Mistrovský kurz zahradní architektury

Mistrovský kurz zahradní architektury https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100866/bmid_mistrovsky-kurz-zahradni-architektury-100866.jpg 4 7 4

Nejnovější trendy i osvědčená klasika od mistra zahradního designu Tato jedinečná publikace shrnuje čtyřicetileté zkušenosti jednoho z nejuznávanějších britských zahradních architektů. Představuje průřez jeho inspirativní tvorbou ovlivněnou nejvýraznějšími styly všech pěti kontinentů a nabízí mimořádně pestrou paletu nápadů ilustrovaných autorovou bohatou sbírkou fotografií a nákresů.... celý text

Literatura naučná Zahrada
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Garden masterclass


více info...

Přidat komentář

zelena_zabicka
19.12.2021 2 z 5

Taky mi přijde, že kniha je přeceňována. Je to jedna z velkých, "listovacích" knih plná hezkých fotek, ale obsahově = prakticky použitelná příliš není. Jedná se spíše o inspiraci, o takovou "kávovou náladovku" především pro profi architekty, než pro běžného zahradníka.

knihyKeMne
13.06.2021 4 z 5

Velká a těžká kniha s velmi zajímavým názvem. Bohužel je spíš designově než prakticky orientovaná. Autor to pojal spíš jako takové vyprávění, počínaje svým dětstvím, seznamováním s různými trendy a historií navrhování zahrad, přes vychvalování různých "známých" zahradních architektů (no jo, ta jména mi nic neříkají) a potom povídání o různých prvcích, které se na zahradě vyskytují. Dozvíme se, že preferuje styl co nejbližší přírodě, a tomu taky odpovídají jeho rady.

Konkrétnímu navržení zahrady (jak vytvořit mřížku atd.) se věnuje jen okrajově, spíš ke každému tématu ukáže jeden nákres, jak to navrhnul on - bohužel navrhoval celosvětově, takže ani to není úplně použitelné. Za mě je kolem této knihy zbytečný humbuk, doporučovala bych ji spíše fanouškům autora.

Ale obrázky jsou pěkné, to zas jo.


Gandalfek
25.09.2014 5 z 5

Báječná kniha. Pro mne osobně zmanela neskutečný relax každé brzk ráno, kdy okolí spalo a já u horkého čaje hltal nejen text, ale i úžasné fotky.

kattyV
16.02.2013 5 z 5

Chcete vědět jaké typy zahrad existují? Jak vytvořit základní tvar vaší zahrady? Jak do návrhu začlenit pohyb, Jaké zvolit oplacení a jak řešit různé úrovně terénu pomocí zídek? Jak do zahrady začlenit vodní prvek a jaký zvolit nábytek? Autor se příliš nezabývá konkrétní výsadbou, neporadí, kdy sázet a jak vypěstovat mrkev, ale poradí, jak to udělat, aby vaše zahrada měla svůj osobitý styl.

Autorovy další knížky

John Brookes
britská, 1933 - 2018
2006  80%Mistrovský kurz zahradní architektury
1997  93%Největší kniha o zahradě
1992  91%Příjemný život s květinami
2004  80%Všechno o zahradě
2002  100%Velká kniha malých zahrad

Kniha Mistrovský kurz zahradní architektury je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x