Wolverine

Wolverine https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313224/bmid_wolverine-EOw-313224.jpg 4 134 26

Logan je mutant s duší sžíranou temnou minulostí. Celou svoji hrdinskou kariéru neustále bojuje proti svému zvířecímu já. Člen X-Menů známý všem jako Wolverine si vydobyl ostruhy střety s těmi nejtužšími protivníky, které marvelovský svět nabízí. V tomhle svazku se dočtete o jeho prvním velkém souboji, ve kterém se pustil do křížku s Hulkem, a objevíte, jak doopravdy komplikovaný je jeho vztah k Mystique, mutantce s minulostí stejně tajemnou, jako je ta jeho.... celý text

Přidat komentář

dr.horrible
01.03.2024 4 z 5

Tá miniséria s Mystique je výborná.

Luigi1
02.07.2023 5 z 5

Moc se mi to líbílo


Petr13103
17.05.2023 5 z 5

další kvalitní díl

ludek.n
24.04.2023 3 z 5

Wolverine, muž s adamantiovou kostrou a drápy, jehož regenerační schopnosti jsou přímo neuvěřitelné, se nám v této knize představí v jednoaktovce s Incredible Hulkem Přichází Wolverine od Lena Weina a Herba Trimpeho, poté v čtyřdílné minisérii Hon na Mystique, kterou napsal Jason Aaron a nakreslil Ron Garney. První z uvedených kousků je sice premiérou Wolverina coby komiksového hrdiny, ale takto vytržena z kontextu předcházejících a navazujících sešitů je pouhou úlitbou komiksovým bohům, směřující odnikud nikam. Hon na Mystique je o více jak 30 let mladší a je to na ní už na první pohled vidět. Příběh je strukturovanější, kresba plastičtější a dynamičtější, užijeme si výtvarné efekty, celostránkové panely i ucelený příběh s řadou flashbacků. Přesto to v mém případě fungovalo jen napůl. Možná za to může neustálá nejistota, kým Mystique, která na sebe může vzít jakoukoli podobu, v dané chvíli zrovna je (muslim, jeptiška, děvka, šéfka bandy podvodníků, senátor, miss prosinec, guvernér banky). Připočteme-li k tomu neustálé změny časových rovin, vzniká docela slušný chaos, v němž jediným určujícím bodem je Loganova urputnost. Je jí tolik, že doslova zválcuje všechno a všechny. Finále je ale perfektní, za něj klobouk dolů.

Raido26
13.04.2021 4 z 5

Parádní oddechovka. Neznat tento příběh, tak Vám asi ani chybět při čtení jiných sérií nebude, na druhou stranu je to akční a děj tu rychle odsýpá. Aaron, jako scenárista, nikdy nezklame a tak i tady je konec doprovázen celkem zajímavým zvratem. Kresba není úplně typicky marvelovská, nicméně je povedená.

wullcann38
20.11.2020 4 z 5

Dobrý komiks

jenda88
28.06.2020 5 z 5

Super komiks

trudoš
26.06.2020 5 z 5

Celkově spokojenost. První komiks je ještě taková hříčka, ve které oceňuji pouze Hulkovu mluvu, jinak ale jde o duel poplatný době. Na druhou stranu, kdyby album shrnovalo všechna střetnutí těchto dvou zmutovaných titánů, zde by mi to vůbec nepřekáželo.
Další sešity má na svědomí Jason Aaron a ten rozjíždí drsňáckou jízdu plnou výbušné akce a jízlivého podtextu. Škoda jen, že v závěru vyměkne, ovšem vzhledem k tomu, že jde o Marvel, tak se vlastně není čemu divit. Osnova každopádně povedená, především první finta Mystique mě příjemně uzemnila, podobně jako závěrečné odhalení, že sám Wolverine nebýval vždycky svatoušek. Což je vůbec Aaronova specialita, ukazovat ty horší stránky jinak ikonických hrdinů a tím je stavět do kontrastu s celkovým děním. Ostatně - ani samotný konflikt v Afghánistánu nijak nepřikrášluje a otevřeně přiznává paradox, že když tam válčili Rusové, byli místní bojovníky za svobodu, jakmile se však kormidla ujali Američané, proměnili se kouzlem v hanebné teroristy.

milan1935
27.04.2019 3 z 5

Příběh moc o Wolverinovi neřekne je to spíš o vztahu s Mystique. Kresba je pěkná.

KillHurt
24.02.2019 4 z 5

Zjišťuji, že staré komiksy s prvním objevením hrdinů jsou sice zajímavé a rád si je přečtu, ale opravdu mě nebaví. Zbytek knihy popisuje dvě Loganovy životní etapy. Jednu z dávné minulosti a jednu ze současnosti a obě se týkají Mystique. Osobně si myslím, že Mystique, její povaha a osobnost měly víc prostoru než samotný Wolverine. Možná to bylo tím, že se jednalo o moje první větší setkání s modrou mutantkou v komiksové podobě. Celkově příběh funguje jako dobrá sonda do psychiky obou postav a jejich vzájemného vztahu.

Aki12
11.01.2019 4 z 5

Nejmocnější hrdinové Marvelu 3: Wolverine" je možná nejlepším představením Wolverina. V prvním komiksu bylo úsměvné sledovat první krůčky Wolverina vedle již tehdy známého Hulka.
Největším tahákem tohoto komiksu je příběh "Hon na Mystique". Zápletka je příjemně zajímavá a kresba je perfektní. Pokud přehlédnete, že příběh je vcelku prostý, bude se vám komiks líbit. Koupí tohoto NHM rozhodně nebudete zklamaní.

TimeLord
15.08.2018 5 z 5

Obsahuje komiks Hon na Mystique, ktorý je podľa mňa úplne mega. Kresba sa mi moc páčila. Predtým je len nejaké to retro, kde sa Wolverine objavil po prvýkrát.

Thunder02
02.08.2018 4 z 5

Wolverina jsem před tím vůbec neznal respektive žádný komiks jsem s ním nikdy nečetl. A po přečtení prvního komiksu jsem se docela bál, tu old school kresbu nemusím a ani mě to nebavilo a začít číst ,,Hon na Mistique" se mi nechtělo. Pravda ale je, že tento komiks mě bavil. Ano, kreslil to Ron Garney ten má hodně specifickou kresbu, mě se líbí ale vím že spoustě lidem ne. Jinak stylem mi to trochu přišlo napsané jako Zámek a klíč jednou čteme současnost pak trochu minulosti...
Příběh byl jednoduchý i jednoduše napsaný v tom je to možná trochu odfláklé ale jinak mě to moc bavilo a za hodinku a něco jsem to měl přečtené a mám z toho dobrý pocit, jen škoda, že to je tak tenké no :/ Určitě to tedy není nejhorší NHM a pokud budete mít možnost, dejte tomu šanci!

SedllY
15.04.2018 3 z 5

Kromě toho prvního dílu s Hulkem(staré Marvelovky mi přijdou děsně jednoduché, někdy až primitivní) celkem vklidu.

Vinton666
19.11.2017 3 z 5

Nevím jak jiným, ale mně tato kniha moc nesedla.
První příběh s Hulkem, kde se slavný Kanaďan poprvé objevil, je spíše takový průměr, ale alespoň se dobře čte.
Zato Hon na Mystique mě vůbec nezaujal. Bude to asi tím, že s komiksy s Wolverinem nemám moc zkušeností. Kresba se mi moc nelíbila a u příběhu jsem se místy nudil, i přes přemíru akce. Alespoň to mělo zajímavý konec. Navíc je škoda, že je kniha tvořená pouze 5 sešity (z toho 4 jsou Hon na M.). Chtělo by to ještě nějaký příběh, kde uvidíme Logana jako pravého X-Mena. Tak snad někdy jindy.
Škoda. Potenciál to mělo. 5,5/10.

martinstefko
14.07.2017 3 z 5

Wolverine má grády a vyloženě svým pojetím od Aarona a Garneyho nezklame.

Placi
13.07.2017 4 z 5

X-menů si v sérii Nejmocnějších hrdinů Marvelu zřejmě moc neužijeme, o to více bychom měli docenit tento kus s Wolverinem. "Hon na Mystique" měl grády, příběh se četl moc dobře a kresba byla perfektní!

LucieValterová
07.06.2017 4 z 5

Strašně se mi líbilo jak se postupně střídala minulost se současností a tak se pomalu odkrývala různá tajemství příběhu. Nicméně děj a zápletka byla sama o sobě taková... nepropracovaná? Stejně jako u jiných Marvel komixových svazků, nádherné ilustrace! :)

Bobik9
31.03.2017 5 z 5

Jeden z nejlepších komiksů této série!

Hwaelos
24.02.2017 4 z 5

Úvodní kratičký komiks s prvním výskytem Wolverina kupodivu neurazí. Většinou se u starších marvelovek, které otvírají každý svazek NHM, chytám za hlavu, tentokrát to ale bylo únosné a celkem hezky to vyzdvihlo tu zajímavou, citlivou stránku Hulka. Jediná potíž je, že samotný Wolverine je tu vlastně navíc a tím pádem celkem zbytečně.
Hon na Mystique je oproti tomu kvalitní mainstream s nadprůměrným Aaronovým scénářem (hergot, ten chlap prostě umí, ať už píše cokoli). O děj vlastně moc nejde, protože to jede pořád ve stejných kolejích: nezničitelný Wolverine na stopě a Mystique se ho snaží zbavit. Potěší ale flashbacky, které pěkně skládají charakter obou představitelů a které vizuálním laděním i dialogy evokují starou slávu westernů a filmů noir. Na čtyři hvězdy to možná ve srovnání s těmi největšími peckami, co tu od Marvelu vyšly, není, ale oproti standardům NHM a většiny UKK je to vlastně super.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel X-Men tým Wolverine

Část díla

Autoři knihy

Jason Aaron
americká, 1973
Len Wein
americká, 1948 - 2017

Kniha Wolverine je v

Přečtených172x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce122x
Chystám se číst13x
Chci si koupit12x
dalších seznamech3x