Někdo mě má rád

Někdo mě má rád https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458786/bmid_nekdo-me-ma-rad-Jko-458786.png 4 101 36

Jiří Ovčáček, historicky první člověk v dějinách České republiky, který zastává funkci jak první dámy, tak i viceprezidenta, míří plnou parou do učebnic dějepisu. Ještě předtím, než se stane samostatnou maturitní otázkou a možná i povinným předmětem (nauka o Jiřím Ovčáčkovi), přichází s jímavým a lidsko-člověčensky pojatým vyprávěním o vlastním životě, v němž se už od narození prolínají osobní a profesní rovina života, aby se spojily v dechberoucím finále v roli mluvčího, důvěrníka i ošetřovatele prezidenta Miloše Zemana. Jiří Ovčáček se v prvním a jediném autorizovaném hanopisu rozpovídal o svém dětství za komunismu, dospívání v devadesátých letech, kdy neměl žádné kamarády, a později i o svém působení po boku Miloše Zemana, kdy stále nemá žádné kamarády, zato už má Twitter. Kniha, u které se budete dojímat, budete u ní plakat, ale společně s Jiřím Ovčáčkem se budete i radovat z maličkostí života, jako je například precizně srovnané prádlo do komínků. A tak to ostatně v životě má být.... celý text

Přidat komentář

jiri4861
10.02.2024 3 z 5

Humor je super zbraň, ale často si kladu otázku, co je a co už není v mezích humoru.

zaz
06.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Citát: " Lid je zdrojem veškeré státní moci, píše se v Ústavě ČR.
Citát: "Člověk musí říkat své názory, i když se ho na ně neptají a nikoho nezajímají,"

Výrazná charizmatická osoba společenského života. V jeho blízkosti se každý okamžik mění v nezapomenutelní kulturní zážitek. Pan prezident Zeman měl štěstí. Lze doporučit.


MartaPear
24.01.2024 3 z 5

Autor coby bývalý kancléř, protokolář či co vlastně byl Ovčáček vypráví o kontroverzní kariéře i osobních "úspěších" v průřezu našich nejnovějších dějin, které ovlivňuje a manipuluje s nimi. Pobaví, neurazí, ale výraznou stopu v člověku nenechá. Vhodná kniha např. do MHD a na cesty, kdy se nepotřebujete úplně soustředit, ale chcete se nějak zaměstnat.

blak
26.06.2023 3 z 5

Četl jsem dvě předchozí satirické knihy s ilustracemi TMBK a musím říct, že Ovčáček je nejslabší. Autor si pana mluvčího dosadil na místo Forresta Gumpa, který se chtě/nechtě dostane a podepíše na všech významných událostech ČR za posledních 30 let. Na článek v Reflexu dobrý, ale na 250 stran?

Přečti_si
30.12.2022 3 z 5

Tak na hanopis Jiřího Ovčáčka jsem se těšila moc! Mapuje Jirkův život a jeho přítomnost u každé důležité události naší země vtipnou formou. Břicho od smíchu mě nebolelo, ale tváře od úsměvu ano - nepřemrštěný, decentní chytrý humor. Koláží mohlo být za mě klidně víc, ale obecně moc fajn knížka.

xxtom
10.06.2022 3 z 5

Průřez vymyšleným životem Jiřího Ovčáčka a legrační příběhy o tom, so všechno se díky němu (nejen v politice) stalo.

ondra295
05.03.2022 4 z 5

Ta myšlenka udělat z Jirky Ovčáčka českého Forresta Gumpa je poměrně originální a je to napsáno vtipně. Možná mi trochu vadí, že taková lidská špína je popsána tak, že s ním člověk začne poměrně sympatizovat, ovšem chápu, že je to myšleno hlavně v rámci satiry. Střídá to lepší momenty s horšími, najdou se slabší místa, ale jako oddechovka je to velice povedené a pro člověka, který chápe české politické reference, tohle dílo stojí za to.

haannyys
14.02.2022 1 z 5

Nemám ráda Ovčáčka, mám ráda Landsmana a TMBK. Ale tohle je brak každým coulem. Prvoplánové, "vtipné" na sílu, kniha pro knihu. Landsman mívá některé fóry na úrovni Šimka a Grossmanna, ale tady se tomu nějak obloukem vyhnul. Škoda knihy, škoda energie do toho vložené autory, škoda času čtenáře.

Karammela
27.01.2022 4 z 5

To si autor zase jednou vyhrál...je to prča skrz naskrz :)

PMR
26.01.2022 3 z 5

Pro mě zbytečně moc odkazů na komunistickou éru.
Navíc mi připadá, že se v knize překvapivě málo využívá ten hlavní ovčáčkovský topos - ta naivní snaha převést politickou zvůli do nějaké lidsky přijatelné polohy. Tisková prohlášení hradní kanceláře jsou v tomhle prostě smrtící :-)

chomic_pisek
23.01.2022 4 z 5

Dominika Landsmana i TMBK mám rád (samozřejmě ve vší umělecké počestnosti) a jejich výtvory už mají svou enklávu na poličce naší knihovny. Jako vždy jsem střídal dva typy smíchu, které mám spojené s díly pana Landsmana. Většinou se pousmívám tomu, jak jsou vtipy tak trapný, až jsou dobrý, aby se po několika takových zčistajasna objevil zabiják, kterej člověka shodí z gauče.
Chvíle strávené v přítomnosti páně Ovčáčka byly opravdu požehnané. Konečně jsem se dozvěděl, jak to bylo s Havlovým prezidentováním i Haškovým chytáním. Nechci ani přemýšlet, kde bychom bývali byli bez všech těch zásahů takřka shůry. Ještě než mi zteplá sklenice mléka, nažehlím si puky i na teplákách a půjdu tweetnout něco o těch bezbožných kavárenských povalečích. Požehnanou neděli, přátelé.

Veruru1981
31.12.2021 4 z 5

Jiri Ovcacek jako cesky Forrest Gump. Pobavilo. Skvělé kolaze od TMBK. Nektere pasaze byly megavtipne, jine jen dobre napsane, proto davam o hvezdu min. Ale smekam pred geniem Dominika Landsmana - toto vse vymyslet...

MCGinger
01.12.2021 4 z 5

Tato kniha je velmi dobrá.

kikies
31.10.2021 1 z 5

Mně to bohužel přišlo jako špatná kopie Stoletého staříka/Forresta Gumpa. Možná, kdyby to byla nějaká nekonkrétní postava nějakého českého Honzy/Švejka nebo tak něco, bylo by to lepší, ale postava pana Ovčáčka mě osobně neskutečně dráždila a tak mi to ani vtipné nepřišlo. Ale pokud bych si ho úplně odmyslela, byla by to fajn humorná knížka... :D

d.p.
08.10.2021 5 z 5

Mám rád Foresta Gumpa, baví mě stoletý stařík, takže Ovčáček byl z mého pohledu taky super. Mrzelo mě, že kniha nevyšla jako ekniha, ale audio verze mě zase bavila díky skvěle zvolenému mluvčímu mluvčího, což bych u eknihy neměl, takže nakonec jsem byl za audio verzi rád, plné hodnocení.

Teri_P
24.09.2021 5 z 5

Jestli něco miluju na nás češích, je to druh humoru. Vkládáme ho do všeho - volby prezidenta, volby politických stran, řešení pandemie…Vždyť která země by za jeden jediný rok vystřídala čtyři premiéry zdravotnictví, aby se na samém konci mohla vrátit k tomu prvnímu? Je to taková naše malá, milá, česká tragikomedie…a tohle dílo to jenom dokládá. Jsem ráda, že někdo uměl dát něco takového na papír. Doufám, že budou kluci pokračovat, materiálu máme na deset takových knih.

Chytuš
03.09.2021 4 z 5

Přátelé, kamarádi, pozdvihněme sklenku chlazeného mléka a připijme si na vznik knihy o muži v pozadí moderních dějin! Seznamte se s šedou eminencí (skoro) veškerého dění v naší malé kotlince - muži, který překročil (nejen) svůj stín. Muž velkých myšlenek, nenápadný, přesto mocný hybatel napříč historickými událostmi. Ovlivnil nespočet velikánů naší malé zemičky - budiž mu na jeho věčnou slávu a počest sepsán tento první autorizovaný hanopis, ve kterém se dozvíte i to, co jste z Twitteru ještě nevěděli. Ano, je to tak - Jiří Ovčáček už nevévodí pouze sociálním sítím, můžete si o jeho činech přečíst knihu! Lidé neváhejte a bavte se :-)

madem
06.08.2021 5 z 5

Nevěřím, že to napsal Landsman. To o sobě mohl napsat jen sám Ovčáček. Nikdo jiný by to tak dobře nenapsal jako on.
Ať žije český Forrest Gump!

ondras666
15.07.2021 1 z 5

Knihu jsem bral do rukou s tím, že to bude vtipná satira z rukou páně Landsmana a TMBK. Jenže jsem se spletl...
Postava pana Ovčáčka je v české politice dost výrazná a tudíž dává velký prostor k různým kauzám a spekulacím. Zde je vykreslený jako kombinace Forresta Gumpa, Sheldona Coopera a Smitherse. Za mě se tohle spojení nepovedlo.

jeany23
06.07.2021 5 z 5

O osobě pana Ovčáčka nechť si každý myslí co chce, ale musím říct, že už dlouho mě žádná kniha tak nepobavila. Čekala jsou suchou biografii; dostala jsem satirickou, humornou, čtivou knihu s geniální nadsázkou. Lehce se to četlo. Nemůžu se ale ubránit dojmu, že tu na hodnocení knihy má vliv fakt, že pan mluvčí není zrovna z osob nejoblíbenějších...

Štítky knihy

satira

Autoři knihy

Dominik Landsman
česká, 1985
TMBK (p)
česká

Kniha Někdo mě má rád je v

Právě čtených2x
Přečtených114x
Čtenářské výzvě37x
Doporučených6x
Knihotéce38x
Chystám se číst37x
Chci si koupit17x