Můj život v jeho tlapkách - Vyprávění o Tedovi a o tom, jak mě zachránil

Můj život v jeho tlapkách - Vyprávění o Tedovi a o tom, jak mě zachránil https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329670/bmid_muj-zivot-v-jeho-tlapkach-vypraveni-oyB-329670.jpg 5 65 24

Wendy Hillingová trpí vzácnou genetickou vadou označovanou jako nemoc motýlích křídel. Ta způsobuje, že se jí při sebemenším nárazu trhá kůže a naskakují puchýře. Zlatý retrívr Ted, kterého Wendy spolu s „Psími společníky“ vycvičila, je zřejmě jediným asistenčním psem v Británii, který je oporou osobě postižené touto nemocí. Pomohl jí vrátil sebedůvěru a nezávislost. Wendy se teď na Teda naprosto spoléhá a on už jí zachránil život tolikrát, že to přestala počítat. Můj život v jeho tlapkách je příběh, který dojme a zahřeje u srdce. Je o vztahu člověka a zvířete, o životě s postižením, o překonávání strastí stejně jako o mimořádných zvířecích schopnostech. Inspirativní příběh o neobyčejném poutu mezi Wendy a Tedem je současně příběhem o autorčině podivuhodném životě, o její nemoci a celoživotním boji s nepřízní osudu i o tom, jaký převrat v jejím životě Ted způsobil.... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

My Life In His Paws: The Story of Ted and How He Saved Me , 2016


více info...

Přidat komentář

Han-nah
16.02.2022 5 z 5

Pes je srdeční záležitost. Kniha je smutná i veselá, nelze hodnotit styl psaní, ale to, co si při čtení uvědomíme. Radost ze života, vděčnost a lásku nejen k lidem, ale i zvířatům, které lásku vracejí.. Wendy vypráví velice emotivně o tom svém životě s genetickou chorobou EB - tzv. nemoc motýlích křídel. Křídla motýlů jsou krásná, jemná, ale tato nemoc je krutá a bolestivá.
Již od dětství je k sobě velice tvrdá a snaží se nemoci přizpůsobit a bojuje. Je matkou, manželkou, miluje zvířata, koně, ale hlavně psy a ten její top je zlatý retrívr.
Kdo očekává příběh ze života obyčejného psa bude překvapený. Asistenční psi jsou cvičeni pro konkrétního člověka. Jejich výcvik je velmi náročný a drahý. Wendy měla odvahu a štěstí tzv. na lidi, že tato organizace tu pro ně je.
I pes si vybírá svého pána a Teddy se stal její součástí , nezbytným pomocníkem, zachráncem a jistotou jejího života.
Kniha mě chytla za srdce. Přeji všem potřebným takovou pomoc.

Jirinamac
09.02.2022 5 z 5

Nádherný příběh. Autorka bojuje s těžkou genetickou nemocí motýlích křídel, ale v nesnadném životě jí hodně pomáhají její oddaní a věrní psi. Po dočtení knížky je možné její příběh dále sledovat na FB.


Tebby
08.12.2020 3 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou, zaujala mě však a docela jsem se na ni těšila. Bohužel jsem ale asi očekávala trochu něco jiného. Možná věci více do hloubky, neboť většina z toho mi přišla hodně povrchová. Taky jsem čekala že se trochu více dozvím o životě a EB, sice tu bylo pár příkladů, ale ve finále to na mě vždy působilo až moc pozitivně. Taky mi vadilo, že v celém příběhu jsou Psí společníci, ale v epilogu to jsou Psí partneři.
A taky mi chyběl pohled na věc od Petera.
Celkově je to hezký příběh, oddechovka co neurazí, ale také bohužel úplně neoslní. Škoda že už Teddy není mezi námi. Na konci hezky zpracované odkazy na organizace. 3*

tefka
20.07.2020 5 z 5

Mám ráda psí knihy a pravdivé, takže tato knížka byla určena přímo pro mně.

snílkařka
01.11.2019 4 z 5

Pěkna kniha o Psích společnicích pro lidi,kteří potřebují pomoc.Hezky se to čte.Doporučuji :) .

karolina0346
04.08.2019 4 z 5

Pěkné, ale až příliš usměvavé a sluničkářské, taková literatura mi úplně nesedí.

p.pavlina
16.03.2019 5 z 5

Krásná kniha plná emocí. S Wendy jsem prožívala všechny smutky i radosti. Ani nemoc motýlích křídel jí nezabránila žít život podle svého, i když to bylo s psími pomocníky, kteří její život jen obohacují.

lenkavildomcova
24.01.2019 5 z 5

Úžasné, neuvěřitelné co dokážou ti naši psí mazlíci. Krásná a zároveň velmi smutná kniha. Nemoc motýlích křídwl je opravdu šílená.

Irsaf
21.11.2018 4 z 5

Informace o nemoci a různé způsoby pomoci jsou v knize fajn... Ale jako beletrie žádná sláva.

vterinka
19.08.2018 5 z 5

Nádherně napsaná kniha. Velice čtivá a dojemná. Autorka popisuje svůj život s vážnou nemocí, všechny lapálie, jak dokázala vycvičit psy, ze kterých se následně stali asistenční.
Kniha rozhodně stojí za přečtení! :-)

jana.hud
15.06.2018 5 z 5

Nádherná kniha o velice statečné ženě trpící nemocí motýlích křídel a jejím psím společníkovi Tedovi.

Je neuveřitelné, co ty dva spolu dokáží...v čem on jí umí pomoci, aby mohla žít běžný život a dělat věci, které jsou pro zdravého člověka bežné.

Nechci víc prozrazovat - knihu doporučuji si přečíst.

Olous1
09.06.2018 5 z 5

Knihu jsem koupila v levných knihách a jsem ráda,že ji mám ve své knihovně.Krásný a dojemný příběh.Doporučuji kapesník do ruky.Pejskové jsou prostě zlatíčka a nejvíc moje fenečka Nelinka.Doporučuji.

inkatenysek
05.06.2018 5 z 5

Moje nová srdeční záležitost, které patří jedno z čestných míst v mé knihovničce.

Jedná se o velmi dojemnou autobiografii ženy, jež trpí nemocí motýlích křídel a je plně odkázaná na pomoc svého asistenčního pejska Teddyho.

Celý příběh na mě působil jako Wendyina velmi otevřená zpověď o její nemoci, potížích s ní spojených, boji s ní, strachu z předčasné smrti, paličatosti, naději, víře, nesobeckosti a bezpodmínečné lásce k rodině a hlavně psím parťákům.

Osobně Wendy obdivuju za to, jak si jde, i přes zdravotní potíže, celý život za svým a že si i přes obrovská rizika troufla mít děti.

Kniha se četla dobře. Vtipné pasáže střídaly ty smutné.

Doporučuji všem, kteří mají rádi zajímavé životní příběhy a/nebo příběhy s psími hrdiny.

NUTNOST MÍT PŘI RUCE KAPESNÍK!!!

bk7
04.06.2018 5 z 5

Báječná kniha, smutná a pravdivá. Každého člověka to chytne za srdce. Hltala jsem každé sousto, ne jedna slzička ukápla. Smekám tu největší poklonu autorce, která je obrovskou bojovnicí. Všechny, které spojuje láska ke zvířatům vřele doporučuji. A jestli u vás ta láska není, jsem si jistá, že po přečtení vznikne.

Ivanule
17.02.2018 5 z 5

Nádherně napsaná knížka o životě s touto opravdu nepěknou nemocí a o pomoci a lásce ke zvířatům - konkrétně ke zlatým retrívrům (taky se mi moc líbí:)).Je zde popsán život Wendy s touto nemocí,její útrapy,kterými si musela projít a jak i s touto nemocí se snažila žít "normální" život.Popisuje její lásku ke zvířatům (koním) a poté,kdy u své tety objevila pejsky,kteří se jí stali osudní na celý život. O tom jak k ní příšli dva nalezenci,a musím říct,že z té knížky se mi dostali do srdce a bohužel i jejich odchod,u kterého jsem si i poplakala:( A život s Teddym,kterého Wendy si vychovávala od štěněte a byl ji přítelem ale i ochráncem a v některým chvílích i zachráncem života. Moc krásně zde popisuje výcvik malého Teddyho a jeho nadšení pro učení se nových věcí a pro pomoc,bez které se Wendy neobejde. Určitě,pokud si tuto knihu chcete přečíst,rozhodně to udělejte!!

Ťapulka
12.02.2018 5 z 5

Šárka5875 to popsala naprosto přesně. Kniha je opravdu neuvěřitelná, stejně jako život Wendy, jejího manžela a jejich pejsků. Wendy je úžasná a jedinečná žena a její pejskové jsou andílci, kteří její život dělají snazším a hezčím a plným lásky. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Možná je psaná jednodušším stylem, ale je to styl upřímný a styl života. Na trhu je tolik prázdných a vymyšlených knih a příběhů, ale tohle je příběh života, skutečné lásky a statečnosti a bojovnosti. Kniha čtenáře informuje o úplně jiném světě, který je plný bolesti, ale z té bolesti se rodí také spousta lásky nejen obdržené, ale také hodně té darované. Žádná kniha této knize nemůže konkurovat právě pro tu upřímnost, skutečný příběh a pro to, co čtenáři dává - lásku, naději, trpělivost, víru a touhu pomoci jiným a najít ve svém životě co nejvíc hezkého.

Šárka5875
03.09.2017 5 z 5

Kniha je opravdu nádherná. Wendy je tak silná žena. Nedokážu si představit, že bych měla tuto nemoc a dokázala se s ní rvát jako ona. Opravdu si zaslouží, abychom před ní smekli pomyslný klobouk. Už jako malá holčička byla neskutečně statečná. Ale také tvrdohlavá. Ovšem myslím si, že pro boj s tak těžkou nemocí, je tato vlastnost svým způsobem výhrou. Wendy miluje zlaté retrívry a oni se nakonec stanou nedílnou součástí jejího života. Název knihy naprosto koresponduje se skutečností. Otvírala jsem úžasem pusu, když jsem četla, čeho jsou tito pejsci schopní, jak se dokážou vycvičit a co vše pro svého nemocného páníčka dokážou dělat. Ovšem Wendy i její manžel svým pejskům jejich lásku stejným dílem vraceli. Někde jsem četla, že je kniha psána lehkým, až jednoduchým jazykem. Ano, je to tak. Ale to vůbec ničemu nevadí, naopak. Wendy prostě popisuje svůj život, jako by vám o něm vyprávěla třeba někde u kávy. A tam také nebude vymýšlet žádnou vysokou slohovou stylizaci. Kniha, jak je psaná, je reálná, nepřikrášlovaná a taková, jak má být a vyznít. A i přestože je psána jednoduchým jazykem, zůstává silný příběh silným příběhem. Já jsem si knihu naprosto užila a Wendy na mě velice zapůsobila a chytila mě za srdce i se svými psími společníky. Obdivuji všechny, kteří se musí rvát s určitými problémy a dokážou to, nevzdávají se.

Lilith1
29.06.2017 4 z 5

Po stránce informační, je to skvělá kniha, kde se člověk dozví spoustu věcí o nemoci motýlích křídel, ale i o práci asistenčních psů a jejich výcviku. Po stránce beletrické už to tak slavné není, podivný plochý styl vyprávění po delší době omrzí, nicméně naštěstí informační hodnota dokáže tento prohřešek překrýt tak, že čtenář knihu neodloží, ale zvládne až do konce.

martina2704
25.06.2017 4 z 5

Wendy na mě působí jako člověk, kterého bych někdy moc ráda potkala, s neuvěřitelně silnou osobností a vztahem ke zvířatům. Příběh je nádherný, pravda po stylové stránce by si ještě zasloužil pár vylepšení, ale při čtení této knížky si člověk uvědomí hrozně moc věcí (jako třeba to, že některé problémy jsou v porovnání s tím, čím si každodenně Wendy musí projít, malicherné) a nepřestává se divit, jak inteligentní můžou pejsci být. Knížku jsem zhltla během pár hodin a asi ještě dlouho nad ní budu přemýšlet a těšit se, až jednou budu mít svůj domeček a v něm taky nějakého Teda :)

JanaDor
20.06.2017 4 z 5

Knihu beru po emociální stránce za úžasnou. Stylově je ale velmi plochá a způsob psaní autorky je na mě moc popisný a kupodivu neosobní. Je škoda, že to vzala hlavně z pohledu vztahu mezi psem a jí. Wendy je podruhé vdaná a z prvního manželství má dvě děti. Moc ráda bych se dozvěděla více o její rodině.

Štítky knihy

životopisy, biografie psi - výchova a výcvik retrívr, retriever člověk a pes kůže (anatomie) EBD - nemoc motýlích křídel asistenční psi lidé se zdravotním postižením

Autorovy knížky

2017  94%Můj život v jeho tlapkách - Vyprávění o Tedovi a o tom, jak mě zachránil

Kniha Můj život v jeho tlapkách - Vyprávění o Tedovi a o tom, jak mě zachránil je v

Právě čtených1x
Přečtených78x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených15x
Knihotéce54x
Chystám se číst42x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x