Krev v jezeře

Krev v jezeře https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42163/krev-v-jezere-42163.jpg 4 47 12

Maria Kallio série

< 8. díl

Krev v jezeře je nejlepší kriminální román oblíbené finské autorky. V chladném listopadovém odpoledni je v jezeře nedaleko Helsinek zastřelena mladá žena, novinářka Annukka Hackmanová. Hackmanová chystala k vydání neautorizovaný životopis slavného automobilového závodníka Saši Smedse a motiv k vraždě je nasnadě - Annukka zjistila něco, co by ohrozilo až příliš mnoho lidí, a vrchní komisařku Kalliovou čeká zdánlivě snadný úkol - vybrat z několika podezřelých toho, kdo má nejsilnější motiv a nejslabší alibi. Možná je ale všechno úplně jinak... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Hejkal
Originální název:

Veren vimma , 2001


více info...

Přidat komentář

Loubooker
12.05.2023 4 z 5

Mně se to líbilo. Severské krimi většinou nečtu, kromě Vivecy Sten a kdysi všechny Sjowalove a Wahloo (nic tak dobrého jsem v dnešních severských krimi nenašel...). Nevím, zda je to tím, ze to není svédska či norska krimi, ale např. se mi moc líbila Cesta černých ovci, což byla také finská...no krimi asi ne, spíše thriller dobrodružný.
Dám za pravdu uživateli kopeceli, že se mi u hlavní hrdinky líbí, že je zde vylicen i její osobní život, běžně zařizování, úkoly, starosti.. prostě normální život. Určitě budu pokračovat v sérii o komisařce Kallio.

kopeceli
08.03.2021 5 z 5

Mám ráda Marii Kallio. Líbí se mi, že není Supermanka, ale obyčejná žena, pak i manželka a matka. Ani v této knize neřeší jen vraždu a mě baví všechny ty postavy a příběhy kolem. I historické souvislosti, které mě přiměly doplnit si znalosti. Rozhodně jsem se nenudila.


mol378
21.01.2020 3 z 5

Jedna z průměrných detektivek, stejně jako ostatní přečtené knihy série. Baví mě prostředí - sever, zima, tma.

soukroma
24.10.2018 5 z 5

Mám ráda tuhle finskou krimi sérii (ehm, sérii? vyšly čtyři díly, a to 3-5-6-8, proč???), je taková všeobjímající: autorka líčí každý krok a myšlenku hlavní hrdinky, od snídaně, buzení a krmení dětí, cesty do práce, porad, jednání s podřízenými i nadřízenými, vyplňování formulářů a dotazníků, vyzvedávání dětí ze školky, občas nákupů, někdy úklidu, průběžného hledání nového bydlení, samozřejmě manžela a jeho pracovních záležitostí, a tu a tam :-) přijde ke slovu i nějaké to vyšetřování, ba i výslech podezřelých či návštěva místa činu.
Zní to trochu ironicky, ale tak to prostě ve skutečném životě je (zejména ženských představitelek zákona): 90% jednání a přemýšlení se týká něčeho jiného než popisovaného krimi případu. Tento zabrousil do vícero témat, ale rozuzlení bylo tak nějak mimo veškeré předpoklady a v podstatě náhodné.
Suma sumárum: i když nejsem osobně moc na vatu, tady ta vata má své neodmyslitelné místo a celkově se čte dobře. Ještě zmíním bonus v místě děje, oblasti historicky střídavě přehazované/usurpované Ruskem a Finskem.

kečup60
28.05.2018 4 z 5

Napínavé čtení trošku z jiného prostředí. Jenom ta jména, na ta nejsme asi tak úplně zvyklí.

konicekbily
25.06.2017 4 z 5

Příjemné počtení pro chvíle oddechu.

marion111
16.03.2017 5 z 5

Pěkně plynoucí severská krimi. Oblíbila jsem si Marii Kallio a celou její rodinu.

zazvorka
19.02.2017 4 z 5

Příjemné počtení. Není to strhující, ale s dobrou čokoládou a silným čajem jsem si na knížce docela pochutnala :-)

jasmína
29.08.2016 3 z 5

Vraha jsem sice neodhadla, zivoty lidi me zaujaly, ale jinak znám napínavější severské detektivky .

radek7704
08.09.2015

Krátká recenze je nově na http://www.test-recenze.cz/severska-krimi-smrt-v-jezere/

šipek
30.07.2013 4 z 5

Mé první setkání s touto spisovatelkou. Až na ta jména dobrá detektivka. Určitě vyhledám další knihu od této autorky, krásně se četla.

adriana.vasicko
15.01.2013 5 z 5

Tuto knihu jsem četla tři dny (kdybych se nepřipravovala na učení, tak bych jí četla možná jenom jeden den), protože má nádherý děj a moc se mi líbí autorky vyjadřování. :) Podlě me nejskvělejší spisovatelka finské součastnosti.