Mezi vlky

Mezi vlky https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478400/bmid_mezi-vlky-FNj-478400.jpg 3 16 7

Strhující příběh ze druhé světové války, který se mohl stát Jak by vypadalo Československo, kdyby naši představitelé odmítli mnichovskou dohodu čtyř velmocí? Zdánlivě poklidné únorové odpoledne roku 1948. Mladá žena a muž v kavárně Slavia hledají odpovědi na neodbytné otázky a rozkrývají temné události posledních deseti let. „Co všichni ti, které armáda nechala za sebou? Myslel na to vůbec někdo? Používali se civilisté jen jako obranné štíty? Nebo ještě něco horšího?“ Než stihl zareagovat, pokračovala dál: „Myslím, že víte, proč se na to ptám. Mocenské síly se rozdělily. Nikdo neví, co bude dál. Komu věřit. Lidé mizí a umírají každý den. Proč?“ Koutkem oka zachytila odraz v obrovském proskleném okně po své levici. Na okamžik si byla jistá, že zahlédla Samovu tvář. Ne, okřikla sama sebe v duchu. On musí ještě počkat. „Proč věřit armádě, generále Maláku?“... celý text

Přidat komentář

emilieselden
08.03.2024 2 z 5

U historického románu nepovažuji za příliš šťastné časté střídání časových rovin. Působí to nepřehledně a brání to začtení se do příběhu. 2,5*

Máčkoun
29.12.2022 4 z 5

Kniha se mi nečetla snadno. Vadilo časté a rychlé přeskakování děje (mnohdy ani ne po jedné stránce) mezi různými časovými obdobími a místy, taky nepřehledné přímé řeči, že nešlo rozeznat, kdo co říká. Proto jsem se první polovinou knihy moc neoreintoval, ale odtrhnou se od ní nešlo. Ke konci už to všechno začínalo do sebe zapadat a dávat smysl. Abych lépe porozuměl první půlce, budu si ji muset někdy přečíst znovu.


Arev122
01.07.2022 4 z 5

Zajímavě psaný román o životě židovské dívky během války. Děj byl napínavý, románova fixe smíchaná se skutečností , jen jsem se občas v příběhu ztrácela.

Uka
14.05.2022 3 z 5

Čtení je to dobré, ale alternativní historie mi moc nesedí. Smyšlené postavy smíchané s reálnými osobnostmi v podivný mix. Nebyl jsem si jistý, co se skutečně stalo a co je jen fikce. Na druhou stranu se musí přiznat, že to není chyba autorky díla, že?! ;-)

21olaf
19.02.2022 5 z 5

Tak to je ale síla. Přečteno za večer, skoro na jeden nádech. Vůbec nevadilo přeskakování v ději, spíš to příběhu dodává ještě větší napětí. Škoda jen závěru, ještě pár stránek...
Ale nevadí, letos zatím to nejlepší.

Souteska
26.12.2021 5 z 5

Kniha mně chytla od první stránky a nepustila až do konce, musela jsem to dát na ex:-) Děj je dost na přeskáčku, ale nakonec se vše spojí v jeden příběh začínající i vrcholící v kavárně Slavia.
Čekala jsem trochu lehčí průběh, ale byl to docela masakr, dějově a emocionálně.
Chtěla jsem dát čtyři hvězdy za trochu nepřehledné dialogy stěsnané na jednom řádku, rušilo mě to, být editorem, dám každou osobu na vlastní řádek, ale třeba je to záměr.
Každopádně musím dát plný počet za to, že jsem se od příběhu i přes jeho křivolakost nemohla odtrhnout. A vlastně jsme získali odpověď na to, co by kdyby... Nemá cenu se ptát, někdy i jiná cesta může mít stejný výsledek a možná za vyšší cenu.
Určitě knihu doporučuji a doufám, že autorka napíše i další.

ivousekk
09.12.2021 4 z 5

Velice zajimave. Jen mi ze zacatku delalo trochu problem orientovat se v tom, ci vzpominky to jsou a skladat si je do casove osy, kdyz byly na preskacku. Kazdopadne z toho vzesel velmi zajimavy pribeh a pohled na vyvoj, kdyby to tehdy bylo jinak.

Štítky knihy

druhá světová válka (1939–1945)

Autorovy knížky

2021  69%Mezi vlky