Prozření

Prozření https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218354/bmid_nejtemnejsi-sily-prozreni-whU-218354.jpg 4 197 46

Nejtemnější síly série

< 3. díl

Chloe Saundersová je se svými přáteli na útěku, probouzí nejtemnější síly a... je zamilovaná. Totálně. Jmenuju se Chloe Saundersová. Je mi patnáct a chtěla bych být normální. Ale normální nejsem. Jsem geneticky modifikovaná nekromantka a vidím mrtvé a dokonce je dokážu i probouzet, aniž bych se o to snažila. Tohle rozhodně není normální. Teď momentálně jsem se svými třemi přáteli na útěku před organizací, která nás stvořila. Jsme k smrti vyčerpaní a nevíme, komu máme věřit. A jako by tohle nestačilo, já ještě k tomu všemu bojuju se svými city… Fakt nejsem normální. Závěrečný díl trilogie.... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Galatea
Originální název:

The Reckoning , 2010


více info...

Luigi1
Luigi1
24.11.2023 5 z 5

Tento díl semi moc líbil a dobře se četl

diana1217
diana1217
14.03.2021 4 z 5

Skvěle napsaná a velice zajímavá série. Nechybí krásné kamarádství, láska, strašidelné scény a překvapující zvraty. Rozhodně přečtu znovu.


Babu002
Babu002
01.03.2021 4 z 5

Tento díl se mi líbil ze všech nejvíce. Akce, ne moc romantiky, ale kniha zabavila.

Lokina
Lokina
31.05.2020 4 z 5

Poslední díl úspěšně za mnou a nemohu říct, že by mě poslední díl zklamal. Kniha mě bavila, místy byla napínavá s nějakými zvratovými situacemi, aby si příběh udržel naši pozornost.
Romantická linka moc nezasahuje do děje a když už se ukáže, je to milé a nevinné. Moc se mi líbilo budování vztahu mezi Chloe a Derekem. Skoro po celé tři díly se neměli rádi, postupně ale k sobě nacházeli cestu a porozumění mezi sebou.
Konec je na mě moc uspěchaný, je tam plno věcí, které si musíte už domyslet sami. Já bych si klidně přečetla čtvrtý díl :-) Jinak celá série je fajnová, nenáročná a oddechová záležitost.

Niky91
Niky91
14.08.2019 3 z 5

Velký potenciál knihy, podle mého nevyužitý.

werush
werush
18.04.2019 3 z 5

Tenhle díl mě bavil nejvíc.Konečně se něco dělo

Eponka
Eponka
24.02.2019 4 z 5

Začátek slabší dost mě to nebavilo ale zbytek knížky před polovinou se to zlomilo a začalo to být čtivé a zajímavé . Těším se na další díl.

Erlif
Erlif
24.01.2019 3 z 5

Doufala jsem, že třeba u finálové knížky dám vyšší hodnocení, ale nedám, byť to bylo čtivé.. Ale tak jak autorka napsala první díl, v tom pokračoval druhý a i třetí.... Je to škoda, myslím, že z takového tématu se dalo vytěžit daleko víc. A nebo jsem už na takové knížky stará :D Je to ten typ knihy, kdy za půl roku nebudu vědět, o čem to bylo.

anibeni
anibeni
01.09.2018 5 z 5

Tak tento třetí díl se mi líbil ze všech dílů nejvíc.. bylo tam vše - napětí, překvapení, poznání i zrada..

EffyMerillis
EffyMerillis
06.08.2018 4 z 5

Kniha spíše pro teenagery, která se ale dobře čte. Taková oddechová. Rozhodně to není kniha, u které je nutno přemýšlet.
Myslím, že okolo 15 let bych z ní byla unešená.

Monika82
Monika82
06.07.2018 5 z 5

Skvělá série doporučuji přečíst :) :)

Symphie
Symphie
07.04.2018 5 z 5

Super zakončení série, jen mě mrzí, že se nedozvím jak to bylo s Cabaly, nebo že by byl další díl? :-D Ráda bych se o nich dozvěděla více... jsem spokojená, že Chloe a Derek jsou spolu. :)

Calla2002
Calla2002
20.11.2017 5 z 5

Další super série ❤
Musím říct že jsem velice spokojená s celým průběhem a samo i koncem XD
Už od začátku jsem byla tým Derek❤
Jenom mi přišlo že byl otevřený konec!? Jak to! :O
Ach jo, teď budu přemýšlet jak to bude asi pokračovat.. Chtěli přece jít hledat Ráchel ne? A ostatní děti..
Je to zmatený, ale stejně jedna z best sérií ;-)

MichaelaMisule
MichaelaMisule
02.11.2017 5 z 5

Báječná kniha, měla jsem ji přečtenou zachvilku. Jen mi přišel neúplný konec zjistila jsem ze jsou ještě dva díly které nejsou přeložené upřímně doufám ze brzy budou přeloženy.

ht.lenicka
ht.lenicka
08.10.2017 5 z 5

Trochu jsem se bála, protože knihy jsou určeny mladším čtenářům. Ale série mě nadchla. Knihy jsem přečetla za čtyři dny a byla bych moc ráda, kdyby autorka napsala pokračování. Prostě úžasné.

Kačkaknihomol
Kačkaknihomol
19.08.2017 4 z 5

Zůstalo mi pár nezodpovězených otázek, konec mi připadal lehce neucelený a odfláknutý. Přesto mě čtení knihy bavilo, vydržela jsem ji číst do dvou ráno! Takže za mě se tahle trilogie podařila, i když byla utnutá v bodě, kdy jsem chtěla vědět víc. Navíc se tady rozjel milostný vztah mezi dvěma nejmenovanými osobami, u kterého jsem skála metr do vzduchu. I když se na svůj první polibek dočkali až ke konci, za což může jedna nejmenovaná osoba (Simone!!!).

0175
0175
16.08.2017

Krásná série. Čtivé, napínavé... avšak konec trošku nedotažený. :( Pokud nebude další díl, veškeré chování postav (především v tomto třetím díle) nebude mít žádný efekt. :( Zvlášť nové postavy, které se tu na chvilku objevily, by potřebovaly vysvětlit, jinak jsou zbytečné a jen zamotají hlavu. Rozhodně ale mohu doporučit všechny 3 díly. :)

*Pájuše*
*Pájuše*
02.07.2017 4 z 5

Tuhle sérii jsem si zamilovala. Je čtivá, svižná, na YA literaturu velmi vyspělá. Jedním slovem prostě úžasná. I když... to bych nemohla být já, abych se v tom neporýpala - také má své mouchy. A tentokrát jsou to pro mě nedořešené věci a je jich docela dost.
* SPOILER *
Nějak mi přišla nedořešená záležitost s panem doktorem Banksem, resp. jeho duchem a tím nepodařeným "posednutím" Chloe. Škoda, další fanatik skončil jako rohožka bez dalšího využití.
Další jsou démoni - tu polodémonku jsem fakt žrala, mimochodem :D. Ten její pán a vládce či co to byl mi přišel jako super vsuvka, ale nějak jsem postrádala pointu toho, proč zrovna tahle postava tam byla.
A nakonec - perlička na závěr - co ten "tajemný sourozenec"? To taky zůstalo ve hvězdách??? Takové špinavé veřejné tajemství zůstane nezveřejněno hlavním osobám? Nemělo by být náhodou pokračování? Série by to potřebovala jako prase drbání!
* KONEC SPOILERU *
Knihu hodnotím jako nadprůměrné čtivo. Přesto byly chvíle, kdy jsem chtěla autorku pořádně vykrákat za pačesy, protože spoustu mých otázek zůstalo nezodpovězeno a já nemám tu trpělivost, abych si vytvářela svou vlastní verzi odpovědí. Každopádně je to zajímavá série, která stojí za přečtení. První díl byl asi nejslabší z celé série, ale celkově je to slušná YA literatura, i když i tady se milostnému trojúhelníku nevyhneme... nebo jo? :-)

KaileyBlot
KaileyBlot
25.05.2017 5 z 5

Fakt skvělé zakončení této úchvatné série. Zůstalo pár nezodpovězených otázek, ale jestli to tak autorka chtěla, pak to tak být má a je to v pořádku. Jsou tím ty knihy aspoň zajímavé. V tomto díle se konečně rozvinul vztah, v který jsem celou dobu doufala a opět nebyla nouze o zvraty, napětí a vtip. Všechny tři díly se mi moc líbily a můžu je jen doporučit!

TerraNova
TerraNova
17.05.2017 4 z 5

Naprosto okouzlující třetí díl téhle série. Teda... alespoň první polovina byla fakt suprová. Ta druhá pokulhávala... no, spíš mi jde o ten konec.
Dost mě mrzí, jak to skončilo. Nejenže nevíte, co se stalo s mnoha postavami, jestli žijí nebo ne, ale taky Chloe probudila někoho, kdo nevypadal zrovna dvakrát mile, ale to se přešlo během dvou kapitol a jako by se to nikdy nestalo. Nechápu, asi jsem čekala, že se stane něco víc, že probudí někoho, koho neměla. Ale tohle budí dojem, že ten... cosi, je vlastně omyl a je úplně neškodný. A taky co její schopnosti? Nebudou se s přibývajícím věkem zlepšovat/zhoršovat, až se stane něco, čeho si všimne i normální člověk? Kdo ví. Já teda ne, protože to tam absolutně nebylo řečeno.

No, abych tady je nekritizovala tenhle dost divně otevřený konec, řekla bych, že Chloe se už konečně naučila doříkávat věty. A jestli ne, tak jsem si toho aspoň nevšimla, tudíž to asi autorka dobře skryla a působilo to přirozeněji (:D). Pak tam taky byl konečně posunutý vztah mezi dvěmi jistými osobami a milostná linka se tam zvýraznila asi nejvíc ze všech tří dílů. Taky bych řekla, že se autorce pěkně povedlo postupně pozměnit jejich vztahy k sobě. Protože nikdy nejde lusknout prstem a tadá, všichni se mají najednou rádi.

Takže za mě? Když přehlédnu ten neúplný a nedomyšlený konec (jako kdyby autorka zapomněla dopsat další díl, který by to celé doplnil), kniha byla dobře napsaná a čtivá a celá tahle série byla fakt skvělá, možná mi i bude chybět. Pokud máte rádi u knih temnější pozadí, ale zároveň trošku toho vtipu, určitě doporučuji tuhle trilogii.

Autorovy další knížky

Kelley Armstrong
kanadská, 1968
2014  81%Přivolávání
2015  86%Prozření
2014  83%Probouzení
2018  64%Město ztracených
2015  85%Nejtemnější síly (komplet)

Kniha Prozření je v

Přečtených277x
Doporučených24x
Knihotéce196x
Chystám se číst121x
Chci si koupit45x
dalších seznamech6x