Páni krále Zila

Páni krále Zila https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12207/bmid_pani-krale-zila-qws-12207.jpg 4 29 2

Při výzkumné výpravě na jednu z dosud neznámých planet byli přepadeni Markovi přátelé a jejich život je ohrožen. Je třeba rychle něco podniknout na jejich záchranu, tím spíš, že jsou zřejmě pod vlivem zhoubné psychické síly, která rozleptává jejich vůli. Kdo vlastně ovládá tuto neznámou planetu v soustavě LA 94–71–57?

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Les hommes du Maitre , 1995


více info...

Přidat komentář

Terva
30.06.2023 4 z 5

Když vykonám rozkaz dřív,
než ho dostanu, tak šetřím čas.
Je v tom ale jeden háček.
Člověk musí vědět,
že ten rozkaz dostane brzo.

Další z těch brutálnějších a krvavějších příběhů. Umře zde strašná spousta nevinných lidí. Jejich osud je krutý. Dokonce i Markovo přátelé, Tor a Amazonka Raxi (jiný příběh jiná situace) se dostali do nebezpečné situace. A Mark Stone, místo aby si užíval zaslouženou dovolenou, letí na souřadnice LA 94-71-57, v neznámé Galaxii, aby svým přátelům pomohl. Avšak i on je polapen neznámou silnou psychickou pastí a je ovládán, jako loutka. Tedy, byl by, kdyby neměl jednu rostlinnou přítelkyni na velmi vzdálené planetě, která mu pomohla zvýšit jeho telepatické schopnosti.

Malá ochutnávka:
Strčili do těžkých dveří a vešli do prostorné místnosti s nízkým stropem, kterou osvětlovaly jen olejové lampy. Bylo tam několik stolů, ale pouze jeden byl obsazen pěti hosty, kteří házeli podivnými osmihrannými kostkami.
O bar z hrubého, neopracovaného dřeva se opíraly tři dívky a pozorovaly hráče. Byly mladé, hnědé, v krátkých halenkách s rozparkem na boku, takže jim byla vidět stehna.

Opět musím napsat, že příběh je formulován tím stylem, že se zde základní informace prostě opakují. Tak že, kdokoliv začne tuto sérii číst, není vůbec nutné mít načtené předcházející díly. Pan spisovatel Jean-Pierre Garen vám to pěkně polopatě všechno zopakuje, a tak můžete začíst číst, jakýkoliv příběh a o nic nebudete ochuzeni. Svým způsobem je to geniálně vymyšlené. Jen ti, co to čtou od prvního dílu, si musí v prvních dvou třech kapitolách projít tím, co už dávno znají. No a pak každého překvapí ten příběh uvnitř. A že se tento opět povedl, až jsem musel zatleskat.

Citát: Musíme vydržet, za hodinu bude noc a můžeme se vrátit do hospody. Mám žízeň jako trám.

Trošku se ještě rozepíšu. V tomhle příběhu je opět jedna zajímavá poživatina paštika. Letíte přes celou galaxii, úplně do neznámých končin, a nejen, že tam narazíte na krásné chtivé ženy, které neváhají roztáhnout své údy a dát vám . . . na talíř kus paštiky. Sakra, paštika je universální mezigalaktická pochoutka. K tomu sex a pívo a hurá do Vesmíru!!!!

Citát: Klidně se napij, je to tvoje oblíbená whisky.

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.


Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král