Souboj stínů

Souboj stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174803/bmid_souboj-stinu-fso-174803.png 5 105 6

Naruto série

< 14. díl >

Zrada otřásá Konohou a uvězněný Hokage bojuje o záchranu své vesnice i vlastní život. Proti němu stojí zákeřný pletichář a jeho bývalý student, legendární Oročimaru, který si z používání zakázaných technik hlavu nedělá. V samotné vesnici se zatím na obranu staví rodiče a učitelé účastníků čúninských zkoušek a přidává se i další z legend, Džiraja. Mladí nindžové zatím vyrážejí po stopě zrádců z Písečné. Podaří se jim Gaarovu skupinu dostihnout?... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Crew
Originální název:

Hokage vs. Hokage!! , 2011


více info...

Přidat komentář

katallinka
01.07.2023 3 z 5

Díl plný akce, ale bohužel na můj vkus poměrně nepřehledný a bez nějaké zajímavější zápletky.

Vjeerus
24.04.2023 5 z 5

Díl 14 je napěchovaný akcí a bojem od začátku do konce. Nejprve nás autor seznámí s technikou, která by neměla existovat, pak na nás opět vyvalí silné myšlení Shikamara, které prostřihává soubojem stařičkého Hokageho. A ten ukazuje, že rozhodně nepatří do starého železa.
Mám ráda, jak z mangy hned poznáte, které části vyprávění jsou z minulosti a jak přirozeně jsou zasazeny do toku děje. Ačkoliv má tento díl vlastně několik příběhových úseků, rozhodně jsem se v nich neztrácela. Skoky do jednotlivých míst dění jsou přirozené a hlavně logické, když se vše děje ve stejnou chvíli.
Tento díl jsem si vážně užila, jelikož je napěchovaný informacemi a dává prostor opravdu velkému množství postav a jejich technikám. Nikdy mě nepřestane fascinovat množství a rozmanitost technik, které autor vymyslel.
I když už se nacházím vcelku dost svazků daleko, stále si nemohu zvyknout na překlad technik a jmen do češtiny. Vím, že to není špatně, ale zvyk z let koukání na anime s titulkami a čtení mangy přeložené na fan stránkách mi prostě tak moc vrylo do hlavy anglický přepis, že prostě nečistá reinkarnace mi prostě nezní tak, jako edo tensei. (A to nezapomínám na legendárního Ero Senina, kterého se taky nikdy nedočkám :( )


NemmamSlov
08.01.2023 5 z 5

"Rok čo rok sa vo vesnici rodia noví nindžovia a sú tu vychovaní. Žijú tu, bojujú, aby ochránili vesnicu a kvôli ochrane sa nezľaknú ani smrti. Nemusíme byť spojený krvou, ale aj tak sú pre mňa ľudia z tejto vesnice mojou drahou rodinou." (Sarutobi)

Predchádzajúci diel skončil veľmi zaujímavo. Chuninské skúšky narušil útok na vesnicu. Za útokom stojí samozrejme Orochimaru s Piesočnou zemou. Tento zvezok ponúka veľa. Naruto, Sakura a Shikamaru prenasledujú Sasukeho, ktorý naopak naháňa nindžu s Piesočnej vesnice Gaaru. Ich súboj bol prerušený a Sasuke chce vyskúšať svoje nové techniky proti najmocnejšiemu súperovi chuninských skúšok. Do deja vstupuje aj Asuma, ktorý bohužial moc schopnosti neukáže, ale pomôže svojmu žiakovi Shilamarovo. Najviac priestoru dostáva súboj medzi Sarutobim a Orochimarom. Žiak a učiteľ sa znovu stretnú, no bohužial na opačných stranách. Sarutobi používa obvzlášť zaujímavé techniky, no zahambiť sa nedá ani Orochimaru a vyvoláva zo záhrobia Prvého a Druhého Hokageho.

Terva
07.06.2019 4 z 5

Máme tu pitomce....
holku bez zvláštních schopností...
jednoho psa....
a k tomu mě,
jedničku v braní do zaječích.

Trochu se posouváme v ději. Na scénu přichází první a druhý Hokage. Zakladatelé Konohy.. Ale zneuctít mrtvé? Z toho nikdy nic dobrého nevzejde. Ano, další dávka soubojů na život a na smrt je zde. Tak si najděte své favority a fanděte jim. U mě opět vede Naruto.

Malá ochutnávka:
Hmyz?!?!
Vytvořit si klon z brouků a pak zaútočit zezadu? Hezké.
Používáš techniky pro boj na určitou vzdálenost.
Proto si myslím, že ti to zblízka moc nejde........

Spousty nových a mnohdy až překvapivých technik. Jeden souboj střídá druhá, akce, sranda, beznaděj i vítěztví. Opět jeden z těch lepších svazků. Dávám Techniku čtyř hvězd!!!“ Při čtení těchto příběhů (#118 - #126) jsem poslouchal Ozzy Osbourne a jeho studiové album z roku 1983 „Bark Of The Moon!

Citát: Tak jako existují nekonečné odstíny barev, jsou tisíce, desítky tisíc technik......

InaSeLoki
02.12.2018 5 z 5

(SPOILER) Konoha se ocitla pod útokem spikleneckého plánu v čele se slizkým Orochimarem. Boj o budoucnost vesnice i jejich obyvatel započal. Orochimaru povolává "zpět" ty, kteří by měli mít už dávno klid. Třetí Hokage chtě nechtě musí bojovat proti svým dávným učitelům. Mezitím se Naruto a spol. snaží dohnat Sasukeho, ale někdo jim je v patách a Shikamaru se rozhodne obětovat. Dozvídáme se Orochimarovo tajemství (jedno z mnoha) a také něco o jeho zakázaných experimentech. Třetí Hokage je sice starý muž, ale pořád má pár triků v rukávu a odhodlání dostát svému zděděnému poslání, i kdyby měl obětovat svůj život nebo i svoji duši. Sasukemu se povedlo dostihnout Gaaru, ale netuší s kým nebo s čím má ve skutečnosti co do činění. Pokračování příště.

A Masashiho historky pokračují.

martinstefko
31.08.2015 4 z 5

"Naruto" je výborný mainstream, který přináší zábavu, napětí, emoce a také příběh, do kterého se zakousnete a budete čekat na to, jak se bude dál vyvíjet. Prozatím to rozhodně stojí za to. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/917-naruto-14-souboj-stinu-85.html