Moderní sebeobrana

Moderní sebeobrana https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515029/bmid_moderni-sebeobrana-gKZ-515029.jpeg 5 63 15

Tahle kniha je zbraň. Doslova i obrazně. Můžete s ní vzít po hlavě toho, kdo si dovolí vás obtěžovat. Uvnitř pak najdete návod, jak to udělat a kde na to vzít sílu a odhodlání. Naučí vás poznat své hranice i to, jak si je hájit. Jak použít svůj hlas jako zbraň. Jak se postavit sami za sebe a nenechat si nic líbit. Naučí vás ozvat se v práci, když má na vás šéf na poradě sexistický vtip. Ve škole, když vás spolužák plácne po zadku. Na ulici, když jste terčem vulgárního pokřikování. Ve vlakovém kupé, když muž proti vám začne masturbovat. Naučí vás říct si konečně dost! a rozhodnout se, že si už další nevhodné poznámky, narážky a ponižování nenecháte líbit. Vzít si zpět svou důstojnost a svobodu. Přestat se bát a užívat si život beze strachu. Naučí vás, jak předcházet napadení. Jak poznat, že si vás vybírá útočník, a překazit mu jeho plán ještě dřív, než ho stačí uskutečnit. Jak jednat s člověkem, který vás ohrožuje, a také jak zpacifikovat útočníka a ubránit se hrubému násilí. Naučí vás, jak používat své tělo jako zbraň. Moderní sebeobrana není trénink. Je to životní styl – beze strachu a s pořádnou dávkou sebevědomí.... celý text

Přidat komentář

lulucinax
29.03.2024 5 z 5

Tahle kniha by měla být povinnou četbou pro všechny, protože v ní najdete návod, jak si nenechat nic líbit a umět se ozvat. A rozhodně se ozvěte, přestože hned dostanete nálepku "hysterka".
Přečíst by si ji měly minimálně ženy, ale i mužům hodně dá. I těm, co se cítí neohroženě a možná si pak uvědomí, že ty jejich vtípky, mohou někomu ublížit, třeba takové "nevinné" plácnutí po zadku nebo sexistické řeči. Protože bolest může být i psychická a leckdy je i horší.
A ne, není to normální. V knize najdete i tipy a rady, jak se ubránit fyzicky.
Je to opravdu důležité téma. Rozhodně by vás neměla minout.

zuzi9
21.03.2024 5 z 5

Kniha, kterou je dobré si přečíst, abychom předešli nejen fyzickému napadení, ale i slovnímu obtěžování, násilí, ...
Vše je pěkně popsáno a vysvětleno od samotného začátku, kdy si agresor vyhlíží svojí oběť až po samotné napadení, a jak tomu předejít, ještě než k něčemu vůbec dojde.
Nechybí ani co dělat po napadení, jak si vybrat školu sebeobrany a odkazy na organizace, které se můžou hodit.


joanb
07.03.2024 4 z 5

Kniha je systematicky propracovaná a vše je podrobně vysvětlené. Jen po té "husté" teorii by to chtělo i hodně praxe na kurzu. Vizualizace mi nestačí...
Každý máme svého "šavlozubého tygra".

Naďa2411
02.03.2024 5 z 5

I když jsem knihu nedávno četla, chtěla jsem si obsah znovu připomenout, dělám totiž zkoušky. Opět chválím manželé - autory a sleduji je i na instagramu a FB. A znovu říkám buďte ostražití, aby nedošlo k fyzickému útoku. DÍKY, DÍKY za tuto seberozvojovou knihu.

DreamerX9
12.02.2024 4 z 5

Nemyslím si, že tahle kniha může zachránit život. Když vás někdo napadne bude veškeré vedení na naší hlavě a o tom jestli se ubranime k tomu už kniha nepomůže. Ale o tomhle všem a ještě mnoho navíc kniha hovoří. Možné techniky slovní i fyzické, reakce na určitá chování kniha je v těchto ohledech všestranná ale především praktická. I se mi líbí její upřímná stránka a doporučení. Zároveň i část "je v pořádku říct že neco není v poradku" je to vaše tělo sakra!

Naďa2411
07.02.2024 5 z 5

Na sebeobranu chodím, a proto když jsem poprvé uviděla nabídku koupě této knihy vůbec jsem neváhala. Obálka je v mé oblíbené barvě, obrázek je velmi praktický. Autorem jsou manželé, kteří nám v knize popisují nejen možné způsoby obrany při fyzickém útoku, ale i návod, aby k němu ani nedošlo. Tato část byla pro mne velkým přínosem. Určitě by kniha měla být více prezentována a podporovaná v rámci povinné školní docházky. Doporučuji knihu všem generacím, vždyť jsme zranitelní v každém věku. A neodpustím si napsat, nikdy není pozdě se sebeobranou začít.

ziriant
28.01.2024 5 z 5

Výborná všestranná kniha, praktická, užitečná a přitom skvěle napsaná. Jsem ráda, že se někdo věnuje této tematice právě tímto přístupem. Knihu bych doporučila všem. Ano, naprosto všem, bez ohledu na pohlaví, věk, fyzické proporce či sociální status. Je to užitečná sonda do mnoha situací, s nimiž se člověk za život mnohokrát setká - a nemusí jít jen o přímé fyzické napadení. Jsem ráda, že jsem se přes organizaci Konsent dostala blíže k tomuto tématu (sebeobrana a především sexualizované násilí), otevřelo mi to oči a zvědomilo, kde všude je problém. Vnímám teď mnohem citlivěji různé reálné situace a upevnilo mi to postoj tam, kde jsem dříve váhala a cítila se jako ta jediná divná a tak trochu přecitlivělá, že mi ty rádoby vtipné řeči ostatních vadí. Teď vím, že problém není ve mně. A tato kniha je mi k tomu dobrým průvodcem, abych to případně dokázala lépe vysvětlit i ostatním. Doufám, že poznatky z ní nebudu potřebovat do žádné vyhrocené situace, ale přesto věřím, že se hodí i do každodenního života.

horrigan
12.09.2023 5 z 5

Velmi dobré. Doporučuji nejenom pro ženy, ale i pro může. Je vidět, že autoři ví, o čem mluví.

Neila
28.07.2023 5 z 5

Tato kniha by měla být povinnou výbavou každé ženy.

roso.mak
04.02.2023 5 z 5

Aneb, co se dá udělat dávno před tím, než dojde k situaci, ve které dostanete po hubě.

aanja
03.11.2022 5 z 5

Knihu jsem koupila jako dárek pro 16 letou slečnu. Včera přišla, nakoukla jsem do ní ... a už jí mám skoro celou přečtenou a objednané tři další výtisky :-D ... myslím, že je to vševypovídající :-D

Hynais
25.10.2022 5 z 5

Výborně napsané, přesné, metodicky zvládnuté, uvěřitelné, srozumitelné. Okamžitě jsem to koupil dceři, protože první část knihy a její uvědomění může zabránit tomu, aby druhá část byla potřebná.

dagmar7365
13.09.2022 5 z 5

Nemám ráda doporučení typu "každý by si ji měl přečíst". Ale ano, tady dělám výjimku. Každý by si měl tuto knihu přečíst!
Sebeobrana podaná v kostce od samotného začátku, kdy ještě o žádnou obranu nejde, jen o prevenci před útokem. Moc se mi líbí zpracování, jak obsahové, tak grafické ji pěkně doplňuje. Výklad jde pěkně logicky za sebou a tím jak neustále opakuje, co již bylo řečeno (udělali jste to, pak to, pak to, ale útočník pořád nedává pokoj...) tak mám pocit, že se mi některá pravidla dostala pod kůži. Vysvětlují obvyklá klišé, proč toto nedělat, proč neužívat takové postupy a pomůcky atd. Nicméně i tak doufám, že nikdy nebudu muset nic z knihy v reálném životě použít.

Vida66
12.08.2022 5 z 5

Knihu moc ráda doporučuji. Přestože mám dva různé kurzy sebeobrany už za sebou, tak mi psaná forma pomohla si některé věci ujasnit a určitě se k ní budu vracet.

Nasko
18.07.2022 5 z 5

Začnu tím, že jsem moc ráda, že jsem si knihu koupila, a to i přes to, že k ní mám některé výhrady.

Kniha je zpracovaná skvěle, obsahuje praktické a opravdu vyzkoušené tipy, psychologii i právní minimum. Příruček o sebeobraně, které vysvětlují, jak a kam agresora uhodit, je tucet. Tady jsem se ale dočetla i to, co se děje potom a jak např. probíhá výslech/podání vysvětlení. Knihu rozhodně doporučuji dál.

Co mi teda ale vadilo?

- Obálka je graficky moc hezká, ale nepraktická. Je přesně z takového toho bílého bordel chytajícího materiálu, sáhnete na ni zpocenou rukou a už je tam otisk, přejedete lehce nehtem a už je tam škrábanec. Strašně snadno se zvenku poničí a nedoporučuji brát ji někam na výlet v batohu, jako jsem to udělala já.

- Většina doporučení je udělaná pro města. Když jede v autobuse někdo, kdo divně čumí a nelíbí se vám, počkat na další je super rada, když teda žijete ve městě a další jede za 5 minut. Na vesnici jede další třeba za 2 hodiny a víc. A co teď?

Jít na recepci hotelu či rovnou na nejbližší policii, když vás někdo sleduje, je ve městě taky OK, na venkově nic takového ale udělat nelze, není kam jít. Mimo město jsou tipy bohužel občas nepoužitelné.