Městečko

Městečko https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494316/bmid_mestecko-oeZ-494316.png 4 32 14

Spisovatel Marcin Lanowicz má problémy s autorským blokem, a tak se s manželkou rozhodne pro dovolenou v malém městě na Mazurech. Morwany zpočátku splňují jejich očekávání – příjemné chaty uprostřed lesů v blízkosti krásných jezer. Časem si však všimnou, že obyvatelé města jsou velmi podivní a někteří z nich vypadají vážně nemocní. Navíc je celou dobu provázejí tři světlovlasé ženy. Co jsou zač? Proč se před nimi nejprve skrývají? Brzy se ukáže, že Morwané i světlovlasé ženy nejsou těmi, za koho se vydávají, a že malá vesnice, kterou všichni nazývají „městečkem“, neexistuje na žádné mapě…... celý text

Literatura světová Horory Erotika
Vydáno: , Golden Dog
Originální název:

Miasteczko , 2015


více info...

Přidat komentář

Stonedal
02.04.2024 5 z 5

Díky této knize jsem objevil polský horor a hned na první dobrou úspěch. Hodlám setrvat.

TerkinKnižnySve
11.02.2024 5 z 5

Robert Cichowlas, Lukasz Radecki - Městečko


Počet strán: 357
Vydavateľstvo: @goldendogbooks
Žáner: #erotika #horor

Ľúbite Slovanskú mytológiu?

Stretla som sa s ňou vo fantasy, v thrilleri ale v horore až teraz a musím povedat, že to bol teda záhul.

Spisovateľ erotickych románov so svojou ženou vyrazia na dovolenku aby si oddýchli a nabrali nove sily a aby dopísal svoju knihu.

Ale to čo vyzera ako pohodová dovolenka na bohom zabudnutom mieste je v skutočnosti boj o vlastný rozum a život.

Kniha ubieha rýchlo pretože nebolo šance ju odložiť a povedať si a veď, dočítam neskôr.

S knihy som bola zmätená, bolo mi doslova na grc no na druhu stranu bola vzrušujúca a mrazivá.

Konečné odhalenie, čo všetko sa tam dialo a kto alebo čo? to má na svedomí bolo perfektné. Niečo som si myslela už hneď od začiatku a niečo sa spojilo a zrazu to dalo zmysel všetkému.

Hlavne postavy som si obľúbila hneď a držala som im palce celý dej, no ale niekedy ani tie palce nestačia.

Rozhodne knihu odporúčam a ďakujem @goldendogbooks za #recenznivytisk v ramci našej #spoluprace

Kniha č. 47/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #ctuhoror #milujemeknihy2 #skbookstagram #mestecko #łukaszradecki #robertcichowlas #goldendog

Obsah:

#podivnésprávanie #dovolenka

Spisovatel Marcin Lanowicz má problémy s autorským blokem, a tak se s manželkou rozhodne pro dovolenou v malém městě na Mazurech. Morwany zpočátku splňují jejich očekávání – příjemné chaty uprostřed lesů v blízkosti krásných jezer. Časem si však všimnou, že obyvatelé města jsou velmi podivní a někteří z nich vypadají vážně nemocní. Navíc je celou dobu provázejí tři světlovlasé ženy. Co jsou zač? Proč se před nimi nejprve skrývají? Brzy se ukáže, že Morwané i světlovlasé ženy nejsou těmi, za koho se vydávají, a že malá vesnice, kterou všichni nazývají „městečkem“, neexistuje na žádné mapě


Dydy7
02.10.2023 4 z 5

Celkovo za mňa by som chcela povedať toľko, že určite by som knihu nečítala za tmy :-D

Má naozaj hororovú atmosféru a práve pre milovníkov hororov, bude určite dokonalá !
Napínavý príbeh, kde miestami nebudete dýchať a koniec skvelý - páčilo sa mi, že to nemalo také rýchle a zbrklé ukončenie, ako to býva pri viacerých knihách...
Dokonca ma prekvapilo, že napriek tej hororovej atmosfére, tam bolo dosť erotiky, čo dávalo príbehu ešte väčší plus !

A obálka dokonalá - tá sa naozaj vydarila ...

--> keby mi pri čítaní knihy, niekto zazvonil, tak asi sa pototo :-D

Knižku samozrejme budem len odporúčať !

Malarkey
30.09.2023 4 z 5

Jak z Golden Dogu Honzu Vojtíška už tak trošku znám, je mi úplně jasné, proč si na první jeho překladovou knihu vybral právě Městečko polských autorů.

Městečko má totiž téma. A tou je slovanská mytologie a jedna z tamních nestvůr. Přitom na první dobrou byste to za žádných okolností neřekli.

Začátek totiž je hodně civilní, čtivý. Postupem děje ale hlavní postavy dorazí do městečka Morwany, jehož zašlá sláva je cítit nejen ve vzduchu, ale i na čerstvě zvedlých chlupech nejen na rukou, ale i nohou.

Postupem času převládá brutalita, sex, extrém. Mnohdy jsem si říkal, jestli ještě pořád čtu mytologický horor nebo sexuální horor. Nechutenství tu místy opravdu vládne a kdyby nebylo akčního závěru, asi bych i zvrátil.

Takže už vidíte tu paralelu u Honzy Vojtíška? U jeho příběhů je to totiž často dost podobné. Ale stejně jako on, tak i Poláci zde mě dokázali svým námětem uhranout. A i proto si zaslouží jednoznačně pozornost.

Iwíček
09.04.2023 5 z 5

Městečko od autorů Roberta Cichowlase a Łukasze Radeckiho vydané v nakladatelství GOLDEN DOG je napínavou hororovou jízdou. S hlavními hrdiny se dostanete do míst, kde byste se sami nikdy octnout nechtěli, a zažijete věci, které si ani nebudete chtít představit. Dílo je výjimečné pro zajímavou zápletku, jež pracuje s tematikou náboženství, tradic, ale i mytologií. Je zpracováno poutavě. Troufnu si tvrdit, že ve chvíli, kdy jsem se začetla, nemohla jsem skončit. Byla to vážně jízda, již mohu vřele doporučit všem milovníkům hororového žánru.

Irsaf
18.11.2022 4 z 5

Další horor do sbírky přečtených… ale hlavně povedených hororů…
Golden Dog se mi začíná zamlouvat čím dál víc…
Jsem ráda, že jsem knihy od nich objevila a začala číst…

saman001
19.10.2022 5 z 5

Dost dobrý, erotický horor jsem ještě nečetla. Pokud je to prvotina, moc se povedla.

keselylenka
15.10.2022 2 z 5

Námět se mi zdál ze začátku dobrý, atmosfera slibovala nějaký ten drobný horor. No jakmile se ale z knihy stala horší verze Padesáti odstínů šedi, odložila jsem ji.

Cryptkeeper
04.10.2022 4 z 5

Mrazivé,zvrácené a dobře napsané. Celkově dobrý příběh. Něco,co nedokážu vyloženě popsat mi tam scházelo,nicméně i tak skvělý horůrek z lesů našich sousedů.

Rassmussen
15.06.2022 5 z 5

Omlouvám se za výraz, ale mám ORGASMUS! - z této knížky, bez přehánění... Konečně horor, při kterém jsem měl nahnáno, a to je mi už 34 let... Příběh Vás rozhodně vtáhne do děje na každé jedné stránce. Poláci umí, Poláci jsou bigotní a úchylní, což je nejlepší předpoklad pro vznik/napsání prvotřídního hororového kousku. Naprosto skvělé! Přečíst! Všichni povinně!:-) Atmosféra "neexistujicího" městečka kdesi v Mazursku, hluboko v polských pralesích nemá chybu! Jen škoda, že vydavatel spěchal a nedal si pozor na "gramatYku"...

Kenan
11.06.2022 5 z 5

Kniha, která si právem může připsat nálepku horor, navíc říznutý slovanskou mytologií. Marcin se svou manželkou, chtějí strávit dovolenou v městečku Morwany, ale zjišťují, že celé městečko je jen hromadou po lese rozházených chalup, že není na mapě a že jeho obyvatelé vypadají všichni nemocně a chovají se divně. Navíc se jim stále zjevují tři světlovlasé ženy, o kterých neví co si myslet. Příběh vás nenechá vydechnout, stále se něco děje, konec je napínavý. Fakt se mi to líbilo, i přes vulgarismy a drsné sexuální scény.

Ivan Kučera
06.06.2022 4 z 5

Šťavnatý moderný horor z krajiny, o ktorej môžeme povedať všeličo, len nie to, že jej zástupcovia sú u nás často vydávaní (v rámci hororového žánru). Skvelá obálka, medailóniky oboch autorov a samozrejme samotný román rozprestierajúci sa na rozlohe 36O strán. Ale vôbec to nie je nuda. Priznám sa, že som čakal možno niečo trochu iné resp. prepracovanejšiu atmosféru „mestečka“ uprostred hlbokých európskych lesov. No príbeh každopádne plynie rýchlo, svižne a bez výrazných zastávok. Dialógy sú kvalitné a poteší sympatický ústredný pár (naopak u detektíva sa neviem zbaviť pocitu istej čiastočnej zbytočnosti). Dej sa uberá po nečakanej, nepredvídateľnej ceste. Hoci v strede jemne nudí, určite je to skvelý žánrový román. Povedal by som, že je na ňom dosť vidieť, že ho písali dvaja autori (viď. rozlietanosť medzi „staromódnym“ atmosférickým hororom a explicitnými sexuálno-násilnými scénami), ale mne to nevadilo. Koniec potešil. Naopak nepotešil spôsob, akým autori pracujú s mobilom. Najlepšie by asi bolo uchýliť sa k otrepanému klišé s absentujúcim signálom. Pomocou toho by sa Łukasz a Robert vyhli trojici absurdných telefonátov, vďaka ktorým by hrdinovia s trochou rafinovanosti a šikovnosti vedeli využiť kontakty z „vonkajšieho“ sveta, aby sa dorastali preč z lesov. Ale oni nie. Oni radšej všetky tri možnosti šialene prešustrujú. Každopádne, to sú len drobnosti. Výsledné pocity sú určite pozitívne. Viac poľských hororov a kto si myslí opak, na toho by asi bolo fajn poslať nejaké prastaré slovanské božstvo.

Morbidus
27.05.2022 4 z 5

Tento román bych označil za dobře fungující slepenec. Najdou se zde části atmosférické, brutální, erotické... navzdory bezvýchodně temné atmosféře se dokonce našlo i několik míst, kde jsem se zasmál. Zkrátka a dobře, oba autoři navzdory rozdílnosti v pojetí řemesla dokázali najít námět, kde se skvěle doplňují.
Nicméně začátek byl možná zbytečně ukecaný (což mi většinou nevadí), střed jako by se chvíli točil v kruhu a jinak skvělá poslední třetina se místy trochu utápí ve snaze vysvětlovat a šokovat. Vzhledem k povaze příběhu - nebudu spoilerovat - jsou tyto „vady“ opodstatněné a tedy pochopitelné. Nemusíte se tedy bát, že by příběh neměl hlavu a patu; jen některé části doceníte až později. Mimochodem, obálka je naprosto boží a perfektně naznačuje, co číhá uvnitř.
Máte-li rádi horror se Slovanskou příchutí, tuto knihu byste neměli minout.

salkyn
27.05.2022 4 z 5

Jo, tak to bylo dobré. Napínavé, čtivé, vzrušující,... Jediné, co mě docela často nadzvedávalo ze židle, bylo naprosto stupidní chování některých postav. Ale celkově spokojenost.

Štítky knihy

erotika horory

Autoři knihy

Łukasz Radecki
polská, 1979
Robert Cichowlas
polská, 1982

Kniha Městečko je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst31x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x