Na cestě za snem

Na cestě za snem https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/185021/na-ceste-za-snem-185021.jpg 4 11 3

„Po řadě publikací věnovaných amerindiánským kulturám jsem se odhodlal s náležitým odstupem čtyřiceti let nahlédnout na svou první cestu (1968–1969) napříč latinskoamerickým kontinentem. Do světa jsem odjížděl s touhou nejen poznat nové a vzdálené země, ale i dobré lidi. Mé vandry do Latinské Ameriky byly jakousi cestou za vzdáleným snem. Má první dobrodružná cesta se stala počátkem mé celoživotní cesty za pochopením Latinské Ameriky.“... celý text

Přidat komentář

maxi6
06.10.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Legenda mezi cestovateli. Doporučuji.

CestopisRevue
09.07.2018 4 z 5

Kniha je docela unikátním náhledem do Latinské Ameriky šedesátých let a styl cestování hlavního hrdiny dává poznat opravdu to nejzajímavější z jeho cesty (občas opravdu člověk kouká, kam se on sám vydal na studijní návštěvu). Kniha se v podstatě skládá ze dvou částí, prvních cca. 50 stran je celkem nezáživných. Autor popisuje, kde a s kým se za nějakých 50 let cest po Latinské Americe setkal, což mne osobně moc nenadchlo. Potom ale začíná část knihy, která je podle všeho napsaná dle jeho zápisků z let šedesátých a to je jiná liga. Autor projel celou Latinskou Ameriku od Brazílie po Mexiko velmi lowcost, stopem a s přespáním často na těch nejméně pravděpodobných místech. Kromě popisu kniha obsahuje mnoho fotografií a mapy, aby se člověk na cestě s autorem orientoval. Až na ten nezáživný úvod hodnotím jako velmi dobrý cestopis, kterých u nás nevychází zas tak mnoho.


Kloky
24.01.2015 3 z 5

Vadil mi styl psaní, přeskakování z místa na místo a přeskakování časových linií. Zároveň jsem měla pocit, že se jedná o popis všeho, co bylo v tehdejším Československu kvůli režimu nemožné a jak se autorovi přesto všechno dařilo cestovat. Popisuje hojně mentalitu tehdejší doby, ale na našem území. Něco tomu chybělo.