MY3

MY3 https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204013/bmid_my3-204013.jpg 4 83 17

Hluboko v tajné výzkumné základně letectva Spojených států probíhá kybernetická revoluce. Vědci z projektu MEMY tady z pokusných domácích zvířat stvořili novou třídu kyborgů – bytosti z masa a kovu, navržené k tomu, aby ovládly bitevní pole zítřka. Triumfálním výsledkem projektu je trojice prototypů s kódovým označením MY3 – z nichž každý je sestrojen a vytrénován ke specifické roli v rámci týmu. Vybaveni zdokonalenými nervovými systémy a supermoderní vojenskou technikou jsou MY3 definitivní verzí řízených střel – stejně tak programovatelní jako autonomní, stejně loajální jako naprosto nelítostní. I přes své úspěchy jsou však MY3 stále jen prototypy, jež na konci výzkumu čeká rozebrání na součástky. V jejich obávaných mechanických schránkách nicméně dýchají tři ztracená zvířátka, mezi jejichž posílené vlastnosti spadá i pud sebezáchovy – instinkt, který se umí projevit mnohem silněji, než by si vědci dokázali představit. Tváří v tvář likvidaci MY3 uprchnou – do hrozivého a matoucího světa venku, kde se z nich stává stejná hrozba jako z těch, kdo je pronásledují. V nelítostném honu drží MY3 na nohou spojená palebná síla pěchotního pluku – a nejasné, hřejivé vědomí toho, že chtějí jít „dom“.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

We3 , 2011


více info...

Přidat komentář

trudoš
22.01.2021 4 z 5

Kdo by to byl řekl, jakou paseku mohou pejsánek, kočička a králíček způsobit, když jim dáte k dispozici zbraně hromadného ničení…
MY3 je komiks, u kterého se buď necháte strhnout ústředním motivem malých zvířátek s velkými kvéry, nebo vám absolutně unikne celý ten humbuk kolem něho. Ona totiž osnova příběhu moc komplikovaná není a zápletka stěží vystačí na rozsah jednoho sešitu. V některých momentech tak tempo výrazně zpomaluje a znatelně se natahuje, aby bylo vůbec čím těch sto stránek vyplnit. Také mi přišlo, že se scenárista Grant Morrison maličko zaseknul na projevech zvířecího uvažování, takže je občas těžké rozklíčovat, co se kterému mazlíčkovi asi právě prohání hlavou (od čehož se odvíjí další průběh událostí).
Ovšem, i když komiks po dějové stránce nepřekvapí, bohatě to vynahrazuje fantastická práce výtvarníka Franka Quitelyho. Tady se vážně předvedl a to jak v inovaci sekvenční posloupnosti panelů, tak v jednotlivých detailech, které by i Geofa Darrowa strčili do kapsy. Krása.

Ikkju
27.04.2020

1 ví 0.. Mňau!


jarynek
30.06.2018 4 z 5

Samotný děj knihy je spíše jednudušší, ale už jen kvůli vizuální stránce stojí tento komiks s minimem slov za to. Ať už se jedná o některé doustránkové kresby (např. stránka plná letících nábojů), stránky, zachycující děj z průmyslových kamer či výstřely ocelových drápů prolétávající okem, tak jde o kresby, na něž dlouho nezapomenete.

Gustik5
10.11.2017 4 z 5

Tohle bylo tak... Roztomilý. A brutální... Že to nejde dohromady? Ale kde že! Perfektně odsýpající záležitost. Díky dynamice kresby a vyprávění, přímočaré zápletce (v jejíž jednoduchosti je právě ta genialita) a tomu, že to není příliš ukecané (přece jen jsou hl. hrdinové zvířata), jsem měl při čtení pocit jako bych sledoval akční film. A jelikož mám dost možná psy a zvířata obecně mnohdy radši než lidi, mělo to na mě i jistý emotivní dopad. Jako akční jednohubka to funguje perfektně. Škoda jen že je to tak krátké, i když možná i díky tomu je to tak úderné. Za mě naprostá spokojenost. Jak s tématem tak i s provedením.

J_D
03.11.2017 5 z 5

Bylo to opravdu výborný a netradiční akční zážitek, ale až napodruhé. Poprvé jsem vůbec netušil, která bije a v některých scénách se ztrácel. Tohle je opravdu úplně jiná dimenze komiksu, nic takového se jen tak nevidí.

spdb
04.06.2017 3 z 5

Kresba dobý, téma taky, ale nějak to není konzistentní. Nevžil jsem se do děje, škoda. promarněná příležitost.

NiNo
18.05.2017 5 z 5

Bajka pro 21. století. Brutální, přímočará a nadmíru krvavá. A ze 2/3 se šťastným koncem. Plus skvělá kresba. Jeden z nejlepších komiksů, které na český trh přineslo BB/art.

OldaB
21.02.2017 5 z 5

Celkem jednoduchý příběh, který ale doslova dýchá atmosférou. Plusem je pochopitelně fantastické grafické zpracování. Také jsem koupil za 99 Kč, takže prostě super.

borknagar
15.02.2017 4 z 5

Jednohubka, která stojí za přečtení. Kyberzabijáckázviřátka, dobrá myšlenka, spád, super kresba Quitelyho a za 99,- kaček v akci luxus. Po jednom přečtení se mi začal komiks trochu rozlepovat, tak snad z toho nebude za pár let trhačka.....

LordSnape
27.09.2016 5 z 5

Morrisonova komiksová frustrace z chování nás ke zvířatům, umocněná zneužitím k válečným potřebám budoucnosti v rámci "rozvoje kybernetiky". Bylo mi z toho zle a ke konci mě skoro sežehl plamen úzkosti, protože to přesně vystihuje koncept z Lajky, kde jsou pro nás životy těch tvorů naprosto lhostejné a čistě účelové.

Tozbee
14.07.2016 3 z 5

Skvělý námět, opravdu poutavé grafické zpracování, celkový příběh však pro mě byl svou schematičností a předvídatelností poněkud zklamáním.

Lenka.Vílka
09.03.2016 5 z 5

Je libo Whiskas? Nebo Pedigree? Nebo trochu masakru s neobvyklými hrdiny? Masakr na 100%. Já byla spokojená.

Disease
25.01.2016 2 z 5

Nic jsem nečekal a ani jsem nic zvláštního nedostal. Vcelku nuda.

jaroslaf2941
15.12.2015 2 z 5

z nějakého důvodu nezaujalo.

memphisz
24.10.2015 3 z 5

Dynamický příběh o zneužití zvířat, útěku a dojemné cestě za hledáním domovu. Příběh má pouze 100 stran, což je hlavní nedostatek. K postavám si čtenář nevybuduje takový vztah, jaký by mohl na větším prostoru a přestože emoce fungují, dílko nepřináší k tématice nic nového. Čtení je to ale příjemné.

Nýdnol
04.11.2014 4 z 5

Jednoduchý příběh, ale poměrně chytlavý. Domácí mazlíčky má přece rád každý a tak vám při čtení nemůže být jejich osud lhostejný. Osobně mě ale nejvíce zaujala stylizace kreseb. Okénkové sekvence jsou velmi dynamické, takže akční scény působí živým dojmem. Chybí k tomu už jenom 3D brýle.

3DD!3
23.09.2014 5 z 5

Prvotřídní šleha. Příběh o robotizovaných ňufáčcích má náboj, emoce i grafickou stránku, po které přechází oči. Originální. Geniální.