Pirátova zajatkyně

Pirátova zajatkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41543/bmid_piratova-zajatkyne-wFZ-41543.jpg 4 147 19

Mořští Vlci série

< 2. díl

Při vyslovení toho jména tuhla každému krev v žilách. Morgan Drake alias Mořský vlk, postrach oceánu a nelítostný pirát, který jde neohroženě za splněním všech svých cílů. Sotva bychom našli člověka, který by se s ním chtěl osobně setkat Půvabná a odvážná Serenity Jamesová je v tomto ohledu výjimkou. V legendárním pirátovi spatřuje naději, jak se stát slovutnou novinářkou. Pracuje sice v redakci otcových novin, ale dobře ví, že je tam jen trpěna jako tatínkova holčička. Kdyby se jí tak podařilo napsat článek o hrůzyplném Mořském vlkovi, jistě by si vydobyla uznání, po němž tolik touží! Skutečnost je však úplně jiná než její krásné představy. Ani ve snu by ji nenapadlo, že se stane zajatkyní přitažlivého a nebezpečného piráta, jehož hrdinské činy tolik roznítily její fantazii. Snila sice o dobrodružství, to ano, ale netušila, že jej prožije ve vášnivém objetí Morgana Drakea a že pro něj bude ochotna riskovat svůj život, nevinnost i srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

A Pirate of Her Own , 1999


více info...

Přidat komentář

luci33
07.08.2023 4 z 5

Z počátku měl příběh vtip, nápad i švih, zejména originální záměna bukanýra za najatý dárek k narozeninám mě pobavila. Jenže ze Serenity se z vtipné slečny stala uječená hysterka, která sváděla očima a mlátila pusou. Ještě, že to zachránili Morgan s Jackem, za jejich vtipné přestřelky a za začátek dávám 4 hvězdy.

Noname007
07.06.2021 1 z 5

Hledala jsem knihu o pirátech a narazila na tuto. Jelikož není moc dlouhá, tak jsem se dala do čtení a byla jsem strašně moc ráda, když to skončilo, jinak bych to odložila. V podstatě o ničem, žádné napětí ani překvapení, konec naprosto příšerný. Od autorky už nikdy nic číst neplánuji.


Kamila1991
26.08.2020 5 z 5

Tak tohle bylo opravdu povedené! Nádherný příběh, přečteno jedním dechem za jeden den. Knížku prostě nešlo dát z ruky.

MonaLisa42
05.06.2020 5 z 5

Další skvělá a čtivá kniha o pirátech. Každá kapitola končila tak napínavě, že jsem nemohla přestat číst.
Tato kniha byla ještě daleko lepší než předchozí díl. Častokrát mě pobavila a několikrát mi způsobila záchvat smíchu. Serenity byla úžasná, trochu mi připomínala mě samotnou. Není žádná velká krasavice, umí spřádat krásné sny, má mrštný jazyk, smysl pro humor a touhu v životě něco dokázat. Morgan si toho v životě už mnoho prožil a skrývá hrozná tajemství, ale i přes to všechno je prostě skvělý, jeho postava se mi líbila více než postava Jacka. Potěšilo mě, že Serenity vycházela dobře s posádkou, a díky tomu jsem se dozvěděla příběhy dalších členů posádky. Ráda jsem v příběhu narazila i na minulý pár.
Kniha mě velice potěšila. Moc děkuji!!!

vcielka
07.01.2020 3 z 5

Pribehu chybalo napatie. Nebol tam ziadny zloduch, nikomu neslo o zivot. V podstate je to take pokojne spoznavanie sa 2 hrdinov na lodi pocas jednej plavby. A ku koncu stranka o tom, kde sa autorka zmieni ako ju urputne hladal hlavny hrdina celych 15 mesiacov a ako mu chybala. A vobec sa mi nepacili Serenitine vybuchy. Resp niekedy boli roztomile ale inokedy strasne silene a neopodstatnene. Hlavne ten koniec bol chaby. Celkom som hlavnu hrdinku nepochopila a strasne to bolo ku koncu urychlene. Autorka mala skor ubrat z pribehu pocas ich cesty a ten koniec, kde ju hladal a ona sa mu skryvala rozvinut.

sulinajindra
16.11.2019 5 z 5

Velmi napínavá a čtivá kniha......

Lembac
06.02.2018 3 z 5

Mořský vlk za války prolamoval blokádu a později osvobozoval uvězněné námořníky. Serenity Jamesová napíše o hrdinských skutcích neznámého piráta oslavný článek do novin svého otce, přičemž nevědomky skoro prozradí jeho identitu. To si alespoň myslí Morgan Drake alias Mořský vlk a přijíždí si to s autorem článku vyřídit. Potom nastanou určité události, které vedou Drakea k tomu, aby Serenity kvůli jejímu vlastnímu bezpečí nechal unést. Většina knihy potom popisuje jejich život na lodi - bouři, útok nepřátelské lodi, jejich vzájmené poznáváni a sbližování. Co mě trochu zklamalo, byl konec celého příběhu. Přišel mi jako ušitý horkou jehlou, takový useknutý. Dávám solidní tři hvězdy.

Evaho73
24.09.2017 4 z 5

Vychutnala som si ako autorka popísala pirátsky život na mori, ale táto časť sa mne osobne páčila o trochu menej oproti tej predchádzajúcej. Chýbalo mi tam nejaké napätie alebo iné vystupňovanie deja a zato uberám 1*. Inak odporúčam prečítať aj túto pirátsku romancu.

DUNIKO
12.08.2017 2 z 5

No tak to tedy bylo zklamání! Velké zklamání!Po přečtení serie Bratrstvo meče byla tato kniha taková nemastná neslaná, hluchá.Se vší úctu k paní spisovatelce se mi to nelíbilo.

PerlaZP
25.06.2017 3 z 5

K. MacGregor mám celkem ráda. Tuto knížku jsem si tedy nakonec objednala, i když se mi, ani trochu nelíbil vrchní obal. Barva obálky je prostě příšerně hnědá. Už jsem se, ale poučila, že podle obálky se obsah knihy posuzovat nedá...
Líbilo se mi, že autorka dala hlavní hrdince, alespoň brýle, aby nebyla až, tak moc dokonalá - Nakonec se, ale stejně Serenity promění v krásnou labuť...
Některé části příběhu jsou velice vtipné, ale konec knížky mě docela zklamal…
Knížce dávám, tak tři hvězdičky...

LilianaFalcon
29.11.2016 5 z 5

Lepší než první díl. I když Serenity mi místy lezla na nervy ;-)

havrmoni
06.05.2015 4 z 5

Příběh byl pěkný,nenáročný přesně to co od těchto knih čekám,relax. Musím však souhlasit,že hlavní hrdinka byla poněkud zvláštní. Velice emancipovaná toužící se stát spisovatelkou a přitom se celou dobu chová jak naivní sedmnáctiletá husička vychovaná v nejpřísnější rodině ve Viktoriánké době.Vadí ji mluvit o některých věcech,které jsou podle mě normální i v té době,její schopnost lidi vytáčet do extrému ,mě taky lezla na nervy. O co vtipnější byla Lorelai v předchozím příběhu a na dialogy s Jackem jsem se vyloženě těšila,tak tady jsem se bála co s té husy zas vypadne. Je to však jen můj pocit a můj názor a kniha rozhodně stojí za přečtení.Četla jsem jí po druhé a i když mám pořád názor na hl. hrdinku stejný, určitě si jí v budoucnu přečtu znovu.

Shambalka
19.01.2015 4 z 5

Po přečtení této knihy jsem nucena uznat, že se jednalo o velmi příjemnou četbu. S tématikou pirátství jsem se setkala poprvé, a již nyní jsem si zcela jistá, že ne naposledy. Autorka měla přepečlivě nastudovány detaily ze života na lodi, díky čemuž dodávala celému příběhu na autentičnosti.

Hlavní hrdinové, Morgan a Serenity, mi byli velice sympatičtí. Musím se ale přiznat, že mi byl více po chuti pirátský kapitán s temnou minulostí, než zprvu naivní začínající spisovatelka. Postupem času se mi chování Serenity přestávalo čím dál víc líbit, až jsem ji málem v závěru příběhu zavrhla úplně. Nemohla jsem si pomoci. Chvílemi jsem měla sto chutí s ní pořádně zatřást, aby se vzpamatovala.

Jelikož se jednalo o pirátskou tématiku, musím uznat, že se mi nejvíce líbila část příběhu odehrávající se na lodi, než na souši. Závěr knihy, kdy se čtenáři dozvídají, že Morgan pátral po Serenity něco přes rok, mě naprosto rozčaroval! V tu chvíli jsem si byla téměř jistá, že hlavní hrdinku roztrhám na cucky. Chvílemi jsem si říkala, že to má pirát hold marné, protože se jeho vyvolená nevzpamatuje.

Nakonec se však, jak už to u těchto knih bývá, šťastný konec konal. Téměř do poslední stránky jsem však měla mírné pochybnosti, zda tento příběh nebude výjimkou.

Ale rozhodně se nenechte odradit mým osobitým názorem na tuto knihu! Příběh rozhodně stojí za přečtení. Především romanticky založené čtenářky ocení poklidné a hlavně příjemné plynutí příběhu. Bude se Vám líbit, rozhodně čtěte!

miruska1
03.04.2014 5 z 5

Zaujimavy pribeh. Veľmi sa mi pačil a aj som sa docela pobavila.

miruska1
03.04.2014 5 z 5

Zaujimavy pribeh. Veľmi sa mi pačil a aj som sa docela pobavila.

jindra13
11.10.2013 5 z 5

Krásná romantická knížka, četla se jedním dechem.

kneznaliba
17.03.2013 4 z 5

Kniha byla pěkná, mně se zas tolik nelíbil Morgan Drake. Jen jsem od ní po první knize, kterou jsem od této autorky četla (Pán touhy) čekala trochu víc humoru. Proto o hvězdičku méně.

malazluta
15.03.2013 1 z 5

Hlavní hrdinka mi byla taaak nesympatická, že mi to zkazilo dojem z jinak příjemně oddechové knížky.

ewisek22
20.01.2012 5 z 5

Parádní romantická knížka...Spisovatelka opět nezklamala:)