Násobky sedmi

Násobky sedmi https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219608/bmid_nasobky-sedmi-YJA-219608.jpg 4 213 55

Dvanáctiletá Willow je skutečně neobyčejná dívka. Je geniální, uchvacuje ji příroda a dokáže stanovovat téměř lékařské diagnózy. Když se potřebuje uklidnit, pomáhá jí násobilka sedmi. Do jejího života náhle zasáhne tragédie, kterou mladá dívka dokáže překonat za pomoci osamělého a nešikovného školního psychologa, osobitého mexického taxikáře a citlivé vietnamské kamarádky a její rodiny. Dojemný a vtipný multikulturní příběh pro čtenáře napříč generacemi, který zaručeně změní váš pohled na svět.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Couting by 7s , 2013


více info...

Přidat komentář

lenkaabooks
19.09.2023 3 z 5

Dvanáctiletá Willow - geniální dívka s mnohými znalostmi, takový outsider mezi ostatními dětmi. A právě ona ztratí svou jistotu - adoptivní rodiče zemřou. Ve chvíli zoufalství se však objeví pomocné ruce nové rodiny.

JointlieKat94
05.06.2023 3 z 5

Celkově bych dala něco mezi 3 a 4 *, tak volím střed. 3.5*

Knihu jsem přečetla za dvě cesty vlakem, tak asi 7 hodin. Četla se lehce. Příběh utíkal..

Knihy o takových dětech, ať už jen autistických, nebo geniálních mám ráda a mám jich už pár ve sbírce. Původně jsem myslela, že tato bude patřit k nim. No ale jak jsem se zmýlila.

Kniha mi přijde těžko uvěřitelná. Je tam spousta věcí, které se prostě v tomhle světě, podle mě, stát nemůže. Geniální dítě, které má přehled o všech oblastech? V několika věcech jsem se sama poučila, no ale..

Nevím, čekala jsem asi trochu něco jiného.


simca9342
28.02.2023 5 z 5

Willow je dvanáct a je úplně obyčejná holka. Až na jednu věc- je geniální, určuje diagnózy skoro všech nemocí a miluje přírodu.
V nervech nebo úzkosti,strachu ji uklidňuje počítání násobků sedmi. S velkou a emocionální tragédii, která ani nemůže být větší ji pomáhá překonat nový psycholog , taxikář cizího původu a kamarádka z Vietnamu. Povede se jim to?
Nevím jak ostatní, ale zdá se mi ,že je Willow divka s prvky autismu. Mám takovou kamarádku - viz můj komentář u knihy Řvi potichu brácho.

Dani25
16.09.2022 4 z 5

Veľmi milá kniha, veľmi dobre sa čítala hneď od prvých stránok. Willow je geniálne dieťa s autizmom a číslo sedem je pre ňu dôležité. A aj ľudí, ktorí sú v jej živote oporou je sedem.

yellow713
29.07.2022 5 z 5

Krásná uklidňující knížka. Přečetla jsem několikrát.

Ermeston009
14.07.2022 2 z 5

Příjemné odpočinkové čtení kde se člověk musí zamyslet sám nad sebou.

mysik612
28.02.2022 4 z 5

Knížka je za jedno hrozně milá a dobře se čte, ale Willow mi byla hodně nesympatická tím svým : „Všichni kolem mě jsou otravní a nechápaví, protože já chápu všechno lépe.“ Na začátku mi to až tak nevadilo, ale v průběhu knížky jsem jen ztěží chápala, proč ji všichni tak milují a obdivují.

Knihobolka
04.09.2021 3 z 5

Sáhla jsem po této knize náhodou. Neurazí, ale ani nějak nezaujme. Hezký příběh, s méně pravděpodobnými událostmi.
Přečetla jsem, ale vracet se k ní nebudu.

Knihomolka506
03.02.2021 5 z 5

Krásný příběh plný čísel a světa jinakosti :)

martiline
03.02.2021 5 z 5

Ke konci jsem se už neubránila slzám ... a to se dal čekat takový konec, ale přesto. Tak pohodová kniha ... přitom základ příběhu je velmi těžký. A na úplném konci mne ovládl už jen úsměv ... :-)

soupik2012
22.10.2020 5 z 5

Zaujala mě anotace k této knize a musím říci, že jsem nebyla zklamaná. Kniha nám ukazuje co je v životě skutečně důležité. Rodina a skuteční přátelé. I když kniha řeší jednu velkou tragédii, tak je především plná něhy, lásky a dojetí. Mám ráda, knihy při jejímž poslechu si ani neuvědomuji že se neustále usmívám. A tato mezi ně jednoznačně patří. Audioknihu čte paní Hana Benešová. Hanko, mohlo to být lepší, ale díky i za to. :-)

BetyN.
02.07.2020 4 z 5

Kniha Násobky sedmi se mi moc líbila. Hned od první stránky jsem se začetla a nemohla se odtrhnout. Příběh je totiž moc zajímavý a čtivě napsaný. A i když rozebírá závažnější témata, na mě zapůsobil naopak pozitivně. Mnoho scén mě rozesmálo. Tuto knihu určitě mohu doporučit náctiletým i dospělým čtenářům. Každému, kdo si chce přečíst jedinečnou knihu, která ho nejen zabaví, ale i přinese myšlenky k zamyšlení.

ivana02
01.07.2020 5 z 5

Zvláštní příběh - a ty mám ráda. Smutný, místy vtipný, citlivý. Hlavní hrdinka je výjimečná, až geniální holčička. Proč ne, ale trošku mi vadilo, že byla geniální ve všech oborech, což už je neuvěřitelné. Ale za tu nesmírnou pozitivitu, kterou zde najdete, jsem ani za toto jediné mínus žádnou hvězdičku nestrhla.

Danka1975
03.04.2020 3 z 5

Bylo to takové veselosmutné čtení o ještě smutnosmutnějších věcech podáváno originálním způsoben, osobitně přidáno tmavšímo humoru. . . Zase něco, co trochu vystupuje z řady!!!! A i když to bylo smutné téma, pohladilo tak nějak po duši a v téhle době si myslím, že vhodně zvolené i načasování!!!! Faktem je, že první půlka měla větší spád, víc mě jakože bavila a ta druhá už byla tak trochu předvídatelná, což ale neubírá na výsledném efektu. . .Řešila jsem, jestli 3 nebo 4, takže 3,5 dávám sem !!!! :) . . .Kniha splňuje požadavky multikulturní, mezigenerační a stírá rasové rozdíly, prostě ideově dokonalá :-).

bigben
23.12.2019 4 z 5

HLP s dobrým koncem a pocitem, že s životem se pokaždé dá něco dělat.

Verča16
04.06.2019 5 z 5

Wow!! Tohle jsem od knihy rozhodně nečekala! Byla neskutečná a plná překvapení. Willow je strašně odhodlaná a statečná. Má naprosto sympatický charakter. A navíc jak se zajímá o biologii a anatomii. To je úžasná je jí 12 a je to hotový génius. To co se přihodilo jejím rodičům bylo hrozné. Mia a Chuang-ha, Pattie, Dell Duke mi přišli (každý z nich) strašně mi zajímavý, každý měl vlastní osobitost, což se mi moc líbilo. Celý příběh byl naprosto famózní a doporučuji všem, protože jde tady dobře vidět jak jsou děti stateční a geniální!!! Prostě bomba.

rajen
08.12.2018 4 z 5

Tak nenápadná kniha a tak mě rozsekala. Brala jsem ji jako náhodný výběr a byla to trefa do černého. Bylo zajímavé vidět do nitra holky, co je "jiná" a jak jednoduše ji okolí kvůli tomu odmítá. Až kvůli tragédii se začne měnit a okolí začne vidět i pod skořápku. Je smutné, jaký osud hrdinku potkal, ale zároveň kniha přináší velkou naději, že přes všechno se dá přenést a že se dá žít dobře i dál, i když to na mě působilo v knížce až pohádkově. Nejvíc na mě v knize zapůsobilo to, jak se hlavní hrdinka vyrovnává se smrtí svých nejbližších, ty pocity, emoce, fakt síla. Doporučuji!!!

hopen
13.03.2018 5 z 5

Kniha mě hodně oslovila , doporučuji.

Katte192
28.12.2017 3 z 5

První polovina mě doslova nachla - ta druhá se jen zbytečně táhla a já se musela nutit ji dočíst. Každopádně milá knížka, oddechové čtení a krásné myšlenky v průběhu.

Aliii
22.12.2017 4 z 5

Moc milá knížka, která se mi dobře četla. Od dětské hlavní hrdinky jsem si přečetla spoustu "dospělých" myšlenek.
Nejvíc se mi na příběhu líbilo to poselství, že žádný člověk není zaškatulkovatelný.
Potěšila mě i obálka se symbolickým počtem rybiček (7x7).

Štítky knihy

přátelství smrt genialita pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

Holly Goldberg Sloan
americká, 1958
2014  81%Násobky sedmi