Mé roky s Ferrari

Mé roky s Ferrari https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67471/bmid_me-roky-s-ferrari-vsL-67471.jpg 4 71 17

Život jednoho velkého závodníka ve formuli 1. Pohled do zákulisí velkých cen. Vzestupy a pády z dob, kdy závody byly plné nebezpečí a umění jezdit.

Literatura naučná Biografie a memoáry Sport
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Protokoll - Meine Jahre mit Ferrari , 1977


více info...

Přidat komentář

Filatov
03.02.2023 3 z 5

První část kniha byla dobrá, ale druhá polovina už ztratila glanc tím, že nebyla vyprávěním Nikiho Laudy, což jsem nečekal. Potvrdilo se mi, že Niki byl prostě svéráz a byl svůj a také bylo fajn, že nám ukázal, jak to ve Ferrari fungovalo a myslím, že do teď určitě i funguje, že to není jen pozlátko, ale i prostředí plné intrik.

mial74
02.05.2022 3 z 5

Kniha obsahuje tři části. První a hlavní je vyprávění Laudy o jeho letech ve stáji F1 Ferrari, ta mi přišla zajímavá. Druhá část knihy je jakési dušezpytné pojednání o Laudovi, které mě moc nebavilo. Třetí je zase vyprávění Laudy o tom, co bylo, než se k Ferrarimu dostal, to bylo zajímavé stejně jako první část. Celkem mi kniha přijde poměrně nekonzistentní - myslím, že kdyby se Laudovo vyprávění trochu lépe učesalo, mohlo to být záživnější...


RoBertino27
15.03.2021 3 z 5

Názory Laudy na to, co jeho kariéru učinilo zásadním - nehodu na Nürburgringu, ale také na kolegy, stáj Ferrari a závodění vůbec. Ukazuje, že tento Vídeňák vůbec nebyl osobou, jíž byste snadno pochopili. Mnohdy nečekaná až zbrklá rozhodnutí - přičemž s ohledem na datum vydání v knize není zachycen rok 1979 a následné události - nekompromisní postoje a balancování na hraně popularity. To je Niki Lauda, jemuž novináři často udělovali nepopulární citron jako symbol pro pilota, s nímž není lehké se domluvit.

Rozmarýna Rozm
06.07.2020 5 z 5

Na formuli jedna jsem se strašně ráda v době, kdy jezdil Niki Lauda, dívala a vždy jsem mu fandila, aby vyhrál. Když jsem tenkrát viděla v TV tu jeho havárii s požárem auta, tak jsem ani nevěřila, že přežije. Proto mě velmi zaujalo jeho vyprávění o tom, jak mu kněz dával poslední pomazání. Je to prostě skvělá kniha a jsem ráda že jsem se dozvěděla něco o zákulisí tohoto nebezpečného sportu.

Azmodan
08.11.2019 4 z 5

Kniha má dvě části. Ta první pojednává o Laudových letech u Ferrari. Tato část mě moc nebavila. Na mě příliš chaotické, nedisciplinované a útržkovité. Upřednostnil bych více chronologického stylu řazení knihy. Druhá část obsahuje jednotlivé kusé pasáže pojednávající o Laudově zadlužování se pro závodění, jeho domu atd....Tato část není špatná, ale pro mě to také nebylo nějak strhující.
Kniha však obsahuje útržky, které jsou velmi zajímavé. Již mnou zmíněné zadlužování se kvůli závodění a nebo pojednávání o nebezpeční při závodění, jednání s Ferrarim atd. To jsou opravdu zajímavé pasáže na jejichž základě si člověk může vykreslovat Laudovu povahu a může ho začít chápat jako člověka. Škoda jen, že zbytek knihy není uspořádán trošku...více uspořádaně.
Dle mě však kniha za přečtení stojí.

katy238
10.10.2019 4 z 5

Jednoduché povídání o Niki Laudovi a s Nikim Laudou. Kniha se nedostává nikomu z aktérů příliš pod kůži, neukazuje různé vrstvy osobnosti jezdců ani neodhaluje závratná tajemství. Je to čtení o silných vozech a o mužích, kteří jim vládnou. Jako jednoduchá četba ideální, je však dobré o osobnosti Nikiho Laudy něco vědět už před přečtením knihy, jinak mohou některé pasáže působit zmateně.

Honza89
23.04.2019 4 z 5

O Nikiho Laudu jsem projevil zájem po shlédnutí filmu Rivalové. Jeho osobnost mě upoutala a chtěl jsem se dozvědět více o jeho životě. V tomto směru knížka splnila má očekávání a doporučuji ji k četbě.

Messilina
11.04.2019 5 z 5

Knihu jsem četla už před delší dobou, ale velmi dobře se pamatuji na to, že se mi líbila. Jak bylo už níže řečeno, kniha je rozdělena do více částí. Ale já si myslím, že se tyto části vzájemně dobře doplňují.

SuzukiZ
21.10.2017 2 z 5

Kniha je rozdělena do 3 částí-první část knihy (vyprávění ich-formou) byla velmi zajímavá, další dvě části byly pojaty pro mě příliš.. žurnalisticky a nezáživně :( mám ráda prostředí formule 1, ale tato kniha mě trochu zklamala.

Ranuncul
19.04.2017 5 z 5

Perfektní knížka,výborně napsaná.Koho toto téma spoň trošičku zajímá,doporučuji.
Niki Lauda působí jako obrovský sympaťák :-).

nikola9238
18.03.2015

Prosím Vás, ako a kde ju objednám? Neviem nič nájsť..

maličká
04.02.2015 4 z 5

Vcelku zajímavá kniha, napsaná podle Laudových magnetonových pásek. Pokud jste viděli film Rivalové, tak doporučuju přečíst, dozvíte se totiž že film není až tak pravdivý, jak se možná tváří :)
Každopádně kniha je zajímavá a můžete si díky ní udělat obrázek o Laudovi jako o člověkovi.

mirek8562
30.11.2014 5 z 5

Pro fandy Nikiho a F1 obecně, velice pěkně a poutavě napsaná kniha.

Čtec
11.06.2014 5 z 5

Nemám ve zvyku číst knihy vícekrát (hlavně proto, že čtu hrozně pomalu a tak si raději přečtu něco dalšího..), ale v případě Nikiho Laudy jsem tuhle "skorozásadu" porušil. Jednak miluju formulky a zvlášť ty ze 70. let, a dále mi Laudův suchý, věcný, ale přitom neuvěřitelně sdělný (a pro mne i poutavý) styl sedí. A pro ty, jimž se líbil Howardův film Rivalové (Rush), bych Mé roky s Ferrari viděl jako "povinnou" doplňkovou četbu.

nelcisko
06.06.2014 5 z 5

Nemůžu říct, že v této knize jsem všemu rozuměla (myslím tím některé pojmy), jelikož jsem žena a tak přímo se těmto věcem nevěnuji, ale také mohu říci, že mě kniha bavila a zaujala tím, čeho mě nikdy nikdo neučil. Motoristický sport, to, o čem vám ve škole nepoví a celkově v životě se o tohle nebudete zajímat. Snad jenom jako lajk či divák. Knihu jsem četla déle než jsem chtěla, ale s ohledem na spousty věcí kolem, jsem neměla mnoho času, jinak bych knihu přečetla jedním dechem, jak byla pro mně zajímavá. Vřele doporučuji všem, kteří se chtějí víc dozvědět o tomto sportu nebo o Nikim Laudovi a o Ferrari. Za podívanou stojí i film Rivalové,který ukazuje i na nebezpečí tohoto sportu, které je dobře popsáno i v této knize.

kika 13
24.02.2013 4 z 5

Mám formule ráda knížka mě posunula dále v znalostech prostředí.

Bránolog
06.02.2012 4 z 5

Poutavý pohled na zlatá léta f1, kdy ještě piloti nebyli cvičené opice a nebezpečí jim sedělo za krkem na každém kilometru, očima přímého účastníka cirkusu velkých cen.