Moje poslední sezona

Moje poslední sezona https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453863/bmid_moje-posledni-sezona-QkL-453863.jpg 5 45 9

Martin Fourcade je francouzskou legendou, která sedm let vládla biatlonovému světu. Sedm let vyhrával, v průměru každý druhý závod stál na nejvyšším stupni. Zvykl si. V sezoně 2018–2019 ale zažil něco, na co nebyl připravený. Přestalo se mu dařit. Nechápal, co se děje, tělo zkrátka nereagovalo tak, jak byl do té doby zvyklý. A nedivil se jen on, v šoku byl celý biatlonový svět. Zažil obrovský propad. Sáhl si hodně hluboko. Na konci neúspěšné sezony to ale nechtěl vzdát a začal se připravovat na sezonu další, která měla být, aniž to tehdy sám tušil, jeho poslední. Nová kniha Martina Fourcada je intimním deníkem, který si psal během uplynulé sezony. Procházíme s ním jednotlivými zastávkami Světového poháru a nahlédnout můžeme i do jeho soukromí. Zažíváme s ním hlubokou radost a pokoru, když se mu daří zase vyhrávat, uvědomuje si, jak bral svá vítězství samozřejmě. Vrací se na vrchol a mnohem víc si váží všeho, čeho dosáhl. I když ho na konci dělí od posledního velkého křišťálového globu jen dva body, poslední závod své kariéry vyhrává. Odchází jako král. Král je mrtev, ať žije král! Martin Fourcade s námi na konci své hvězdné kariéry sdílí deník, který si psal během poslední sezony. Je doplněný barevnými ilustracemi 14leté ruské fanynky Oksany Pinčukové.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Sport
Vydáno: , Jota
Originální název:

Un dernier tour de piste


více info...

Přidat komentář

Any935
17.03.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla opravdu rychle a to dokonce rychleji než tu první. Navíc byly pro mne velkým překvapením nádherné kresby. Nádherná kniha, vlastně obě knihy.

Angelikaclaire
20.12.2021 5 z 5

Nádherná kniha! Bylo velmi zajímavé nahlédnout do myšlenek sportovce takového formátu. Po přečtení knihy cítím k Martinovi ještě více obdivu, úcty a sympatií. V každém řádku bylo cítit, že se snaží být za každou cenu upřímný, velmi se mi líbila jeho úcta a přátelství s největšími soupeři. Určitě neskončím jen u jednoho přečtení, už jen ty nádherné ilustrace od mlaďoučké Oksany Pinčuk stojí za opětovné prohlédnutí.
Knihu bych doporučila každému sportovci, fanouškovi biatlonu nebo někomu kdo má rád autobiografie.


Venny345
27.09.2021 5 z 5

Nevím proč, ale Martinova poslední sezóna mě odrovnala. Ač jsem zarytou fanynkou jeho největšího rivala Johannese Bø, kniha mi i tak velmi imponovala a velmi mě bavily pasáže, kdy Martin popisoval své psychické rozpoložení a "boj" s Johannesem.
Ano, asi jste si správně všimli, že mé hodnocení je velmi subjektivní a emočně zabarveno, takže pokud je biatlon sport, který v zimě krauluje vašim televizím, směle do čtení. Pokud však s biatlonem úplně ztotožněni nejste, asi by vás kniha nudila.

Kopretina_aku
08.04.2021 4 z 5

Deník poslední sezóny, ve kterém Martin Fourcade otevřeně prožívá všechny emoce, ať už jde o závody nebo o blížící se konec kariéry. Nehodnotím literární stránku, knihu nenapsal spisovatel, ale sportovec. Hodnotím otevřenost, chuť podělit se se čtenáři o radosti i obavy. Navíc musím vyzdvihnout nádherné ilustrace provázející celou knihu.

Hakl54
04.02.2021 5 z 5

Musí to být pro všechny sportovce, kteří tomu dají všechno, moc těžké ukončit kariéru. Nejvíc se mi líbilo jak pěkně hovořil i o svých největších soupeřích.

Natysknihou
09.01.2021 5 z 5

Martin Fourcade už dávno dokázal, že je výjimečný sportovec, ale touhle knihou dokázal, že je i skvělý člověk.
Jsem veliký milovník jak biatlonu, tak samotného Fourcada, takže jsem se na tuhle knihu těšila. Bylo to krásné a opravdu dojemné. Dozvíte se spoustu zajímavých informací nejen o francouzském biatlonu. Při posledních pár stranách mi ukáplo i pár slz. Martin bude navždy legenda.
Už jenom kvůli těm nádherným ilustracím stojí za to si knihu pořídit.

helena19
27.12.2020 5 z 5

Krásná knížka plná emocí...doporučuju všem milovníkům biatlonu, Martin byl skvělý sportovec. Na konci jsem měla i trošku na krajíčku z toho, jak hezky se s ním každý loučil a nikdo nechtěl jeho konci kariéry uvěřit. Martin dokázal ukázat, že biatlonisté jsou čestní, upřímní a srdeční lidé, kteří jednají spravedlivě a lidsky. Moc si ho vážím.

azekyn
17.12.2020 5 z 5

Po přečtení této knihy si Martina vážím ještě mnohem více. Takto má vypadat kniha loučící se hvězdy a ne to, co "napsala" Gábina..

vterinka
13.12.2020 5 z 5

Krásný deník zachycující aktuální pocity a myšlenky Martina. Zase nám odhalil kus sebe. Je to člověk, kterého mám strašně ráda a moc si ho vážím. Pro mě je Martin biatlonovou legendou.
Tuto knihu doporučuji všem biatlonovým fanouškům a zvlášť fanouškům Martina Fourcada.
Kniha je také doprovázená krásnými ilustracemi teprve 14 leté slečny z Ruska.

"Přesto přijmout realitu, svou realitu, právě znamená být schopný se podívat do zrcadla a neodvrátit pohled. To znamená být schopný jít v cíli za Johannesem Bø a říct mu "bravo"."

Štítky knihy

biatlon

Autorovy další knížky

Martin Fourcade
francouzská, 1988
2018  85%Můj sen o zlatě a sněhu
2020  96%Moje poslední sezona