Moc podvědomí

Moc podvědomí https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35400/bmid_moc-podvedomi-ohJ-35400.jpg 4 249 33

podtitul: Velká kniha vnitřního a vnějšího rozvoje Světoznámý bestseller učitele pozitivního myšlení dr. J. Murphyho, význačného představitele proudu psychologického myšlení, jež vyzvedá úlohu podvědomí v lidské psychice. Podvědomí je podle autora dokonce rozhodující silou, která určuje nejen duševní, ale také tělesný a společenský rozvoj člověka a na množství konkrétních příkladů dr. Murphy uvádí, jak postupovat, aby člověk dosáhl úspěchu v zaměstnání, podnikání apod. Autor nám tak pomáhá při hledání kladných řešení našich životních situací.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Power of Your Subconscious Mind , 1962


více info...

veronika5179
veronika5179
19.02.2023 4 z 5

Místy roztomilá, dnes však už téměř kultovní kniha od které je možné se odrazit pokud vás toto téma zajímá.

Nostradam1961
Nostradam1961
07.11.2022

Kniha Moc podvědomí vychází z málo poznaných a ještě méně praktikovaných zákonitostí světa jemných energií mysli. Samozřejmě že jsou návody funkční, ale už méně se hovoří
o tom, i navzdory kritice většiny respondentů, jak metodu praktikovat? Jednoduše je to práce na 24 h denně, tedy intenzivně, ne extenzivně- jen někdy....To je to tajemství.
Tu výdrž, vytrvalost a nezdolnost nemá skoro nikdo z nás a tím méně ti, kteří metodu kritizují. Většinu dnes myslíme automaticky, reflexně, pasivně a zbytkově. V tom je ta potíž, že podvědomí spíše sytíme negativními sugescemi (reflexně) než pozitivními.


JancaMia
JancaMia
05.08.2022 5 z 5

Kniha nese stopy času, nicméně v některých myšlenkách je stále velmi aktuální. Nález v knihobudce.

Kabuky
Kabuky
11.06.2022 5 z 5

Dobrá.

VeruMalfoy
VeruMalfoy
27.03.2021 4 z 5

Knížku jsem slyšela jako audioknihu a vadila mi rychlost, jakou byla čtena. Když jsem si ji trošku zrychlila, tak to šlo. Tematicky se mi knížka moc líbila. Šla přímo k věci v každé kapitole, žádná omáčka okolo, a poskytovala konkrétní rady, což velice oceňuji.

Petoklad
Petoklad
15.12.2020 5 z 5

Je nutné mít na paměti dobu, kdy tato kniha vznikala, tj doba, kdy ještě svět nebyl zavalen seberozvojem a za každým rohem nestál ezo guru. Myšlenky nám mohou připadat banální, protože od té doby byly stokrát rozpracované. Za to kniha však nemůže.

hu_87
hu_87
13.12.2020 3 z 5

Dobrá myšlenka, ale nedobrá kniha. Autor se často opakuje, velkou část tvoří něco z Bible nebo rovnou příběhy těch lidí, kterým pomohla změna myšlení.
Samozřejmě souhlasím s tím, že je spousta věcí v hlavě, akorát tady to někdy zní až moc fantasktně. Jako berlička ale určitě účel splní.

Aeon
Aeon
14.10.2020

toto je typ literatury, ktory som cital ked som mal 17nast rokov :) vtedy to pre mna za nieco stalo. dnes to veselo povazujem za komercne vytvoreny shit pre nenarocneho citatela tzn. takmer pre kazdeho idiota bez kritickeho myslenia

Bakana
Bakana
10.09.2020 3 z 5

Já bych si dovolila souhlasit s předchozím komentářem.
Metoda určitě může fungovat, protože všechno je v hlavě.
Problém je, že člověk sám sebe velice těžko přesvědčí, že se svým vlastním myšlením dokáže například uzdravit z rakoviny, když všechny prognózy hovoří proti a jeho blízcí se s ním pomalu loučí. K tomu používá autor manter, který si každý sám podle určitých jednoduchých základních pravidel sestaví a pak už si je jen opakuje tak dlouho, dokud v ně neuvěří.
Používanou metodou mi kniha připomíná Zelandovy a Dispenzovy knihy. Zkráceně řečeho jaké myšlenky, jaké vibrace vysíláme, takový reálný svět kolem sebe vytváříme. Formou zpracování je ovšem kniha naprosto jiná. Je pravda, že časté citáty z bible jsou trochu otravné a nevěrohoně působí i příběhy lidí, které začínají "jeden známý mi vyprávěl...". Nepochybuji, že autor je zdatný terapeut, ale na své literární tvorbě by mohl trochu zapracovat, pokud chce, aby působila seriózněji. Což je škoda - její poselství je přínosné.

knihyKeMne
knihyKeMne
30.07.2020 3 z 5

Ajajaj. Zas jeden autor, který objevil zázračný všelék na všechno a s patřičným nadšením tuto zprávu vykřikuje do celého světa. Jeho metodou získáte zdraví, štěstí, bohatství i zdravého, šťastného a bohatého partnera. A když se to nedaří? Tak něco děláte špatně. Protože tohle zaručeně funguje...

Autor má jedno plus. A totiž, že na té jeho metodě opravdu něco bude. Současní životní koučové se o ni taky opírají. A dá se vyzkoušet. Mínusem je, že se zde nebere v úvahu reinkarnace ani karma. No mínusem. Možná jen pro nás, co ji do své životní filozofie započítáváme.

Ale ta forma! Naštěstí prvotní tón pouťového vyvolavače se postupně uklidní. Ale po americkém způsobu se jedno téma omílá ze všech stran a někdy se autor i opakuje, dokonce i stejné příběhy vypráví víckrát.

Zajímavé je i jeho pojetí náboženství. Zdá se, že je věřící - kniha obsahuje nespočet citátů z bible majících potvrzovat jeho slova, nabádá lidi ke křesťanským hodnotám, především k modlitbě, kterou povýšil na "vědeckou modlitbu" (wtf) a přizpůsobil ji svým potřebám. Nicméně veškerá zázračná uzdravení (na poutních místech nebo i přímo od Ježíše) připisuje zázračné autosugesci vyléčeného. Tedy spíš jako by si víru vykládal podle sebe.

No hlavně že to funguje. Určitě doporučuji jako metodu. Ale jako knihu, to už je horší.

Haniii12
Haniii12
11.05.2020 4 z 5

Nejsem nadšený čtenář tohoto druhu knih, ale tato je pro mě velkou výjimkou. Byla mi darována v mých (zatím) nejhorších časech a dá se říci, že mě opravdu postavila opět na nohy. Knihu čtu již po druhé, každý den jednu podkapitolu.
Jednu hvězdičku odebírám, nejsem totiž nábožensky založený člověk a tady je těch "zázraků" opravdu spousty, ale kdo ví :)

sissina
sissina
11.08.2019 5 z 5

Podobné Jak mysli milionari,jeste si ji prectu

lacinq
lacinq
05.03.2019 2 z 5

Stačilo by na dvě A4. Zhruba takhle si představuju manuál pro nábor nových členů do nějaké sekty. Myšlenka dobrá, ale ta forma... vše se x-krát opakuje, zhruba polovina knihy jsou příběhy lidí, kterým se díky práci s podvědomím změnil život obratem k lepšímu ,což může být inspirující, ale 50% celého textu knihy je tvořeno právě těmi (někdy až těžko uvěřitelnými) příběhy, což je na můj vkus až moc. Kdysi podobné historky vycházely v Reader's Digest; člověk musí být buď silně věřící nebo naivní nebo ochotný uvěřit všemu. Kniha je z roku 62, pro současníky je možná lépe stravitelná Lorna Byrne nebo Pierre Franckh.

Monty2011
Monty2011
17.02.2019 5 z 5

Jedna z mála knížek, ke které se znovu vracím.

peterberes
peterberes
15.02.2019

tato kniha mi zmenila ....

jengibre
jengibre
16.05.2018 3 z 5

Velice přínosná knížka o síle pozitivního myšlení. Na můj vkus je bohužel psána zbytečně zdlouhavě. Podstatné myšlenky by se daly shrnout na dvě stránky o velikosti A4, proto ubírám hvězdičky.

4listku
4listku
24.11.2017 5 z 5

Pro mne přelomová kniha, doporučuji. Určitě není pro každého, i když by mohla. Skvěle doplňuje knihu Miluj svůj život, která osloví asi víc ženy. Ani já jsem jí nebrala doslova, ale principům věřím. Moc mi pomohla, když jsem jí potřebovala a stále z ní "podvědomě" čerpám ;-)

Zlajda95
Zlajda95
27.08.2017 4 z 5

Hodně se opakuje, nicméně je kniha přínosem - alespoň pro mě. V té největší depce, když jsem po této knize sáhla, najednou začaly dávat věci, co se mi staly, smysl. Jestli opravdu vše funguje tak, jak to Murphy popisuje... kdo ví, sama si to určitě hodlám vyzkoušet :-)

A ať už jsou myšlenky v knize pravdivé nebo ne, myslím, že je to taková ta kniha, která vás nakopne, když se topíte v hnoji ;) Takže, proč ne?

Vladus9
Vladus9
17.08.2017 3 z 5

Knihu jsem četla v době, kdy jsem byla nezaměstnaná a nemohla najít práci. Dodávala mi spoustu naděje a pozitivní energie. Myšlenka, že vše si řídíme sami, že se dokážeme sami vyléčit, že si sami dokážeme pomoci od strachu, nedostatku peněz, nedostatku lásky a přátel je příjemná, proč ne :-) Na druhou stranu autor počítá s tím, že každý, kdo ji čte, musí být nutně věřící... A ty srdcervoucí příběhy jak z teleshoppingu: "Má sestra byla nevyléčitelně nemocná, měla tuberkulozu, lékaři jí dávali 4 týdny života, poradil jsem jí, aby si každý den ráno a večer opakovala tuto modlitbu... Jakmile tak učinila, hned se vyléčila. Nyní žije šťastně a spokojeně v Kalifornii obklopena vnoučaty a pravnoučaty." To je trochu úsměvné a opravdu neuvěřitelné.

Koza3
Koza3
10.08.2017 3 z 5

Další kniha do kategorie duševního rozvoje. Vedle oblíbených Čtyř dohod a Cesty pravého muže jsem nedával téhle doktorské analýze moc šanci, ale celkem mě překvapil - pozitivně i negativně. Moc podvědomí je v jádru stejná jako další jmenované. Jde o to se nějak poprat se svým vnitřkem a tvářit se na svět pozitivně. Trošku věřit tomu štěstíčku a celý svět Vám padne k nohám. Potud dobré, proč ne. Ale příklady, které jsou v knize uvedeny mi přišly jako předloha pro scénář k epizodám Věřte nevěřte. Jeden muž z Illinois se zázračně uzdravil z dny poté, co plně věřil svému podvědomí...ufff to byly trošku pohádky. Neříkám, že některé příběhy se opravdu nestaly, ale jiné jsou opravdu z pera scénaristů :-) Dalším kamenem úrazu je Bůh. Pan Doktor se dušuje, že jeho kniha nemá nic společného s náboženstvím a jde čistě o duševní rozvoj, ale ukažte mi v knize jedinou stránku, na které není citována Bible nebo se nevyskytuje Hospodinovo jméno. Což o to, já v "Boha" věřím, ale nepříjde mi vhodné autorovo rčení versus realita. Paralelně s touto knihou jsem začal znovu sledovat seriál My name is Earl, který pracuje s motivem karmy, dělej dobré věci a stanou se ti dobré věci. Paradoxně má každá epizoda a její duševní hodnota a poselství větší váhu pro mé podvědomí než tato kniha. Kniha by nemusela být tak roztahaná, ale jednou větou Vám říct to, co úvodní znělka Earlova seriálu a byly by jste na tom možná stejně ;-)