Můj život s Elvisem

Můj život s Elvisem https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25705/muj-zivot-s-elvisem-25705.jpg 5 86 21

Vzpomínky manželky rokenrolového krále jsou svědectvím o jeho umělecké dráze i nevšedním životním příběhem muže a ženy.

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Český spisovatel
Originální název:

Elvis and Me , 1985


více info...

Přidat komentář

cleopatra11
10.10.2023 5 z 5

Velmi kvalitní životopis Priscilly a krále. S chutí jsem si přečetla a jen mě to utvrdilo v tom, že život s touto pěveckou hvězdou nebyla procházka růžovým sadem. Udělala dobře, že od něj odešla.

PlaszCZ
05.02.2023 5 z 5

Líbil se mi styl, jakým byla knížka napsaná. Cilla působí dojmem člověka s nohama pevně na zemi, na nic si nehraje a je velmi upřímná. Všechny holky ji pravděpodobně v tehdejší době záviděly, ale není všechno zlato co se třpytí. U Priscilly a Elvise to platí dvojnásobně. Myslím si, že některé aspekty jejich soužití by se v dnešní době daly s klidem klasifikovat jako domácí násilí.
Působí to tak trochu jako pohádka ale s tragickým a nevyhnutelným koncem.
Priscilla je inteligentní žena, která se dokázala osamostatnit a podívat se na věc kriticky. A i když je z vyprávění jasné, že jejich vztah nebyl ideální, přijde mi hezké, jak Elvise nikdy nepřestala respektovat a stále udržuje jeho památku.


Calypso
16.01.2023

Matčina kopie byla s největší pravděpodobností první dospělá kniha, kterou jsem kdy četla a ač jsem ještě zdaleka neměla věk na to, abych ji mohla pochopit (natož kriticky zhodnotit), otisk zanechala výrazný, dnes doma syslím i originál. Žádnou jinou knihu o Elvisovi jsem zatím nečetla, tato mi stačila k tomu, abych se neztrácela při sledování loňského filmu (podle reakcí byli diváci, co očekávali vhled do zpěvákova soukromého života, dosti frustrovaní).

Z dospělého pohledu mi přijde neuvěřitelné, jakou náklonnost Priscilla k Elvisovi stále chová, vzhledem k tomu, že si spolu začali, když jí bylo pouhých 14 let (jemu 24), předělával ji vzhledově i chováním k obrazu svému, zahýbal (sám ovšem trpěl enormním 'madonna/whore' komplexem), manipuloval a drogoval. Prakticky se nakonec z jeho vlivu vymanila (ani potom to ale nebylo růžové, Lisa Marie obvinila jednoho z jejích pozdějších partnerů ze sexuálního zneužívání v dospívání), emocionálně zcela nikdy ne. K Parkerovi je Priscilla také poněkud shovívavá, ale i tak prosakuje dojem, že Elvis byl obětí parazitismu plukovníka i celé své memphiské suity, 'přátel', kteří se chtěli přihřát na bohatství a slávě. Řadím se mezi milovníky konspirací (v Elvisově případě mi ty o jeho životě přijdou neskonale přitažlivější než ty o jeho smrti), na to jsou ale jiná místa, v každém případě asi nelze proniknout blíž ke zpěvákově mýtu než zde.

Oblíbená užití Elvisových písní a legendy ve filmu - 'Zběsilost v srdci' (Nicolas Cage je i v reálu fanoušek a rozhodnutí oženit se s Lisou Marií možná nebylo jen o ní) a konec jižanského hororu 'The Skeleton Key' (česky 'Klíč'), dokonale pasující.

IvikaS
03.11.2022 5 z 5

Hystorie jednoho patologického vztahu.

NikiGrouse
27.04.2021 5 z 5

Moc hezké vyprávění Priscilly o životě s Elvisem. Překvapila mě tím, jaká byla (je?) v pozitivním slova smyslu. I když si asi s "králem RocknRollu" užila svoje, tak byla velmi tolerantní a popis jejich soužití byl láskyplný, téměř bez negací vůči Elvisovi. Po knížce jsem sáhla pro zajímavost, že byla inspirací pro napsání písně Personal Jesus (Martin Gore, Depeche Mode)..A skutečně. Kniha zanechá v člověku dojem. Jak už je zde psáno- rozjitření:-)

Ninushka
21.02.2021 5 z 5

Skvělá kniha, mrazivé vyprávění, plné roztodivných emocí. Kniha způsobuje po dočtení jisté neškodné rozjitření.

kob
15.02.2021 5 z 5

Skvělá knížka, určitě jsem ji nečetla naposledy.

Kontryhelka
29.01.2021 5 z 5

Skvělá a pěkně napsaná vzpomínková kniha manželkou Elvise. Opravdu pohodové a dobře napsané. Hodně soukromých detailů ze života a manželství Presleyových. A hodně fotografií.

Opatov
10.08.2019 5 z 5

Skvělé napsané vzpomínky manželky Elvise. Od uplnych začátku až do úplného konce. Život po boku hvězdy vyliceny bez prikras a přitom s velkou láskou. Určitě doporučuji. Jedna z knih, od kterých se nedá odtrhnout. Četla jsem opakovaně.

Radunnie
05.07.2019 5 z 5

Priscilla má můj upřímný obdiv.
Nejen za způsob, jakým vylíčila nejdůležitější aspekty života s Králem rokenrolu a vznikla tak senzační knížka, která Vás nepustí, dokud neotočíte na poslední stránku. Především nedokážu, a v dnešní emancipované době už vůbec, pochopit, jak se dokázala zcela oddat, a to již v teenagerském věku, jednomu muži, vzdát se pro něj prakticky celého svého života! Žít v nejistotě, ve lžích, trpělivě čekat na těch pár společných, vzácných chvil! A navíc jakékoliv ústrky z Elvisovy strany považovat za naprosto přirozené a oprávněné, jako kdyby ona sama žádná práva neměla! Je sice pravda, že jinak smýšlíme o lásce v 15, jinak ve 30 letech, nicméně Priscilliny rodiče obdivuji za odvahu, se kterou posílali svou dceru vstříc nástrahám velkoměsta a bujarých večírků (že je Elvis mnich, o tom snad museli pochybovat i oni).
Pravda, velice dobře se provdala, alespoň o materiální záležitosti měla bohatě postaráno, ale už jen za to, co musela od 14 let snášet psychicky, budiž jí přáno vše nejlepší!

Ledward
18.10.2018 4 z 5

Myslím si, že Elvise zná každý, anebo tak nějak ví, kdo to byl. A tohle byl přesně můj případ.
Věděla jsem, že napsal "Love Me Tender", protože v ,,Já, pisníčka 2" byl napsaný jako autor u ,, Pár havraních copánků" a to bylo asi tak všechno.
Když to shrneme, věděla jsem toho o něm asi tak málo jako o politice...

Pak jsem ale, jen tak náhodou, narazila na tuhle knížku a řekla jsem si: ,,Tak proč ne."
Mohu říct, že jsem byl příjemně překvapená tím, jak mne ta knížka zaujala. Bylo to opravdu jako bych četla jeden z těch románů pro mládež z tohoto století!
Ale byla jsem dost zaskočená tím, jaký byl Elvis Presley nervák a cholerik a jak se někdy (často) choval k Priscille. Myslím ale, že mě nejvíc na tom všem znepokojilo to, že ona to brala, jako by to bylo normální a ještě k tomu ani po těch letech to neuznala za zvláštní.

Zřejmě je pravda, že pro lásku toho člověk dost obětuje a že díky lásce přehlédne nedokoalosti toho druhého...
Ale co já o tom vím, jsem přeci ještě jen malá holka.

sadboy
18.05.2018 5 z 5

Na Můj život s Elvisem jsem narazila naprostou náhodou. V malé vesnické knihovně dělali revizi, chtěli vyhazovat knížky a já se zrovna nachomýtla kolem.

Ale k samotné knize. Příběh mě velice zaujal, před přečtením knihy jsem toho něco málo věděla o Elvisovi, ale o Priscille téměř vůbec. Vedli zajímavý život a ten je v knize popsán do detailů.Kniha je navíc i krásně zpracovaná a doplněná krásnými fotkami (teda to moje prastaré vydání je).

Nechci spoilerovat, jenom si dovolím pár vět ke konci. Je strašná škoda, že se nakonec předávkoval - nebo jak to ve skutečnosti bylo... po přečtení knihy plné "konspiračních" teorií o smrtí slavných se více přikláním k vraždě. Ovšem je jasné že i prášky, které Elvis bral jako drogy několikrát za den a jeho nadváha mohly mít na jeho smrt taky vliv.

Knihu vřele všem doporučuji:)

Marekh
07.03.2018 5 z 5

Pamatuji si, že jsem tuto knihu koupil rodičům, když jsem byl na táboře. Bylo to v roce 1992. Nejprve knihu přečetla mamka, nemohla se od ní odtrhnout, potom táta a nakonec já v pozdějším věku.

Elvise Presleyho mám rád jako zpěváka. Jeho život byl velmi pestrý, pořádal hodně večírků, aby vydržel nápor koncertů (měl jich velmi mnoho), bral drogy.

Na počátku 90. let jsem viděl dokument, ve kterém se spekulovalo o tom, jestli Elvis Presley skutečně zemřel, jak bylo prezentováno..

Líbil se mi také koncert z Hawaje, který vysílala televize a který byl přenášen do celého světa a vidělo jej kolem 1,5 miliardy diváků. Koupili jsme si také kazetu VHS, na který je tento koncert zaznamenán. Byl to výborný koncert.

Knihu MŮJ ŽIVOT S ELVISEM doporučuji pro čtenáře, kteří mají rádi tohoto zpěváka, jeho písně, a kteří se chtějí dozvědět více informací z jeho soukromí.

Leninkka
11.09.2017 5 z 5

Kniha se mi velmi dobře četla, je velmi dobře napsána a za dva dny jsem ji měla přečtenou. Za mě určitě doporučuji, dozvěděla jsem se mnoho zajímavostí a různých detailů.

radka2752
09.06.2016 5 z 5

Tu knížku miluju četla jsem ji v průběhu let asi 6x. Čte se hrozně dobře, je dobře napsaná, autorka nepřeskakuje, jde postupně tak, jak život a události plynuly. A i se mi líbí její vývoj na začátku byla hoooodně naivní a fakt jsem byla ráda, že došla do bodu, kdy si prostě našla jinýho pořádnýho chlapa. Všechno ale mělo svůj čas a vývoj. Tuhle knihu opravdu doporučuju,

Satninka
11.06.2015 5 z 5

Miluji tu knihu. Svým způsobem hodně ovlivňuje můj život, snad právě díky podobnosti života mého a Priscilly.

Lejdus
06.01.2014 5 z 5

Knihu jsem si přečetla, aniž bych tušila, jaký opravdový život Elvis žil. Měla jsem o něm zkreslené představy a kniha mi nabídla jiný pohled na něj a jeho život, život vedle něj.

lucifrid
20.04.2012 5 z 5

Knihu mám moc ráda, ani ne tak kvůli Elvisovi, ale kvůli Priscille. Na tomhle příkladě můžete vidět, že peníze neznamenají štěstí. Velice příjemné čtivo.

tudydu
20.11.2011 4 z 5

Četla jsem ji víckrát a určitě si ji ještě párkrát přečtu. Líbí se mi ne jako kniha o slavném zpěvákovi, ale spíše jako výpověď ženy o její nešťastně šťastné lásce, to že je to o mém oblíbeném zpěvákovi beru jako bonus:)

jaspurha
19.11.2011 4 z 5

Vzhledem k tomu, že mně život Elvise začal zajímat až v mých skoro 30, protože jsem si jednou pustila jeho tklivou písničku a už jsem se vezla, můžu říct, že kniha stála za to a naskytla mi pohled do jeho života. Vyprávění jeho exmanželky vám přiblíží život vedle slavné hvězdy, ale ne tak úplně normálního rodinného života, o který moc stála. Nemůžu si pomoct, ale vedle této knihy jsem si ještě přečetla knihu Božský Elvis, kterou napsal jeho blízký přítel Joe Espozito a ta mně do děje jeho života vtáhla více. Nikdo nemůže s přesností určit zda vše jak je v knize, je úplně holá pravda, ale zdá se mi věrohodným pro vyprávění jeho života.A tu rozhodně doporučuji k přečtení, avšak k sehnání je max. v antikvariátech.