Manipulace vědomím

Manipulace vědomím https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458809/bmid_manipulace-vedomim-hdT-458809.png 5 10 10

Kniha Manipulace vědomím vysvětluje základní zásady ovládání lidí v liberální společnosti a rozdíl v ovládání oproti tradiční společnosti. Je určena prostému čtenáři a je přitom doporučeným studijním materiálem na některých ruských vysokých školách v oblasti sociologie. Autor vysvětluje uspořádání celého systému manipulace veřejným vědomím – jako technologie nadvlády vlastní elity v liberální společnosti. Pro Rusko a další bývalé socialistické země přechod k tomuto novému typu moci znamená změnu kultury, myšlení, jazyka a ničení samotných základů tradiční společnosti. V knize jsou podrobně popsány hlavní části manipulace a příčiny zvláštní zranitelnosti vědomí. Protože přijmout nový druh moci, znamená zbavit se možnosti správně se rozhodovat, je otázka jeho přijetí nebo budování ochrany před manipulací nejen výběru dějinného osudu, ale samotného přežití společnosti.... celý text

Politologie, mezinárodní vztahy Psychologie a pedagogika Sociologie, společnost
Vydáno: , MON Trade
Originální název:

Манипуляция сознанием , 2000


více info...

Přidat komentář

yoker
12.07.2021 5 z 5

Zatímco divák sedí před televizí sám a snaží se odhadnout, co z toho, co se na něho hrne z obrazovky, je pravda, co je lež, a co si má o události, kterou mu TV předkládá, vůbec myslet, na OPAČNÉ straně obrazovky sedí rozsáhlý tým (podpořený masívním dlouhodobým vědeckým výzkumem) mající za úkol jej profesionálně obelhat, udělat něj hlupáka, znemožnit jej a donutit ho udělat věci, které jdou proti jeho názorům a zájmům.

Kara-Murza odkrývá až neuvěřitelné podrobnosti útoku médií na běžného člověka, na jeho úsudek, na jeho duševní pochody a vůbec na jeho duševní integritu.

Napsal jsem k této knize krátký článek. Je volně na webu, ale protože DatabázeKnih je alergická na internetové odkazy, musíte si ho - pokud budete chtít - nalézt sami.

MariaN.
04.07.2021

Vyborna kniha, sadla mi v mnoha otazkach, ktore som len tusila alebo si ich kladla a mnoho inych, kde ma suvislost ani nenapadla. Tiez oci otvarajuci pohlad z druhej strany. Ani nevieme, co vsetko sme nauceni a to, aky jazyk pouzivame vplyva na to, aki sme. A to, ze jazyk degeneruje priamo pred nasimi si vsimam uz dlho a je to vec, ktora ma velmi znepokojuje a hneva. Ozaj jedna z najlepsich knih, aku som citala.


Hobo
20.02.2021 5 z 5

Další z mála knih, které dokážou strhnout mnohé závoje před naším vědomím a ukázat, že ne vše, co je nám předkládáno, odpovídá skutečnosti. Chcete-li se zbavit mnohých mýtů, čtěte tuto knihu.

Commi
22.12.2020 5 z 5

Skvělá kniha! *****
Jen málokdy, se povede skloubit opravdu širokospektrální výsledky hloubkové analýzy autora s vynikajícím a především dobře stravitelným překladem. V tomto případě překladem pana Šifrina. Tato kniha odhaluje oponu manipulace vědomím tak umně, že se člověk musí sám sebe ptát, kolikrát v životě si tuto oponu sám a dobrovolně před sebou zatáhl.
Doporučuji!