eraserhead
04.10.2016 3 z 5

Tak jsem byl docela zvědavý, kam mě Lumley zavede tentokrát a s čím dějově přijde. A on navázal na osmou část, nechal krátký časový rozestup a prostě jede dál, tentokrát hlavně v našem světě. A i toho nekroskopa dokázal v ději zachovat. Ne zrovna překvapivým ale přesto zajímavým způsobem. Obecně již Nekroskop není schopen přijít s něčím novým a originálním, takže to je celkově jen přežvykování již známého a řečeného, dál a znovu, jako v klasických pokračováních. nedá se ale upřít, že mě začátek knihy docela hodně zaujal, připadal jsem si jako u prvních dílů a stejně mě to bavilo. Pak se opět skočilo do upírského světa (byť restrospektivně) a začala to být klasická nuda, ale návrat do našeho životního prostoru zase potěšil. Příjemný akční návrat, jehož největším negativem (byť ne nějak zvlášť nepříjemným - a pokud ano, tak hlavně z žánrově fanouškovského a ne nijak čtenářského hlediska) je malá přítomnost horroru. VYskakuje jen okrajově. Jinak je to mysteriózně akční thriller, který vlastně hodně dobře odpovídá a ilustruje úpadek upírského žánru na přelomu 90. a 00 let, tedy jeho zabřednutí do bizarně akčního fantasy hávu (Blade, Undervorld, Van Helsing). Což je věc, kterou zrovna nemusím. Ale takhle si Nekroskop ještě udržuje slušnou úroveň.

Solomont
27.07.2014 3 z 5

dalsi ze spise prumernych "nekroskopu"

pikacka
28.01.2014 5 z 5

jako vždy další super díl Nekroskopu. Doporučuji k přečtení

Štítky knihy

upíři

Autorovy další knížky

Brian Lumley
britská, 1937 - 2024
1994  85%Nekroskop
1996  87%Vampýři
1998  86%Zdroj
2000  86%Sémě mrtvých
1999  86%Nekros a jiné noční můry