Safari smrti

Safari smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13137/bmid_safari-smrti-ieh-13137.png 4 43 7

Mark Stone, jeho přítel Mac Donaldem, android Ray a další se vydávají na planetu Terranii XXVII, která byla uvolněna ke kolonizaci, tentokráte se nejedná o misi, ale spíš o loveckou výpravu na grizony, zvířata podobná medvědům, kteří napadají místní obyvatele. Proč se dříve neškodní býložraví grizoni, kteří si užívali, celý den v hrách z ničeho nic rozhodli, napadnou lidi? A podaří se Markovi udržet tajemství své mise, kde se vydává za průvodce po safari…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Najáda
Originální název:

Safari mortel , 1990


více info...

Přidat komentář

lancelot
14.04.2024 3 z 5

Pohodová kniha, příběh bavil a o to jde. Mark Stone je zábavný a člověk mu fandí.

jan7113
16.03.2024 4 z 5

Jako v našem reálném světě. I na primitivních planetách se najdou šmejdi ochotní za nějakou pofidérní výhodu zradit a nechat zotročit celý svůj národ (a s ním paradoxně i sebe).
Jinak vše při starém, což je dobře. Jen Mark tentokrát zůstal Elze věrný...


Terva
16.01.2023 5 z 5

„Nikdo z vás se
na Zemi nevrátí,
pokud budete
pokračovat
v téhle šílené cestě.“

Strašně se mi líbí ty klasické opakované situace. Například ve všech příbězích se tvrdí, že generál Knov „kouří ty své odporné doutníky, jen když se vyskytly nějaké mimořádně závažné problémy.“ Tak že čtenář ho vlastně ještě nepoznal bez doutníků. Protože každý příběh začíná závažným problémem a Knov kouří jak továrna na uhlí. Možná proto mají tyto příběhy to své specifické kouzlo a každý čtenář se na ty známé situace prostě těší.

Malá ochutnávka:
Všechno by probíhalo téměř ideálně, nebýt nedávných incidentů. Rostlinstvo na Terranii je podobné jako na Zemi, zvířena rovněž až na výskyt „grizonů“. Podobají se pozemským medvědům a mají jasně modrou srst. Protože jsou býložravci, prvním osadníkům nikterak nevadili a ti je nechávali na pokoji. Tato velká zvířata jsou navíc velice hravá a příchylná a rychle si zvykla na soužití s lidmi. Jejich obraz se dokonce dostal do státního znaku Terranie XXVII.

Jak jste si mohli přečíst v „malé ochutnávce“ už asi víte, kde je zakopaný grizon. Důvodem, proč Knov stáhnul Marka Stonea z dovolené (na kterou ještě ani nestačil vyrazit), je ten, že grizoni tak trochu změnili své chování. Proto tedy začíná společné dobrodružství Marka Stonea a Steveho Mac Donalda na Terranii XXVII. Lovecký příběh. Zemře zde mnoho lidí i grizonů. Samozřejmě, že je pak vysvětleno, proč, jinak mírumilovná, zvířata útočí a vyřešení této otázky je zajímavé. Opět perfektní klasické dobrodružství s výchovnou pointou.

Citát: Moudré to v žádném není. Ale protože je to jediná možnost, nemáme na vybranou. Takže vzhůru do vosího hnízda!

Kontryhelka
22.01.2022 5 z 5

Vynikající kultovní sci-fi, která ani po létech pro věrné čtenáře a nadšence neztratila svoje kouzlo. Opět další povedený příběh, který je opět plný napětí a vše zase dobře dopadne.

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.

sarka9190
09.11.2018 3 z 5

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů.

Richie1
18.01.2015 3 z 5

Mark Stone je v další akci a opět v utajení. Safari na planetě Terranie XXVII se změní v boj o život a příběh dostane slušné napětí. Opět se vtipně řeší různé vztahové otázky hlavních aktérů. Tato Stoneovka se mi líbila o něco více než jiné.

Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král