Pokrevní cejch

Pokrevní cejch https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518939/bmid_pokrevni-cejch-qVw-518939.jpg 4 60 16

Mýtonoši série

< 2. díl

Bree chtěla za každou cenu odhalit pravdu o smrti své matky. Vetřela se proto k mýtonošům – do tajného spolku, který sdružuje potomky rytířů krále Artuše. Tam objevila své vlastní nepředvídatelné síly a stala se někým novým. Médiem. Krvečárnou. Dědicem. Teď se však válka mezi démony a řádem blíží ke smrtícímu vrcholu a mýtonoš Nick, do kterého se Bree zamilovala, byl unesen. Dokáže ho Bree najít? Odolá přitažlivosti, kterou cítí k mágu Selwynovi? A podaří se jí všechny zachránit, aniž by ztratila sama sebe?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Bloodmarked , 2022


více info...

Přidat komentář

JointlieKat94
11.04.2024 5 z 5

Tuhle sérii prostě nejde nemilovat. Fakt nevím, co budu dělat do vydání třetího dílu! Čísto to znova? Asi jo! :)

Začátek byl takový vleklejší, to jo, ale prostě.. bavila mě každá stránka. Napětí mezi Selem a Bree (jó, jsem tým Selwyn Kane!), stará velština, která se nedá vyslovit (sakra jak?), spousta magie a spousta zajímavých a vcelku dobře promyšlených situací. Moc se mi začala líbit i Alice, ta nejlepší kamarádka ze všech. A taky megasilný a dost panovačný Artuš!

Fakt. Tohle všechno mi bude chybět.
Miluju to.
Doporučuju to!

Nicoletta1681
17.03.2024 3 z 5

Pokračování mýtonošů mě téměř hned dostalo do svého světa. Tempo bylo pomalejší a někdy se mi zdálo, že se až zbytečně děj motá v kruhu.
Upřímně mě na celé knize nejvíce bavil vývoj vztahu mezi Bree a Selem (a ano jsem tým Sel, takže možná to bylo i pro to).
Pokrevní cejch byl pro mě prostě druhý díl série, který prostě bývá slabší a bavil mě jen pro napětí mezi Selem a Bree, ale to neznamená, že nesáhnu pro další díl, protože ho budu netrpělivě vyhlížet, ať už právě pro ty dva anebo pro ten otevřený konec.


Bookworm345
22.02.2024 5 z 5

Všichni fandové, i menší fandové prvního dílu povinně přečíst. Mýtonoši totiž netrpí syndromem druhých dílů, čímž chci říct, že jestli pro vás první kniha byla banger, tak druhá pro vás bude megabrutální banger. Za mě prostě lepší než jednička. Stačilo se jenom pročíst prvními stopadesáti stranami a pak už to jede.
Postavy? Skvěle napsané.
Magický systém? Propracovaný a zajímavý.
Děj? Jedna akce za druhou.
Romantická linka? Super.(Pro mě možná ve dvojce trochu lepší, já fandím Selovi)

Ale výtku mám. Může to někdy působit trochu klišé. Milostný trojúhelník mezi holkou, sluníčkem blonďákem a emo polodémonem.
(I když zrovna v tomhle případě mi to zase tolik nevadí) A taky, že hlavní hrdinka neumí a nemůže ovládat svoje schopnosti a pak najednou bum a je nejmocnější a neporazitelná.
A Bree a Sel jsou spolu jozťomilí.
Těším se na třetí díl a doporučuju.

ydnac
06.01.2024 5 z 5

(SPOILER) ARTUŠ MÁ NOVÉHO DĚDICE!

Všichni si mysleli, že jeho potomkem je Nick, ale všechno je jinak...
Nick je unesen a řád se vše snaží utajit.
Bree chce po něm samozřejmě pátrat, ale opět se do toho vkládáji regenti, kteří maji svoje vlastní plány.
Selwynovi hrozí podlehnutí demonické krvi, což by ho mohlo nutit zabít Bree, ale zatím ji ochraňuje a nejen to...
Alice jí také stojí po boku a přest, že je člověk, dokáže využít své chytrosti a mazanosti :-).
Bree a její přátelé potřebují pomoc a tu jim poskytne tajemné místo a nový spojenci.

POTŘEBUJÍ SÍLU KRÁLE ARTUŠE!

Druhý díl je nabitý akcí, zvraty, magií i láskou.
Výborná série :-), ale zase ten konec... To mě zničí, potřebuji pokračování :-).

Ann1307
27.10.2023 5 z 5

Pokrevní cejch je druhým dílem Mýtonošské série a já si myslela, že je i posledním.
Jenže ten konec mě zas úplně rozsekal a já zjistila, že bude další pokračování a moc se na něj těším! V originále by mělo snad vyjít už příští rok, tak doufám, že i my se dočkáme brzkého překladu.

Už je to dva roky, co jsem četla první díl, takže jsem se bála, jak si zvládnu na všechny detaily vzpomenout. Což bylo u mě téměř nemožné, vzhledem k mé paměti akvarijní rybky. :D
Naštěstí mě v tom autorka nenechala a důležité části v průběhu vyprávění připomínala.
Tím pádem jsem do světa mýtonošů vklouzla velmi snadno a mohla si užívat další z Brianiných dobrodružství.

Bree pokračuje na své stezce k pochopení své magie a do toho se bude muset bránit a utíkat před lidmi, kteří by jí měli být oporou.
Najde útěchu a porozumění u někoho, u koho by to vůbec nečekala a dokonce se nám tu objevuje milostný trojúhelník, pozor!

Rozjezd téhle knihy byl trochu pomalejší, ale nebojte, rozjede se to a pak akce střídá akci a mě to neskutečně bavilo :)

Brianu mám ráda a její přátele, především Alici, mám snad ještě radši! A v téhle knize bylo vtipné, mazané a prostořeké Alice poměrně hodně, za což jsem opravdu ráda! A jiskření mezi hlavními hrdiny mi příběh taky zpříjemnilo.
Neskutečně mě baví zasazení artušovských legend do moderního prostředí a taky se mi líbí, jak autorka pracuje s tématem rasismu a otroctví.

Tohle je opravdu skvělá série, která stojí za vaši pozornost :)

Akléda_
07.10.2023 4 z 5

3,5*/5* Na pokračování Mýtonošů jsem se těšila dva roky a sice jsem si to užila, ale nadšením do stropu úplně neskáču. Bylo to děsně dlouhé a nepřišlo mi, že by nutně muselo být. Jo,byla tam spousta akce, ale vlastně jsme stihli s hlavními hrdiny prožít jen pár týdnů. Četlo se mi to teda extrémně pomalu, vůbec nevím proč. Postavy mi byly sympatické, ale zase ne nijak extra,ani jedna z nich. Romantická linka tady za mě nic moc a Bree mi už občas lezla na nervy. Trochu jsem se ztrácela a zvraty mě sice dokázaly občas i překvapit, ale vlastně mě nikdy nic nevzalo tolik, že bych byla úplně uchvácená. Bohužel se mi zdá, že tohle je trochu vycpávkový díl, což mě fakt mrzí vzhledem k počtu stran. Autorka to má ale velmi dobře propracované, líbí se mi, že je hlavní hrdinka tmavé pleti a já tak můžu nahlížet na spoustu problémů, které jsou s tím spojené. Bavilo mě to,na třetí díl se těším, ale už podstatně méně než jsem se těšila na tento.

jarek3849
02.10.2023

Musím říct, že naprosto nechápu to halo okolo knížky. Jako dobře, celkem mě bavily pasáže se Selem (Nick mě v minulém díle neskutečně štval) a taky závěr měl něco do sebe. Jinak ovšem slabší průměr, kniha byla celkové zdlouhavá a moc mě nezaujala. Všechny "hlubší myšlenky" nebyly skoro vůbec hluboké a přišlo mi, že Bree co kapitolu měnila svůj postoj prakticky ke všemu. Taky nikdo v téhle knize zjevně neměl žádný cíl (možná až na regenty), hlavní postavy se tak motaly od desíti k pěti. Mě hodnocení: 3* (toto je jen a pouze můj názor a netvrdím že to tak musí vidět každý)

blanka5960
23.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Série Mýtonoši je skvělá urban fantasy na motivy Artušovských legend. Z prvního dílu jsem byla nadšená, zařadila jsem jej mezi Top knihy roku 2022 a neskutečně moc jsem se těšila na pokračování. Druhý díl s názvem Pokrevní cejch vyšel před pár dny a já jsem se do něj s chutí pustila.
!!!!!!POZOR SPOILER!!!!!!!
KDO JSTE NEČETLI MÝTONOŠE /koukejte to napravit :-)
Bree v tomto díle už ví kým je. Ví, že je potomkem slavného krále Artuše, že jakožto jeho dědička má vládnout rytířům kulatého stolu. Avšak stále ještě dobře neumí ovládat svoji magickou sílu a nemá znalostí ani zkušenosti, které by jako dědička měla mít. Vše je pro ni nové, neznámé. Pozvolna proniká do tohoto tajemného řádu i jeho fungovaní. Regenti kteří prozatím vládli, mají jiné úmysly a Bree se jim takzvaně nehodí do krámu. Doslova jí jde o život, démoni, pekelné lišky, goruchelové a nyní i zrádci z vlastních řad, usilují o její život.
Přítel Nick je unesen, kralomága víc než kdy jindy ohrožuje jeho démonická krev, navíc je Bree zmatená z toho co se to mezi ní a Selwynem rozvíjí. Ač je sama v ohrožení, s hrstkou nejvěrnějších přátel se pokouší zachránit Nicka.
A kdo je onen tajemný Lovec, z kterého měly hrůzu všechny její předkyně?

Tento díl je opět plný akce, napětí, sebepoznání, zpracovává nelehká témata. Začátek byl lehce pomalejší, ale pak se knížka nedala odložit. Bylo to čtivé, napínavé. Byla tam magie, zrada, přátelství, láska a také tajemno.. No prostě a jednoduše, zase jsem si to užila na maximum. A ten konec :-0 Co teď, kdo to má vydržet... Prosím řekněte mně, že brzy vyjde pokračování ...

Hodnocení 4,8

Arinda
21.09.2023 3 z 5

Po prvním dílu Mýtonošů jsem se nemohla dočkat pokračování, a po skoro dvou letém čekání ho tu konečně máme. Musím říct, že jsem měla velký problém se u knihy udržet, do teď mě to dost mrzí, jelikož první díl mi doslova vyrazil dech. Bree mě od počátku svých chováním trochu vyváděla z míry. Není tou typickou hlavní hrdinkou, která si svou osobností hned všechny získá. Osobně jsem měla problém s ní v některých situacích sympatizovat. Téma rasismu a diskriminace se tu opět bohatě objevovalo (na mé poměry až moc). V knize to působilo tak, že všichni běloši kromě blízkých přátel hlavní hrdinky jsou vlastně rasisti. Nedej bohu, když se někdo špatně podíval jejím směrem. Oceňuji, že se autorka rozhodla zakomponovat toto téma, vzhledem k tomu, že se jedná stále o aktuální problém ve světě, ale mohla trochu ubrat. Milostný trojúhelník je tu velice zapeklitý, i když tam romantiky tolika nebyla, což je velká škoda. Jsem zvědavá jak se s tím autorka popere, a kdo bude nakonec ten vyvolený. Svět magie/démonů je tu hezky zpracovaný, líbí se mi námět Artušových legend, který se promítá i do dnešní doby. Celkově bych knihu hodnotila jako průměrnou YA fantasy, jelikož to ani dost zvláštní konec nezachránil. Přestože tento díl ve mně nevyvolal až tak velké nadšení, budu doufat, že to závěrečný díl vynahradí.

KnihoMolka-_-
18.09.2023 5 z 5

Mýtonoši jsou zaručeně moje nejoblíbenější knížka. Anotace na Pokrevní cejch byla zajímavá a navíc to byla možnost, jak se zase potkat s postavami, proto jsem se do knihy ihned pustila. První polovinu knihy jsem četla na kousky, ani ne po kapitolách, proto mi to přišlo zdlouhavé. Druhou polovinu knihy jsem dočetla o víkendu a konečně to byli ti Mýtonoši, jak je znám já. V ději bylo spoustu neočekávaných převratů. Úžasné pokračování, úžasná tajemství, úžasné postavy a úžasná dobrodružství. Prostě moje nejoblíbenější série.

Magdalenkačte
17.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Musím říct, že jsem vůbec nevěděla, do čeho jdu! A ano, anotaci jsem četla a hodně mě zaujala!

Pro mě bylo opravdu náročné pustit se do fantasy knihy, aniž bych četla první díl, ale tento příběh mě tak překvapil, že to i bez prvního dílu šlo.

Pokrevní cejch navazuje na knihu Mýtonoši, ve které šestnáctiletá Bree hledá po smrtelné nehodě své matky únik od smutku na Severokarolinské univerzitě a odhaluje zde tajný spolek Mýtonošů.

Ve druhém díle už Bree ví, že je dědičkou krále Artuše a má právo na trůn. Dostává se však do střetu s radou regentů, kteří vládnou řádu a taky bojuje s démony, kteří se ji snaží zabít. Její lásku, mýtonoše Nicka, někdo unesl a ona je rozhodnuta ho najít společně se skupinou přátel Selwynem, Williamem a Alicí.
Povede se ji zachránit Nicka a přitom odolat mágovi Selwynovi, který ji začne být blíž, než si sama Bree dokázala připustit? Dokáže Bree cestou za Nickem ovládnout svou nepředvídatelnou sílu?

Budu hodnotit jako netypický čtenář fantasy knih! Příběh mě bavil a to musím říct, že tak moc, že jsem si sehnala první díl! U této knihy je prostě potřeba, aby skládačka byla kompletní.

Příběhy kolem Artuše a legendy kulatého stolu mě baví a toto zpracování má hodně kladných bodů (aspoň tedy ode mě).
Pokud hledáte fantasy, kde bude magie a kouzla, mocechtivá rada regentů, různé stvůry, láska, strach, boj, legendy a mnoho dalšího tak Pokrevní cejch si rozhodně přečtěte!
Ale prosím vás. Ne jak já , vemte to pěkně od začátku! Já se na Mýtonoše v tuto chvíli těším moc.

Děkuji za vytržení z mých koleji thrilleru a poskytnutí knihy na recenzi v rámci spolupráce @albatrosmedia

lena.o.knihach
14.09.2023 4 z 5

Pokračování Mýtonošů navazuje na konec prvního dílu bez nějakého dlouhého povídání okolo. Já se do Mýtonošů totálně zamilovala a vůbec mě nenapadlo, že by na tom Pokrevní cejch mohl být jinak

Tohle je přesně ten případ, kdy by bylo lepší, aby série měla pouze dva díly a nebyla to trilogie. Není to úplně typický vycpávkový díl, naopak jsem moc ráda, že jsem s postavami mohla strávit další dlouhé chvíle, ale děj této knihy by se dal v klidu shrnout do pár vět.

To, co se mi na Mýtonoších líbilo, tady už nebylo. Např. jsme opustili univerzitní prostředí a Bree je na útěku, skrývá se, zjišťuje, co přesně se stalo v minulosti, snaží se zlepšit v ovládání magie

Opět je to velmi čtivý díl, který mi hrozně utekl. Já si moc užila chvíle se Selwynem, jeho jsem si oblíbila už v jedničce a sympatické mi byly i nové postavy. Nějaká romantika nesměla chybět, ale nebylo jí zdaleka tolik, jak bych si přála.

Je tu pár "ale", které by se našlo, ale já miluju ten svět, fungování magie a mám slabost pro pár vyvolených, takže za mě se sice Pokrevní cejch nevyrovnal Mýtonošům, ale ani na chvíli mě nenapadlo, že bych sérii vzdala a netěšila se na 3. díl.

#spoluprace @albatrosmedia

zuzak82
10.09.2023 4 z 5

(SPOILER) V tomto díle dostane více prostoru milostný trojúhelník, který má podle mě už od prvního dílu jednu hodně tupou stranu (Nicka). Nechápu, jak je možné, že mezi Bree a Selem to jiskří a má to spád. Ale už od začátku to vůbec nefunguje mezi Bree a Nickem (alespoň pro mě tedy).
Děj se mi zdál někdy zbytečně překombinovaný, někdy až moc dlouho zaměřený na vnitřní pocity Bree, ale celkově mě to bavilo a ráda si přečtu, jak se to bude dál vyvíjet.

Foxie89
03.09.2023 4 z 5

Tak druhý díl byl ještě lepší, než první. Akce od začátku do konce, plné magie a legend, až se mi z toho občas točila hlava. Komplikovaný vztah mezi Bree, Nickem a Selem se ještě vyostřil a já sama nevím, za jaký tým kopu :D Konec mi vyrazil dech, Bree se chová impulzivně a zbrkle a jeí jednání mě na konci fakt překvapilo. Potřebuju další díl!

virgo_books
30.08.2023 5 z 5

Na pokračování Mýtonošů jsem se neskutečně těšila, protože první díl byl prostě skvělý. Navíc zbožňuju jakékoli příběhy inspirované Artušovskými legendami.

Příběh se napojil přesně tam, kde ten předchozí skončil a hned od začátku na mě čekali zvraty.

Pokud se bojíte, že jste toho hodně zapomněli, bohatě stačí přehled od @humbook, protože zbytek je v příběhu hned na začátku připomenut.

V tomto díle se dozvídáme spoustu nových informací a taky se vracíme do minulosti, abychom pochopili, co se vlastně událo.

Znovu jsem si velmi užívala pošťuchování Sela a Bree a celkově tu jejich dynamiku.

Celou knihou nás jako minule provází spousta magie, časté zvraty, nechybí ani romantika, tajemství a spoustu bolesti.

Příběh ubíhal velmi rychle a byl zakončen otevřeným koncem, takže už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Snad ho u nás vydají brzy.

5/5

Za knihu moc děkuji @albatrosmedia

Laerry
28.08.2023 5 z 5

Naprosto úžasné pokračování plné napětí a akce. Takhle si představuji pořádnou YA fantasy, ke které se v budoucnu zase někdy ráda vrátím. Což se o spoustě jiných YA knížek říci nedá...

Štítky knihy

pro dívky romantika

Autorovy další knížky

Tracy Deonn
americká
2021  82%Mýtonoši
2023  86%Pokrevní cejch

Kniha Pokrevní cejch je v

Právě čtených4x
Přečtených72x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce122x
Chystám se číst86x
Chci si koupit55x
dalších seznamech3x