Milovala jsem život

Milovala jsem život https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359502/bmid_milovala-jsem-zivot-ft5-359502.jpg 4 135 47

Maddy byla perfektní mámou a manželkou, zábavnou kamarádkou, prima sousedkou. Nikdo by si nepomyslel, že by se mohla něčím trápit. Tedy až do chvíle, než spáchala sebevraždu a zanechala za sebou šokovaného manžela a dospívající dceru. Jak je to mohla udělat? ptají se všichni. A na tuhle otázku čtenáři odpoví sama Maddy, která ze života své rodiny tak docela neodešla. Než se vytratí navždy, musí ještě pár věcí zařídit. Například najít novou ženu pro svého muže.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

I Liked My Life , 2017


více info...

Přidat komentář

aydam
předevčírem

"Porod je, jako by ses snažila vykadit meloun, zatímco tě osahává pošťák."

Miluji život i sám sebe a odhazuji tuto knihu. Třeba udělá radost někomu jinému.

Hradčiatko
25.04.2024 5 z 5

Prečítala som z jeden deň, a to pôvodne ani nebol zámer do čitateľskej výzvy, nemohla som sa skrátka odtrhnúť... Nádherne napísané, citlivo a uveriteľne, a to aj pre čitateľov ako som ja, kde je samovražda, večná prítomnosť duše, vzťahy s dospievajúcimi deťmi a tenký ľad krehkosti života denným chlebom. Doporučujem so zápisníkom, dá sa poznamenať hodne životných postrehov, trefných a neotrepaných!


Gracinka
08.05.2023 5 z 5

Knížka mě naprosto pohltila. Je v ní spoustu věcí k zamyšlení. Zvlášť když to člověk může přenést na vlastní život. Přesně chápu pocity Maddie i Eve.

Kanimůra2
03.09.2022 3 z 5

Já jsem asi od knihy čekala víc. Námět dobrý, kniha čtivá, ale prostě mě nechytila

patricia8137
30.05.2022 5 z 5

Táto kniha obsahuje naozaj veľmi neobyčajný príbeh, prerozprávaný z troch uhlov pohľadov (Maddy, ktorá už nežije, jej manžela Bradyho a dcéry Eve), ktorý Vás vďaka autorkinmu štýlu písania okamžite vtiahne do deja a nečakaný záver. Kniha sa mi čítala veľmi dobre, určite tomu dopomohli aj krátke kapitoly, ktoré ma nútili pokračovať v čítaní. Páčilo sa mi, ako autorka na postavách ukázala, že zmierenie sa so stratou blízkej osoby je naozaj veľmi ťažké. Bolo pekné sledovať, ako si Brady a Eve postupne prešli rôznymi štádiami smútku a akceptácie so smrťou, a ako si pomaličky k sebe hľadali cestu a budovali svoj vzťah. Obzvláštnením knihy boli zápisky z Maddinho denníka. Okrem toho, že Vás tento príbeh chytí za srdce, ešte Vás aj obohatí o pekné myšlienky a životné pravdy, preto neváhajte a určite si túto knihu prečítajte. Ja ju budem odporúčať každému čitateľovi.

Kenan
30.04.2022 5 z 5

Maddy spáchala sebevraždu a zanechala za sebou manžela a 17ti letou dceru, kteří naprosto nechápali, proč to udělala. Obviňovali sami sebe, že něco zanedbali, že něco přehlédli, ale zároveň si budovali vzájemný vztah, který dosud stál jen na Maddy. Příběh je vyprávěn z pohledu všech tří hlavních postav, protože i Maddy zatím zůstává jako duch (nebo duše, vědomí?) a sleduje, jak se s její ztrátou vyrovnávají.
Moc se mi líbil pomalu se vytvářející vztah mezi otcem a dcerou, spousta hezkých myšlenek. A ten nečekaný konec? Super. Doporučuji citlivým povahám.

pajinkaa22
23.07.2021

Kniha se mi opravdu velmi líbila, nemohla jsem se odtrhnout a to, proč to vlastně Maddy udělala mě hrozně zajímalo. Příběh je opravdu jinak napsaný, ale moc hezky, čte se samo. Opravdu mě zase obohatil pohled na vztah mezi mnou a dospívající dcerou a nenápadně ji podsunu, aby si ji také přečetla. Myslím, že je tam opravdu spoustu krásných věcí, spoustu hezkých životních mott. Ve mě nechala tedy opravdu velký dojem. Ani usnout jsem z toho nemohla :-) Za mě jedno velké ANO, tolik jsem od knihy nečekala a opravdu mě nadchla..

85098211
29.05.2021 5 z 5

Pokud jde o tento příběh, tak bych řekla, že byl opravdu hodně neobvyklý a zvláštní. Je vyprávěný ze tří úhlů pohledu - Maddy, která již nežije, potom jejího manžela Bradyho a dcery Eve. Autorka čtenáře seznamuje nejen se současným stavem rodiny po smrti Maddy, ale paralelně k tomu se vrací i do minulosti. Protože přece každý chce vědět, co tomu předcházelo ;-). Naštěstí si Maddy psala deník, který toho hodně napoví, ale to nejdůležitější - tj. důvod, proč a také jak přesně k její smrti došlo, prozradí někdo úplně jiný... Kniha je napsaná skvělým, čtivým stylem a tím se stává v podstatě neodložitelnou :-). Za sebe přiznávám, že mne vůbec nenudila - právě naopak. Celou dobu mne popoháněla touha dozvědět se, jak to bylo doopravdy. Konec je překvapivý, na světlo se dostanou skutečnosti, o kterých do té doby neměl nikdo sebemenší tušení. A epilog knihy vyznívá smířlivě a hezky celý příběh uzavírá.
Na závěr bych chtěla poděkovat hlavně své oblíbené Šánce (děkuji :-)), která mne svým komentářem ke knize přivedla. A i když jsem byla zpočátku dost skeptická, brzy se ukázalo, že zbytečně ;-). Knize tedy dávám plný počet a je možné, že s k ní zase někdy vrátím...

knihomolka525
19.05.2021 3 z 5

duchaření zase trochu jinak.Kniha mě nijak nenadchla ale dočetla jsem ji jen zvědavosti jak to dopadne.Fanfáry se nekonaly.Ale na druhou stranu v knize zaznělo sem tam nějaké to moudro.ČÍST MUSÍTE POZORNĚ JINAK SE NEDOZVÍTE, JAK TO S TOU SEBEVRAŽDOU VLASTNĚ BYLO

Šánka
04.05.2021 5 z 5

Krásně napsaná prvotina, na kterou jsem se již dlouho chystala a přečetla ji za dva večery. Snad autorka bude v psaní pokračovat, moc se mi knížka líbila.
Příběh je vyprávěný ze tří pohledů, není zrovna veselý vzhledem k takovému tématu, jakým je sebevražda v rodině, ale určitě není depresivní. Je o rodinných vztazích, je o věcech, které bereme jako samozřejmé, a jejichž cenu si uvědomíme mnohdy pozdě. Líbil se mně vývoj myšlení otce i dcery, jejich nacházení cesty k sobě. A já jsem takový závěr vůbec nečekala, ale povedl se.....

petulkapeta
22.04.2021 5 z 5

No ano byla jsem zvědava jestli se Maddy podaří to co chtěla udělat když odešla a asi i dokazala mnohem vic než očekavala i když konec byl jiny než by člověk čekal,ale moc se mi libil...

IvetB
09.03.2021 2 z 5

Námět fajn, ale kniha mě nebavila.

andulkas
22.02.2021 5 z 5

Skvěla, nepředvídatelná kniha se zajímavým rozuzlením.

jahnovaz
15.01.2021 5 z 5

Úžasná kniha. Dává jiný pohled na život a zároveň je napínavá a závěr je nečekaný. dokonce jsem si u knihy občas i pobrečela, jak jsem ji prožívala :D

petra3597
19.12.2020 5 z 5

Kniha mne nadchla. Ani ne tak příběhem jako takovým, nýbrž myšlenkami, kterými je přímo "narvana". Čtivé, chytlavé... Pravdy a životní moudra, tak jednoduchá, známá, přesto často opomíjená.
Pro mne jedna z mála knih,ke kterým se vrátím ❤️

PetraBery
15.12.2020 4 z 5

Čtivě citlivě napsaný příběh o smrti matky a manželky Madeline, která nás jako jedna ze tří aktérů příběhem provází. Manžel Brady ani dcera Eve nedokážou pochopit, proč Maddy spáchala sebevraždu. Výborně popsané pouto mezi matkou a dcerou, i obyčejné střípky z manželství, stejně jako snaha žít život i bez Maddy. Konec tolik nepřekvapil, ale do knihy se moc hodí.

Ctenar1202
22.11.2020 5 z 5

Tahle kniha od Abby Fabiaschi byla příjemným překvapením. Pojednává o rodině (máma Madeline, táta Brady a pubertální dcera Eve), která žije běžný život a to až do osudného dne, kdy matka spáchá sebevraždu. A nadále dohlíží nad rodinou z nebe. Madeline nechce, aby její muž zůstal sám a tak se snaží svými myšlenkami přimět k některým krokům......

Od začátku jsem si říkala aha, tak to bude takto a takto a kniha se četla velice hezky. Taková oddychovka, postavy sympatické a asi třicet stran před koncem nic nebylo tak, jak jsem si od začátku myslela.

Mike99
04.11.2020 5 z 5

Měl jsem trochu obavy, zda nejdu do ČK, ale komentáře a anotace mi řekly, jdi do toho. A nelituji. Citlivě psaný příběh ze tří pohledů, mrtvé Maddy, dcery Eve a manžela Bradyho, jak všichni vnímají danou událost, případně jak dál. Místy lehce ironické, vtipné, citlivé, s myšlenkami k přemítání, nežiji nějak podobně? Jinak od čtení se nedalo odtrhnout. Závěr trochu očekávaný, trochu překvapivý.

Nerodíme se do tohoto světa vševědoucí. Od toho je tu život.

Respekt lze získat jen tehdy, když ukážete slabost.

capar
31.10.2020 4 z 5

Pěkná knížka, konec jsem během čtení nedomýšlela, ani mě asi nezajímalo proč, jen jak to ti tři zvládnou. Na ten podzimní čas to bylo u mě i se slzami. Člověk tak lehce zapomene a bere život, věci v něm a lidi kolem sebe jako samozřejmost. A přitom stačí vteřina dvě a je vše vzhůru nohama.

Nevr
25.09.2020 4 z 5

Pěkná knížka, zajímavý příběh i konec. Mě osobně tam tedy chyběly popisy - vykreslení postav a míst je dost na naší fantazii... Vlastně ani moc netuším, jak hlavní postavy vypadají a co dělaly, ale knížka má asi být hlavně o psychologickém vývoji postav a to se myslím povedlo. Konec jsem do poslední chvíle netušila, i když jsem si říkala, že by to mohlo být něco podobného...

Štítky knihy

sebevražda smrt pro ženy rodinné vztahy romantika

Autorovy knížky

2018  84%Milovala jsem život

Kniha Milovala jsem život je v

Právě čtených4x
Přečtených170x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených8x
Knihotéce198x
Chystám se číst170x
Chci si koupit32x