Návrat domů

Návrat domů https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70649/navrat-domu-70649.jpg 4 27 27

Říká se, že se člověk nikdy nemůže vrátit zpátky. Ale Ruby Tuesday nemá na výběr… Když Ruby Tuesday Moonová vyrůstala, nenáviděla celý svůj život – směšné jméno, skromné oblečení i matčin zvyk dostavovat se na třídní schůzky oblečená jako šantánová tanečnice. Nejvíc ze všeho jí však vadilo, že je dcerou jediné svobodné matky z Normanfordu, neúspěšné barové zpěvačky Sadie Moonové, která si života užívá plnými doušky. Jakmile k tomu dostane příležitost, koupí si jízdenku do Londýna, změní si jméno a uteče – jednou provždy, nebo si to aspoň myslí. Po téměř dvaceti letech se však život proti ní spikne a vyšle Roo Hennessyovou, která dnes pracuje jako úspěšná konzultantka, zpátky do rodného města. Vrátí se mezi přátele a příbuzné, které znávala až příliš dobře, i k muži, který jí kdysi zlomil srdce. Ale také k nenáviděné Sadie, které už sice je přes padesát, ale dál se chová jako puberťačka. Roo však postupně zjišťuje, že nic není takové, jak myslela. Možná si minulost nevybavuje úplně přesně… ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Goodbye Ruby Tuesday , 2004


více info...

Přidat komentář

bezzink
09.07.2021 5 z 5

Za me skvela knizka. Takova realna, ze zivota. Prijemna oddechovka, ktera se super cte. Preklad vynikajici, urcite doporucuji. Kniha o rodine, detstvi, materstvi, vztazich, krivdach, odpusteni, pohled matky a dcery. Zajimava jednohubka!

Janniska
11.09.2020 1 z 5

Tak tohle mě nebavilo.Knihu jsem odložila za půlkou (dost pozdě) hlavní postava mi byla silně nesympatická , ani to téma jsem nevybrala úplně nejlépe.Místo oddychovky totální propad.


princesse
19.04.2020 5 z 5

Skvělá odpočinková kniha. Užila jsem si a početla. Nečekala jsem nic hlubokého, ale oddechovku a to se mi splnilo. Spokojenost naprostá.

Marcik7
15.04.2018

pěkný příběh o těžkém životě osamělých matek, sonda do života žen v různých prostředích, moc dobře se četla

cukrovka
10.05.2017 5 z 5

Příjemný příběh o tom, že život není peříčko. A i když si myslíme, že vše děláme správně, nemusí to tak vždy být. Je o ctižádosti a odpuštění, o vztazích k rodičům, dětem a partnerům, o návratu domů.

alzbeta4340
18.11.2016 5 z 5

Moc pěkná kniha o radostech a strastech života pracující ženy a matky. Ne úplně snadné životní křižovatky jsou popsané milým a smířlivým způsobem. Kniha vyšla už před delší dobou, vždycky mám radost, když něco tak pěkného, co mi v době vydání uteklo, objevím.
Určitě doporučuji k přečtení.

K-afe
24.12.2014 5 z 5

Krásný příběh o rodinných a lidských vztazích, o ctižádosti, kariéře, ale i o smíření s osudem. Člověk se musí naučit žít se svým osudem a vzít si ze všeho špatného ten kousek, který je dobrý. Knížka se četla jedním dechem a měla hodně nečekaných zvratů. Ale nebojte se - dobře to dopadlo.
Ještě taková malá poznámka, na knížku jsem narazila mezi právě vrácenými knihami v naší knihovně. Protože jsem četla hodně recenzích o hodně knihách nějak mi zůstalo v paměti, že to má být komedie. Byla jsem už v půlce knihy a nezasmála jsem se ani jednou, naopak jsem hrozně těžce nesla osud hlavní hrdinky, její pohled na matku,........ Knihu jsem si spojila s jinou recenzí :-) Ale jsem moc ráda, že jsem ji četla.

DaPo
06.07.2014 4 z 5

Neobyčejný příběh obyčejných lidí....

Autorovy další knížky

Donna Hay
britská, 1960
2009  71%Kouzlo života
2006  81%Dokonalá sestra
2006  81%Návrat domů
2001  76%Barvy lásky
2007  67%Tak trochu hrdina