Moje Cesta hrdinů SNP

Moje Cesta hrdinů SNP https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432027/bmid_moje-cesta-hrdinu-snp-0Cg-432027.png 4 22 22

Cestopisný příběh člověka, který toužil zažít dobrodružství. Nemusel za ním cestovat přes půl světa, znát cizí jazyk ani zruinovat svoje konto. Bez velkých předchozích zkušeností se vydal na Slovensko a sám prošel 750 kilometrů dlouhou trasu s batohem na zádech. Spal na půdě opuštěného domu i autobusové zastávce. Byl nakonec opravdu tak sám? A došel až na konec?... celý text

Přidat komentář

Lenka339
01.01.2022 4 z 5

Kniha mne velmi zaujala. Moc by mne lákalo na takovou cestu vyrazit.

Odetta889
04.10.2021 5 z 5

Knihu jsem četla na Slovensku v Tatrách, úplně jsem byla na ní naladěna, na takové putování bych bohužel neměla odvahu ale musí to být skvělé! Krásně popisovaná příroda, přátelští lidé a heroické výkony. Klobouk dolů!


MaggieR
21.02.2021 3 z 5

Nie je to kniha akú som očakávala, a možno v tom bude chyba. Čakala som viac informácií o ceste Snp, namiesto to bolo také bežné rozprávanie ani nie moc precítené akoby som chcela. Každopádne autora za jeho turistický výkon neskutočne obdivujem.

marek5311
21.02.2021 5 z 5

Skvělá kniha.
Její čtení jsem si užil od začátku až do konce autorova vyprávění.
Je pravdou že některé části byly ve stylu vstanu, jdu, jím, piju a spím.
Vše je ale krásně propleteno zážitky a událostmi z putování.
Doporučuji!

Tankian
06.12.2020 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem... začala jsem pozdě večer, ale nedalo mi to a pokračovala jsem až do rána, nemohla jsem se od ní odpoutat. Prakticky jen více podpořila můj úmysl Cestu hrdinů také přejít. Byla mi neskutečnou inspirací a důkazem toho, že cokoli si člověk na světě umíní, toho také dosáhne. Stačí jen udělat první krok.
Určitě doporučuju!

keselylenka
01.12.2020 3 z 5

O cestě hrdinů SNP jsem slyšela poprvé, což je celkem škoda, když ji máme takový kousek. Nicméně zase se mi potvrdilo, že když takové knihy píšou muži, prostě tomu pro mě chybí trochu té "jalovosti". Je to samé jdu, sedím, jím, piju, vše zvládám, ale chybí tomu trochu emocí.

Petr1x
12.09.2020 5 z 5

Dobrodružství, přípravy na dalekou cestu, Slovensko, hřebenovky, bloudění. Pohodové čtení pro milovníky pěší turistiky a lidi kteří nemusí jezdit za dobrodružstvím a krásnými výhledy tisíce kilometrů daleko, rozhodně doporučuji. Na cestu se chystám také, takže pěkná příprava.

7493
29.06.2020 5 z 5

Poutavá a čtivá kniha. Přečetla jsem jí za víkend. Bylo moc příjemné odpoutat se od reality a prostřednictvím vyprávění alespoň takto projít celou trasu. Určitě doporučuji.

jana0338
14.06.2020 4 z 5

Bavilo mě to , chtěla bych určitě taky projít

katarina4591
08.06.2020 2 z 5

Bylo příjemné se pomocí knihy vracet na některá místa mé milované domoviny, které jsem sama při svých, ne tak obdivuhodně dlouhých poutích navštívila. Autor knihy, místy budící dojem naivního mladíka, působil rovněž příjemně, stejně tak jeho vyprávění. Přesto však v knize nevidím větší přínos, než jaký mohou mít pro každého poutníka, vlastní deníkové záznamy z cest. Nejspíš to vidím zkresleně, neboť nejsem podobnými věcmi nepolíbená, ale něco mi tam chybělo. Možná kdyby autor knihu obohatil o informace z míst kterými putoval, ať už o historická fakta ( a pojmenoval třeba Údolie smrti vlastním jménem) nebo o problematiku ŽP, což je v současnosti téma které ve slovenské společnosti značně rezonuje a je možné jej pozorovat na mnohých místech SNP, našla bych v knize víc. I když rozumím heslu, že cesta samotná je cíl, nevím zda je vždy cesta rovněž důvodem proč vydat knihu. Tak uvidíme co přinese budoucnost.

Ťapulka
29.05.2020 5 z 5

Nádherná kniha!!!! Kdybych mohla, dám okamžitě hvězdiček více. Miluju turistiku a je mým obrovským přáním podniknout někdy nějaký podobný výšlap. Tato kniha mi vnuknula myšlenku zvolit ke splnění svého snu právě Cestu SNP, cestu mým milovaným Slovenskem. Každou stránkou jsem se cítila přímo na cestě, prožívala všechna ta stoupání, bloudění, veselé příhody... Nejdříve mě zarazil počet stránek, bude to vůbec záživné přečíst o chození po červené turistické trase tolik stran? Bylo! Zhltla jsem tu krásnou knihu za 2 dny a mrzí mě, že už ji mám dočtenou. Autor knihy je nejen dle příběhu dobrý člověk a správný dobrodruh, ale také dobrý cestopisec. Děkuji mu za krásný zážitek, za zasetí semínka přání o putování a knihu ukládám do své knihovničky na čestné místo.

Štítky knihy

Slovensko, Slovenská republika turistika cestopisy turistické trasy pěší turistika

Autorovy knížky

Václav Kerber
česká, 1987
2020  81%Moje Cesta hrdinů SNP