Nejtemnější večer roku

Nejtemnější večer roku https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264963/mid_nejtemnejsi-vecer-roku-264963.jpg 4 81 22

Kdo s vámi bude ve vaší poslední hodince? Amy Redwingová zasvětila svůj život zachraňování opuštěných psů. Jednou si přivede domů Nickie, fenku zlatého retrívra, ke které ji už od začátku pojí prazvláštní pouto. Ale její momentální radost zastiňuje několik podivných událostí. Amy má pocit, že ji na každém kroku někdo sleduje. Zlověstný cizinec v jejím domě. Ona i fenka Amy budou muset prokázat vzájemnou oddanost – v sázce je jejich život. Dean Koontz je mistrný vypravěč, který vás dokáže dojmout k slzám stejně jako vystrašit k smrti. Knížka Nejtemnější večer roku je prostoupena tajemným napětím, která vám nedovolí odtrhnout vydechnout.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Darkest Evening of the Year , 2007


více info...

Přidat komentář

Magrata15
23.04.2022 4 z 5

Tři zdánlivě nesouvisející příběhy, plné příslibů něčeho tajemného a mystického se v závěru knihy spojí a vše dostane smysl. Bohužel závěr je nejslabším místem knihy.

petka-2007
08.07.2021 4 z 5

od Koontze jsem čekala podstatně víc...


Metla
27.04.2021 3 z 5

TRAMTADADÁÁÁ! A cenu Papírového zvratku za nejdementnější thrillerové finále získává … (virbl)… DEAN KOONTZ! Jeho „Nejtemnější večer roku“ dokáže na posledních stránkách přivodit čtenářům skutečně intenzivní pocit trapnosti. Nejčastější otázka na renomovaného spisovatele zřejmě bude znít takto: „Máš mě za debila, nebo už ti definitivně hráblo?!“ Gratulujeme vítězi, svou cenu si může vyzvednout z libovolné nespláchnuté mísy na veřejných záchodcích.
Na Koontzovy knihy nemám vysoké nároky, očekávám od nich odpočinek s napětím, někdy i s humorem, vzhledem k časté výrazně mysteriózní příchuti netrvám na kdovíjaké racionalitě. Ale všeho moc škodí: vyložená kouzla patří do říše pohádek, případně do fantasy světů.
Překousla jsem polidšťování psů - vlastně více než polidšťování, jsou to hotoví andělé. Mám ráda zvířata, včetně slintavých továren na lejna, přesto je nenazývám děťátky a nepřipisuji jim nadpřirozenou moudrost. Smířila jsem se s náboženským podtónem, převtělováním duší i černobílostí, kdy liliově čisté charaktery musí čelit vyšinutým padouchům, jejichž nejkladnější činem je občasné odolání potřebě zavraždit na ulici náhodné kolemjdoucí.
Ale za ten odfláknutý finiš by Koontz zasloužil fláknout novinami přes čumák. S kapkou sebezapření hodnotím průměrem, přičemž ještě 15 stran před koncem by to bylo o 15% víc.

AmyLee992
05.03.2021 5 z 5

paráda

Martina1805
23.01.2021 2 z 5

kniha mě moc nechytila, nedočetla jsem jí ale možná se k ní ještě vrátím

Leena
25.11.2020 3 z 5

Začátek se mi líbil moc, ale mělo to stále sestupnější tendenci.
Konec byl na můj vkus odbytý.

evin84
25.03.2020 4 z 5

Kniha byla pro me celkem ctiva.

JPBelmondo
31.07.2019 3 z 5

Na knihu jsem se těšila zejména kvůli psům, ale je to takový průměr od tohoto autora. Jeho starší, první knihy, byly ostřejší, čtivější, nabité, prostě lepší. Bohužel.

bekule
20.11.2018 3 z 5

Jsem kočičák, nemám ráda hady a psy. A tady je těch psů na můj vkus až moc, ale mám ráda Koontze, hodně. Takže nejde nepřečíst i tuto knihu. Šlo to celkem dobře, jeho styl vyprávění mě baví, hodně. Nejraději mám jeho starší sci-fi horory Půlnoc, Podivný Thomas, Ničeho se neboj, Přízraky.... Jeho poslední knihy už nemají tu pravou šťávu, napětí se vytrácí. A tady to ještě hodně shodil ten pohádkový konec. Nebyla to špatná kniha ale stačilo mě půjčit si ji v knihovně, nepotřebuji ji přiřadit k mé sbírce většiny jeho knih.

Serenity
10.03.2018 3 z 5

Někde jsem četla úryvek ze začátku knihy...a hned jsem ji chtěla číst celou. Ale ...začátek dost dobrý, pár prvních kapitol mě nadchlo, ač nemám ráda přímo scifi, trocha "bubáků" a nadpřirozena mě baví, jenže pak....no nevím, podstata příběhu fajn, v některých pasážích jsem se ztrácela, některé mě nebavily, jiné mi přišly dost přehnané, až nudné. Jak mě bavil začátek, tak čím víc jsem se dostávala do hloubky knihy, tím víc mě děj začínal nudit. Kdyby kniha měla méně "tajemna", četla by se mi lépe, příběh by měl větší spád a mé hodnocení by bylo vyšší

Allena24
11.11.2017 3 z 5

Knihu jsem dočetla, ale musela jsem se snažit, nešlo mi to lehce a konec mě zklamal. Tak trošku doufám, že i díky této knize se najdou lidé, keří obdarují útulky nebo si odvezou domu kamaráda.

petrpospa
15.01.2017 1 z 5

Po knize jsem sáhl jako po tutovce. Koontz má v mé paměti hodně zářezů. Dobrých, pochopitelně. Slabé knihy a autoři si zářez nezaslouží. A bude tomu tak i v tomto případě. Jako materialistu, který studoval exaktní vědy, mě tento příběh, balancujíci na hranici reality a mystiky, nenadchl. Pejsci dobrý, psí útulky OK, zachraňování týraných, opuštěných nebo jen momentálně nehodících se psů - jsem pro (a těm páníčkům, co to všechno mají na svědomí, bych zkopal pr...). Ale tady toho bylo moc, zejména pro thriller. Knížku jsem dočetl do konce, abych ocenil práci, kterou si s tím autor dal, a protože to tak dělám vždy. Ale teď, když píšu svůj názor, jsem si při vyhledání jejího názvu musel pomoci s rejstříkem Databáze. Tak moc mě (ne)zaujala.

IWINDA
16.12.2016 5 z 5

Opět úžasný...

whiolet
12.12.2016 3 z 5

Prvních cca 200 stránek se nic nedělo, pořád se jen mluvilo o psech (mám ráda psy,ale fakt mě to štvalo) pak se to celkem zajímavým způsobem rozjelo (Prasátko neboli Naději jsem si oblíbila) no,ale co ten děsný konec?! To jako vážně?! Připadalo mi to, že čtu nauku o psech, thriller a pohádku zároveň, kniha mi přišla zvláštní........

Beworry
08.12.2016 5 z 5

Jako velkého milovníka psů mě knížka naprosto dostala. Je zde spousta názorů a pravd, které si člověk ohledně psů buď neuvědomuje nebo nepřipouští. Určitě pro mě kniha vnitřně obohatila a zanechala ve mě něco k přemýšlení. Správná kniha by to měla umět a tato to dokázala naprosto s přehledem...

lucieKot8
06.07.2016 4 z 5

Zatímco dřív jsem stíhala přečíst několik knížek za týden, ted jsem jí louskala po kouskách necelé dva měsíce. Přibylo mnoho povinností a času je málo, ale už to že jsem knihu dočetla svědčí o tom, že není úplně špatná. Sice bych jí nezařadila mezi své nejoblíbenější, ale něčím je zvláštní.. I proto jsem si jí tady vyhledala abych se podívala, co o ní míní ostatní. Konec pro mě byl zklamání, ale celkově je tahle knížka jedním slovem zajímavá

derminator
02.05.2016 3 z 5

Nevím, ale z knihy mám rozpoluplné pocity. Chvílemi se začtete, žče nevíte kdy přestat a potom se zas v ději trochu ztrácíte. Jediné co na tomto příběhu beru více kladné jsou pejsci, které jsou pro mě velmi důležití. Jinak mě příběh neurazil ani nenadchl proto radím přečíst jen lidem, kteří mají rádi thrillery alá Hitchock. Knize dávám 40%.

Patapuf
05.04.2016 4 z 5

Za mě dobrý... příběh na pomezí snu a reality... chvílemi to člověku připomíná něco se mu občas povede zahlédnout koutkem oka a považuje to jenom za hru světla... za mě zklamání z konce.... nemyslím jak to dopadlo, ale přijde mi jako by autoru došla inspirace a chtěl to mít rychle za sebou....

čef
08.03.2016 5 z 5

Málokdo umí vyprávět tak sugestivně příběhy pro nejtemnější večery roku plné napětí, tajemna a hrůzy jako Dean Ray Koontz. Znovu mne autor málem dostal do dětských let, kdy jsem věřil na děsivou babu Jagu a chrabrého jelena Smolíčka Pacholíčka. Jenom ty životní struktury jsem nějak nepobral, zato o to více mne dojali psí hrdinové, vždy lepší lidí, jejichž krátký život nás, slovy autora, nutí o to je více více milovat, abychom alespoň trochu vyrovnali bolest z jejich nevyhnutelné ztráty.

Marian27
05.02.2016 4 z 5

Každému čitatelovi kníh Deana Koontza je jasné že tento autor miluje a zbožňuje psíkov (asi najviac zlatých retrívrov) a pri čítaní tejto knihy budete milovať a zbožňovať psíkov spolu s ním. Knižka je napísaná veľmi dobrým štýlom ako je už u Deana zvykom, má pár silných momentov, občas trošku desivých. Tak isto dialógy sú fajn, humor a samozrejme myšlienky nad ktorými sa oplatí pouvažovať.
Spočiatku som mal z príbehu zmätené a rozpačité pocity, ale na konci sa väčšina toho čo som nechápal vysvetlila k mojej spokojnosti. Koniec mi prišiel dosť rozprávkový ale beriem ho pretože Dean je môj oblúbenec a Amy, Brian a Nickie mi prirástli k srdcu. Takže mám z knihy fajn pocit že som si prečítal niečo čo sa mi oplatilo a vnútorne ma obohatilo.

Štítky knihy

psi

Autorovy další knížky

Dean Koontz
americká, 1945
2009  85%Intenzita
2005  84%Podivný Thomas
1994  85%Chladný plamen
1996  83%Přízraky
2019  68%Ashley Bellová

Kniha Nejtemnější večer roku je v

Právě čtených1x
Přečtených93x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce88x
Chystám se číst23x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x