Navždy a věčně

Navždy a věčně https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297408/bmid_navzdy-a-vecne-y2c-297408.jpg 4 443 78

Pro někoho může být mlčenlivost zbraní. Pro Mallory „Myšku“ Dodgeovou představuje štít. Naučila se, že nejlepším způsobem, jak přežít, je neříkat nic. Přestože od její noční můry uplynuly už čtyři roky, dělá si starosti, že svůj strach nikdy nepřekoná. Po letech domácího vyučování adoptivními rodiči se musí Mallory postavit čelem k tomu, že maturitní ročník stráví na veřejné střední škole. V hlavě se jí odehrávaly všelijaké děsivé scénáře, nikdy se jí však ani nesnilo o tom, že hned první den ve škole narazí na Ridera Starka, svého kamaráda a ochránce, kterého neviděla už od dětství. Netrvá dlouho a Mallory si uvědomí, že pouto, jež kdysi s Riderem sdílela, nezesláblo. Naopak, čím víc se jejich vztah prohlubuje, tím víc vychází najevo, že dívka není jediná, kdo zápasí s minulostí. Když se Riderův život vymkne kontrole, Mallory se musí rozhodnout, jestli zůstane mlčet, nebo promluví. Kvůli lidem, které miluje, a kvůli vlastní budoucnosti musí pravda vyjít najevo.... celý text

Literatura světová Dívčí romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Problem with Forever , 2016


více info...

Přidat komentář

Pája699
09.02.2024 5 z 5

Tak krásný a zároveň, tak smutný příběh .....

Příběh Ridera a Mallory „Myšky“ je přesně ten, který vám utkví jak v mysli, tak v srdci! Nádherně a čtivě napsané! Vůbec mi nevadilo, že má kniha skoro 500 stran. Jakmile jsem začala číst, nešlo se od trhnout a obracela jsem stránku za stránkou. :-) Prostě vás to v táhne a nepustí .-) Autorka prostě opět nezklamala a napsala neskutečný příběh.

Jak už se tu zmiňovala moje knižní přítelkyně moma08..... i já bych uvítala vidět příběh z pohledu Ridera.

Všechny postavy byli moji hrdinové....Hector, Ainsley, Keira, ale hlavně Jayden....jeho osud mě vážně mrzel :-(

„Když si jednou skutečným, nemůžeš se znovu stát neskutečným. To vydrží napořád“

Navždy je zkrátka příslib něčeho dalšího
Navždy je proces

Rebarborka
20.01.2024 2 z 5

Ha! Při putování tvorbou JLA jsem nejspíš narazila na místo, kde začala autorčina posedlost trojtečkami... (a asi i omíláním věcí dokola). A proč Mallory, která chodila roky na terapie, nepokračuje v konzultacích s odborníkem v nejzásadnější chvíli, kdy opouští svou komfortní zónu? Protože by knížka přišla o 450 stránek, kdy hrdinka neví, co si počít.


Ráčkajda
30.10.2023 5 z 5

Hezký smutný příběh, nejsem cílová skupina, ale četlo se to samo.

havrmoni
29.09.2023 5 z 5

Mám ráda sérii Počkám na tebe. Pak jsem dlouho od této autorky nic nečetla a teď bum, zas taková krásně napsaná kniha. Citlivé téma, které je hezky popsané. Hrdinové se v tom zbytečně nepatlají, dokáží dělat kroky v před i když jen malé a pro někoho nepodstatné. Při projevu o důležitých lidech v našem životě jsem zaslzela. Je to hodně pravdivé. Takže pokud přemýšlíte jestli číst tuto knihu a nejste si jistí, páč vám je už daleko více, tak jako mě, neváhejte, stojí to za to.

bookie25
17.06.2023 4 z 5

Ten příběh je nádherný, i když smutný. To téma je těžké. Přesto, že už dávno nejsem cílová skupina, příběh se mi moc líbil. Mám ráda knížky Jennifer Armentrout alias J. Lynn. Sice ty příběhy nejsou žádná hlubokomyslná literatura, ale vždycky mně vykouzlily úsměv na rtech a byla jsem ráda za šťastný konec všech těch lásek.
Nikdy mě také nenapadlo mít výhrady k českému překladu. Až teď. Schválně jsem se dívala, jestli nebyl změněn překladatel/ka. Nebyl. Proto mě udivila ta dost příšerná úroveň překladu. Sem tam nějaký překlep nebo hrubka, to je dnes už normální (bohužel) a svědčí spíš o špatné práci korektora. Ale tady jsem měla pocit, že překladatelka neumí česky. Stylisticky příšerné. V posledních kapitolách byly odstavce, které nedávaly smysl. Nevycházely z logiky děje. Nemyslím, že by autorka tak špatně psala. Četla jsem pár jejích knížek v originále a neměla jsem dojem, že by byla špatná. Ani dřív mně překlady nijak nevadily. Možná jen paní překladatelka neměla svůj den. :-)

princesse
19.05.2023 4 z 5

Těžké téma, ale kniha neskutečně čtivá. Opravdu jsem "potřebovala" číst dál a dál a dozvědět se jak to dopadne. Musela jsem si trochu zvyknout na starší verzi obou hrdinů. Jako děti k sobě měli bezpochyby velmi blízko, tedy spíše jako sourozenci, takže mi chvíli trvalo si zvyknout na myšlenku, že jejich vztah by měl být něčím jiným. Přece jen 4 roky nejsou tak dlouhá doba, ale v tomto věku se mění tak rychle, že po chvíli čtení jsem si zvykla. Takže možná za tyto rozporuplné pocity jsem dala o hvězdu méně.

Alinke
11.04.2023 5 z 5

krásná kniha, také jsem brečela. Oba jsou velcí bouráci, kteří museli toho hodně překonat a hlavně zvládli to.

Nermal
24.02.2023 5 z 5

Už jsem od autorky přečetl dva romány, ale žádný z nich nebyl tak skvělý jako tento.
Hned od začátku vás příběh psaný až mystickým způsobem vtáhne a nepustí. Prosvištíte prvním stem stránek, ani nevíte jak. Krásně popsáno, jak se Mallory pozvolna prokousává svými traumaty z minulosti a vrací se do běžného života jako normální holka. Rider je jí velkou celoživotní oporou.
Připojuji se k ostatním - citlivé, dojemné, velmi pěkné. Jen je potřeba nechat se unášet vyprávěním, číst srdcem a vcítit se do vnitřního prožívání světa dospívající hrdinky.

Karola050716
18.02.2023 3 z 5

Působivé, hlavě zpočátku. Minulost a současnost hlavních hrdinů, ale paradoxně pro mě jejich sblížením knížka ztratila kouzlo a spád. Ve výsledku dobré, ale nemůžu se zbavit pocitu, že to mohlo být o moc lepší.

JaAnička
03.02.2023 5 z 5

Jenn Lynn opravdu umí psát a je to vidět. Román je to opravdu srdcervoucí, emotivní a dobře psychologicky propracovaný. Kniha vezme za srdíčko každého, kdo si v životě zažil něco nepěkného, ale i toho, který žije poměrně klidným a pohodovým životem.
Hrdinka je příjemná a i když má (pořád dokola) tytéž osobní problémy, není to tak otravné, jak by mohlo být (ano, rozumím tomu, že někomu vadí, že může působit trochu sebestředně).
Stejně je to i u ostatních postav (možná ještě lepší), kterých vám je upřímě líto a přejete všem jen to nejlepší, i když moc dobře víte, že život takto nefunguje (Jayden, Paige, Rider, Ainsley, Hector) - chcete jich víc a víc, a abych byla upřímná, moc mě mrzí, že Jenn neudělala kompletní sérii o všech postavách jako u Počkám na tebe (protože jejich linky byly kolikrát ještě lepší než ta Mallorynina, ale hlavně...všechny byly nedořešené).
Kniha v sobě nese hodně těžká témata, která zvládá zpracovat obstojně. Sice je pro mladší čtenáře, ale ono ani zase tak moc nevadí, dobře se to čte, rychle to odsýpá a člověku i ta slzička ukápne.

MAU256
07.01.2023 5 z 5

Díval se mi do obličeje a pak sklouzl pohledem na knihu, kterou jsem pořád tiskla k hrudi. "Jsem skutečný."

Krásně čtivý silný emoční příběh o Mallory "Myšce" a jejím zachránci Riderovi, jejichž životy se na pár let rozdělí, avšak osud je zase svede dohromady. Hned při prvním setkání však oba zjistí, že i když už nejsou těmi dětmi, kterými bývaly, tak jejich srdce se nikdy nerozdělila. Bylo mi líto Paige, neboť ona ho milovala. A Jayden, takhle by neměl skončit nikdo. Knížku můžu jen doporučit.

moma08
24.04.2022 5 z 5

Tuhle knihu jsem měla půjčenou z knihovny před rokem a něco, ale teď se mi jí podařilo získat na bazaru a musím říct, že přečíst si jí podruhé bylo stejně tak emotivní, jako poprvé.
Příběh je sice o mladých náctiletych, ale to vůbec nevadí.
U tohohle příběhu mě mrzí jen to, že není popsána z obou pohledů hlavních hrdinů.

Kristy.Seb
15.04.2022 4 z 5

Nejhorší rány můžou být skryté.

Dokonce i nestvůry můžou mít pozitivní vliv.

Když jsi jednou skutečným, nemůžeš se znovu stát neskutečným. To vydrží napořád.

Navždy není bolest ani smutek. Věčnost není problém. Věčnost se ukrývá v srdci a je to naděje zítřejšího dne. Věčnost najdete v každé lesklou se stříbřité linie tamneho mraků, bez ohledu na to, jak je těžký a hustý. Chvíle slabosti neznamenají, že potrvaji věčně.

Navždy je zkrátka příslib něčeho dalšího.
Navždy je proces.

Krásně napsaný příběh s velmi těžkou a krutou tématikou. Skvělý!

jitka_dankova
12.02.2022 5 z 5

Pomalý něžný příběh o shledání dvou křehkých duší. Dvě děti s pohnutou minulostí, kteří se snaží najít si své místo v dospělém světě a posunout se dál. Psáno z pohledu Mallory, která navzdory svému problému ("nemluví" na veřejnosti) nastupuje do maturitního ročníku na klasickou školu. V knize je věnováno hodně prostoru tomu, co Mallory prožívá a tak děj plyne pomalu a pozvolna, hlavní zvraty jsou až na konci. Příběh se nečte lehce kvůli posmutnělé náladě ze smrti jedné z vedlejších postav i kvůli nemoci, která postihne jednu z dalších postav. Romantická linka v příběhu je pozvolná a jemná (ne to, na co jsou čtenářky Jennifer Armentrout zvyklé).

Knihu lze sehnat jen z druhé ruky, je beznadějně vyprodaná. Existovala i elektronická verze, ale ta je taky bohužel "vyprodaná" (tu licenční politiku fakt nepochopím, já bych si to koupila...), takže majitelé čteček taky ostrouhají...

Hatshepsut
30.12.2021 5 z 5

Dojemné, romantické, krásné! Četla jsem jedním dechem. Tato autorka umí psát velmi čtivé romány, které vás vždy něčím chytí za srdce!

Ketfl
30.12.2021 4 z 5

Knihu jsem už před pár lety četla, ale když jsem na ní teď znovu narazila, nějak jsem si už nemohla přesně vzpomenout, o čem byla, takže to vlastně bylo jako ji číst poprvé. Za mě se jedná o velmi pěkný, i když i celkem smutný příběh. Hlavní postavy, Mallory a Rider, si v dětství prošly peklem. Je hrůza, že se něco takového vůbec dětem může stát, ale myslím si, že tohle ještě nebyl ten nejhorší scénář. Na závěr lze jen říct, že z této knihy plyne zajímavé ponaučení. Že někdy ten, který vypadá silně, nakonec může být ten nejvíce zraněný a poškozený. Líbilo se mi to.

NikolaSkop
18.09.2021 4 z 5

Poutavý příběh, místama trosku smutný. Připomínal mi ale jednu knížku - bohuzel si nemuzu vzpomenout na nazev. Ale byly si dost podobne chvilemi jsem si az rikala jestli sem tuto knihu uz necetla. Kazdopadne za me stojimza precteni ! :)

linda173
28.08.2021 5 z 5

Další skvělá kniha od skvělé autorky. Vtáhla mě do děje a vcítila se do role Mallory. Bohužel život není peříčko, ale tuhle situaci si neumím představit a ani bych nechtěla zažít.
Knihu vřele doporučuji...

Market116
24.08.2021 5 z 5

Bolestivě krásný příběh...tohle je rozhodně má „srdcovka"
Mallory „Myšku" jsem úplně chápala...viděla jsem v ní chvílemi samu sebe...ten knedlík v krku, když máte mluvit před davem lidí, nebo když vás jen odklopuje až moc neznámých lidí...
Ale Mal si prožila dost špatné dětství...bohužel někdy to nemusejí být jen pěstouni, kdo vám ublíží...
Rider byl naprostý opak Mallory...s ničím si nelámal hlavu, byl to vlastně její ochránce, nejlepší kamarád a přítel...a přesto, že měl úžasný talent a byl chytrý...myslel si něco jiného...
Líbilo se mi, že se Mal dokázala svému strachu postavit a překonat ho...a svým způsobem i Rider to dokázal.
Pravda je, že všechno netrvá navždy a věčně...ale je hezké si to myslet a věřit tomu...jen tak můžeme žít život naplno.
Knihu moc doporučuji

Laf
08.08.2021 5 z 5

Velice krásně napsaný příběh, který vás vtáhne a hned tak nepustí. A také hodně k zamyšlení. Mohu jen doporučit.