Zamilované duše

Zamilované duše https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166092/bmid_zamilovane-duse-mXr-166092.jpg 4 155 32

Mezi nebem a zemí série

< 2. díl >

Alona Dareová - bývalá královna školního plesu a současná královna mrtvých - se vrátí ze záhrobí zpátky na tento svět a zjistí, že dělá něco naprosto nečekaného: pracuje. Místo aby se opalovala u bazénu (což byla její obvyklá prázdninová zábava, když byla živá), stará se o jiné zbloudilé duše. Jejím parťákem pro všechno tohle "pomáhání ostatním" je Will Killian: společenský vyděděnec, médium a kluk, na kterém Aloně záleží víc, než by se jí zamlouvalo.... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Ghost and the Goth 2: Queen of the Dead , 2012


více info...

Přidat komentář

E.T.007
23.11.2022 5 z 5

Super pokračovanie so zaujímavou zápletkou. Trošku mi tam chýbalo viac spoločných chvíľ Willa a Alony, ale kvôli vývoju deja to tak asi muselo byť. Musím priznať, že prvý diel sa mi páčil o kúštiček viac, ale aj tak dávam päť hviezdičiek, lebo to bolo napínavé a bavilo ma to.

Barakoudel
13.09.2022 4 z 5

Druhý díl jsem četla hned po vydání. Od prvního dílu jsem ale stačila přečíst kvanta jiných knih, takže jsem děj trochu pozapomněla a měla problém se do děje zpět dostat. Příběh se mi ale tehdy líbil, bavil mě.


moma08
30.06.2022 5 z 5

Tenhle díl byl dost napínavý a to bylo dobře, jelikož mě to vtáhlo do děje a najednou byl konec.
Pravda je, že konec se mi moc nezamlouvá, takže jsem zvědavá na poslední díl.

petulkapeta
07.05.2022 4 z 5

,,To je dobrý. To bude dobrý," opakoval jsem pořád dokola a modlil se, abych neslyšel, jak naposled vydechla. Na představu světa bez Lily jsme si už zvykl. Ale bez Alony? Co bych bez ní dělal? I když mě někdy dohání k šílenství, já to v životě potřebuju - ji potřebuju.

Mě se to libi,paradni oddechovka,je to akcni romanticke...

knihomolka27
20.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Tohle bude souhrnný komentář ke druhému i třetímu dílu

Upřímně si myslím, že by příběhu více prospělo, kdyby to nebyla série, ale jenom nějaká delší jedna knížka...jelikož ten začátek byl stejně nejlepší...dvojka byla z velké části jen taková vycpávková a to samé platí i pro trojku...prostě mi ty dva díly přijdou celkem zbytečné...a umím si představit, že by to končilo to jedničkou.

Dvojka i trojka má sice fajn nápady - zajímavý kontrast mezi organizací a jejím přístupům k duchům, a jinými médii, kteří se jim naopak snaží pomoct.... a mělo to i hezké pasáže, ale jako celek to moc nepůsobí jako plnohodnotná kniha, a celkově je to o dost nudnější než byla svěží jednička. Duchů je tam bohužel zase málo, a jejich případy jsou ze stolu smeteny příliš rychle a neefektivně...jednička se svými kreativními nápady uměla pracovat a rozvíjet je, ale ostatní díly v této cestě nejdou a docela selhávají jak v ději v tak v budování vztahu postav. Prostě si myslím, že ten námět není na tři knížky a nebo měl být detailněji zpracovaný...

Stojí tedy série za to?
Upřímně.....jednička určitě ano, dvojka možná, a trojku jsem dost přeskakovala. Jako celek za mě série funguje tak na 50 procent a bohužel se dostává do snadno zaměnitelného průměru, který s každým dalším dílem přestává čím dál tím víc bavit. A i ta cesta, kterou se nakonec série vydala, nebyla ta ve kterou bych doufala. Nejen, že byla dost prvoplánová, ale bohužel i trochu morbidní...nebylo by lepší to vyřešit nějak jinak.

Ana72154
12.11.2019 5 z 5

Za mě osobně byl lepší první díl, ale stejně mě čtení opět bavilo. Jsem zvědavá, jak to dopadne.

Liduka
20.10.2019 4 z 5

Opět skvělý díl, který hrozně rychle utekl. Musím si ale rýpnout, že první byl lepší. Každopádně jsem zvědavá jak to dopadne :-)

Makadamka
30.09.2019 4 z 5

Takova teen romantika, jednoduché, nenáročné čtení na dlouhe odpoledne, doporučuji, první díl byl sice lepší ale i tak, kniha se čte sama ani člověk nepozna že je na konci

SknihouVrukách
01.08.2018

Toto som nedočítala. Knihy vždy dočítam aj keď ma nebavia,ale tu som sa rozhodla pre odloženie knihy. Je to slabšie ako 1.diel, ktorý sa mi tiež nepáčil. Nebudem hodnotiť hviezdičkami, keď to nemám prečítané celé

Suou
10.01.2018 3 z 5

V tejto časti mi Alona naozaj začala vadiť...
Slabší diel série (tipický vyplňovací) + ten kult čo je tu len na oko aby bola zápletka.

janelka2
14.07.2017 4 z 5

Na to že je to pro děti a mládež se mi to líbilo a do této kategorie již rozhodně nespadám.Znovu to už ale číst nebudu. Ale rozhodně nelituji že jsem knihy četla.

Baraliska
26.12.2016 5 z 5

Krásný druhý díl této nádherné série. Když se začtete, ani si nevšimnete, že je už konec knihy. Stoprocentně ji doporučuji ;) :).

*Pájuše*
13.03.2016 3 z 5

Kniha byla svěží, živá a četla se na pohodu. Co mi tu ale strašně chybělo byly řízné odpovědi. Nicméně, nemyslím si, že bych z mého pohledu potřebovala další díl. Tenhle díl by s klidem mohl být závěrečný. Takový otevřeně neotevřený... :-)

Mišule_11
29.02.2016 4 z 5

I když jsem se bála, že mě kniha opět zklame, tak opravdu to byl opět jen slabý začátek knihy. Děj mě opět vtáhl do sebe :) A jelikož nemám ještě k dispozici třetí díl tak jsem napnutá, jak to všechno nakonec dopadne. Příjemné oddechové čtení :)

milunka21
29.02.2016 5 z 5

Co mi to děláte?takový konec a já budu mít poslední knihu až za dva měsíce :-D Jinak je stejně dobrá,možná o vhlup lepší než první díl.A musim říct že sem měla pocit jako by se rozešel semnou,pěkně mě to vzalo :-)

Poutnice
23.02.2016 4 z 5

Prvni dil byl rozhodne lepsi a ctivejsi, ale tady je zase hodne zajimavy rozuzleni! Takze taky doporucuju.

papi
13.12.2014 3 z 5

První díl mi přišel trochu lepší. A hlavní postavy mi sedly v prvním díle víc.

Majča Mishix
02.08.2014 2 z 5

No, tak tento díl byl o dost slabší než první!! Ze začátku to bylo až mega nudný ale asi odprostředka už to začalo být lepší!!

Bee
14.07.2014 3 z 5

Druhý díl série byl o dost slabší než ten první, i tak se to ale dalo číst. Dost mi tu chyběl vtip z předchozího dílu, tady se všechno děje ve vážném duchu a všechno se točí kolem Alonina osobního dramatu - a ona je fakt dramaqueen. Will tu moc prostoru nedostal a postavy ostatních "Lovců duchů", jak jsem si je nazvala, mi připadaly dost nedotažené a spíš tak nějak do počtu. Co se děje týče, nebylo to nic překvapivého, ale bavilo mě to a přečetla jsem to během půl dne. Jsem zvědavá, co se bude dít příště, protože to přeci jen končilo dost zajímavě.

HλNKA
11.07.2014 3 z 5

Škoda té první poloviny. Po prvním díle jsem byla vcelku natěšená a zvědavá na pokračování, jelikož mě opravdu mile překvapil svou čtivostí, vtipem i celkově dobře zpracovaným duchařským tématem, ale nakonec jsem byla ze začátku mírně zklamaná. Každopádně jsem nehodila flintu do žita a teď jsem za to ráda, protože druhá polovina byla přesně to, co jsem od knihy očekávala - čtivá, svižná, s překvapivými momenty a vývojem událostí a bez chuti přizabít Alonu! :-)

Štítky knihy

americká literatura pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Stacey Kade
americká
2013  80%Setkání s duchem
2014  82%Čekání na zázrak
2013  78%Zamilované duše
2023  62%Mrtvé ticho

Kniha Zamilované duše je v

Právě čtených4x
Přečtených223x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených18x
Knihotéce134x
Chystám se číst56x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x