Mrtvé hlasy

Mrtvé hlasy https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485091/bmid_mrtve-hlasy-xr8-485091.jpg 4 106 25

Malá místa série

< 2. díl >

Ollie, Brian a Coco mají strašidelných zážitků po krk. Poté, co na podzim na školním výletě jen těsně unikli usměvavému muži a jeho zlověstným strašákům, se těší, že si užijí nějakou legraci. Lyžování na Jedlové hoře zní slibně, ale jejich nadšení se kvapem vytratí, když je sněhová bouře uvězní na chatě pouze s rodiči a záhadným lovcem duchů panem Volandem. Začnou se dít divné věci. Coco vidí přízraky a Ollie se zdají strašidelné sny o zmrzlých dívkách. Brian si je jistý, že když přijeli, stál vycpaný medvěd v hale na zadních – a nikoli na všech čtyřech jako teď. Jejich výprava za zábavou se rychle mění v další hrůzné setkání se záhrobím. Na Jedlové hoře sídlí duchové a jejich hlasy se domáhají pozornosti, naslouchat jim se ale nemusí vyplatit. V pokračování Zrádných mlh se Ollie, Coco a Brian musejí spolehnout na své přátelství a bystrou mysl, chtějí-li přežít další hrůzyplné dobrodružství.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Drobek
Originální název:

Dead Voices , 2019


více info...

Přidat komentář

markyticka
17.02.2024 3 z 5

Příběh uvíznutí kvůli sněhu na horské chatě, která má temnou historii a svého ducha, kvůli kterému přijel i pisálek z plátku o nadpřirozenu, se ze začátku četl velmi dobře. Pak se to nějak zvrtlo a už to nebylo ono.

Deia
25.01.2024 4 z 5

Spočiatku sa mi príbeh veľmi páčil. Malo to skvelú atmosféru - skupinka ľudí uväznená na horskej chate, za oknami snehová búrka, žiadna elektrina, iba oheň v kozube a do toho rôzne podivné javy... To sa mi naozaj páčilo, viac ako prvá časť, keďže mám radšej duchov ako strašiakov. Lenže druhá polovica sa mi už až tak nepáčila. Trošku som dúfala, že decká do toho zatiahnu aj dospelých, ale nevyšlo. Taktiež ten hlavný zvrat mi úplne nesadol, nejak sa mi nepáčil a ani to prepojenie s prvom časťou. Ale inak to bolo čtivé, atmosférické a mladší čitatelia si to určite užijú viac. A na tretiu časť sa teším.


Jaehyun
28.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Předchozí díl mě bavil o kus víc, zřejmě proto, že zkrátka miluju Halloween. Tady máme víc hororových prvků, které jsou skvěle napsané, ale nečekala jsem, že to bude tak moc navazovat na první díl. Čekala jsem stejné hrdiny ale jiné záporáky. Tento záporák mohl klidně zůstat v prvním díle, kam se skvěle hodil a tady mohla vládu převzít pouze duchařina a děj se mohl odehrávat třeba za rok od Zrádných mlh.

I tak mě ale knížka bavila, měla jsem ji přečtenou během jednoho dne a jsem zvědavá na další díly. :)

jmn7053
19.12.2023 5 z 5

První díl nadchne Halloweenskou atmosférou. A ačkoliv toto kouzlo druhému dílu chybí, alespoň se více zaměřuje na "horrorovou" stránku příběhu. Což přijmou starší čtenáři s úsměvem a ti mladší pravděpodobně s pláčem. :)

Jako vždy (od této autorky) se jedná o velmi dobře napsanou knihu, která vás nebude nudit. Je to lehké, zábavné, v příjemném tempu a se skvělou atmosférou, o které si mnoho "horrorů" může jen zdát. ;)
Jediná výtka je, že si u čtení (téměř) neustále přeju, aby autorka napsala něco v podobném stylu pouze pro starší čtenáře. :)

haaabi
17.08.2023 5 z 5

Luxusní horor pro mládež! Daleko lepší než první díl a předaleko lepší než Medvěd a slavík, který mě dost nudil. Tak pokud jste tuhle autorku zavrhli kvůli medvědovi, zkuste jí dát ještě šanci. Tahle série skládající se ze tří jednohubek je prostě skvělá a má spád.

nela3812
26.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Příběh měl opět skvělou hororovou atmosféru, která byla tentokrát spojena se silnou zimou a tajemnou chatou. Také tentokrát příběh krásně plynul a nemohu říci, že bych se být na malou chvíli nudila. Autorka dokáže upoutat a udržet pozornost po celou dobu.

Tentokrát tu máme trochu duchariny, divného lovce duchů, sněhem zapadnou chatu a spoustu podivných událostí. Autorka měla s duchařinou skvěle nakročeno, a i když byl návrat k jedničce překvapivý, trochu to příběhu ublížilo a vzala mu to tím jeho originalitu. Vůbec bych se toho nebála a držela se jen duchovna!

Opět se setkáváme se stejnými hlavními hrdiny jako v prvním díle. A opět se prostě nemohu smířit s mírou jejich inteligence, všichni 3 se neustále chovají jako dospělý jedinci, nikoliv jako 11ti leté děti. Mají pár slabších okamžiků, ale jinak jsou až příliš vyspělý. Možná dokonce více než dospělý hrdinové v horových příbězích.

Celkově je to opět krásně počtení a věřím že mladší čtenáři si mínusu, které vidím já, ani nevšimnou. Dříve bych jim pozornost také nevenovala, ale nyní jsem na to až moc velký kritik. :D

Posledním bodem je příliš rychle utnuty konec. Celý děj najednou konci během 5 stran. Autorka určitě ještě měla prostor pro pár dalších stran a natažení příběhu. Mrzí mě, že jej nevyužila.

Hodnocení: 3,75/5

Calinda
26.04.2023 4 z 5

Opět pěkný hororový příběh pro mladší čtenáře a řekla bych, že ještě o fous strašidelnější než první díl. Když srovnám s prvním dílem, tento se mi líbil o trochu více a i prostředí hor a sněhové vánice mi přišlo zajímavější.

sigma929
21.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Autorka knihy Katherine Arden nás zatahuje do děje třech nejlepších kamarádů Ollie, Coco a Briana toto je již druhý příběh s těmito kamarády. PrvnÍ dÍl se jmenuje Zrádné mlhy,takže doporučuji si první přečíst pvní díl který byl také zajímavý a strašidelný, dozvíte se víc o Ollie,Coco a Brianovy, ale tento díl se mi víc líbil. Příde mi že je strašidelnější a líbí se my téma:jely jsme lyžovat na rekonstruovanou lyžařskou chatu na které straší a jsou tam duchové a vycpaná zvířata.Nepřekvapilo mě,že se tam ukáže usměvavý muž a,zrovna to bude pan Voland, to jsem nečekal. knižku velmy doporučuji hlavně pro lidi co mají rádi horror.

menalinda
17.02.2023 5 z 5

Super zimní duchařina s parádní trojkou statečných dětí Olli,Brianem a Coco.Adren mám moc ráda a těším se na další pokračování ač už nejsem dítětem.

lucakuca
01.02.2023 5 z 5

Tomuhle se říká duchařina! Echt duchařina - s duchy pod duchnu a bát se!
Jiné než první díl. Každý díl jiný druh strachu a děsu.

TeriLin1111
08.11.2022 4 z 5

Tento díl byl o krapet slabší než ten první, ale laťka je stále nastavená poměrně vysoko. Hrozně se mi líbilo to prostředí, celkově atmosféra suprově vykreslená. Ještě kdyby ten konec nebyl tak zvláštně useknutý...

Veju007
16.10.2022 4 z 5

(Neposlouchejte) Mrtvé hlasy je druhý díl série Malá místa od Katherine Arden a tohle je opravdu nářez. Tam, kde první díl byl vcelku pohádkový, tak tady autorka dost přitvrdila!

Stejná parta přátel se tentokrát s rodiči vydává na hory, do nově zrekonstruované lyžařské chaty a strašidelné dobrodružství je na spadnutí - sněhová vánice, vycpaná zvířata měnící pozice, objevující se přízraky nebo děsivé sny o zmrzlých dívkách.
Berte to jako takové Osvícení pro děti.

Druhý díl je jednoznačně lepší, napínavější, strašidelnější. Je tam vše, co chcete od dobrého hororového příběhu, byť stále podáno lehkým dětským způsobem.
Ve finále mi tahle série hodně připomíná příběhy s Cassidy Blakeovou od V. E. Schwab.

kolacky
29.08.2022 5 z 5

Vynikající příběh! A vypadá to, že bude ještě jeden díl, už se těším!

barbb8k
14.08.2022 4 z 5

Už než jsem začala číst, jsem věděla, že tuto knížku budu milovat. Autorka má naprosto dokonalý styl psaní, který vám husí kůži prostě přivodit musí. Také díky němu se kniha četla neskutečně dobře a rychle. Měla jsem si přečtenou během pár hodin.
Prostředí zasněžených hor a mrazivých nocích přidával této knížce na strašidelnosti a dokonalosti.

Při čtení jsem si uvědomovala, že mi příběh víceméně vyprávěný z pohledu Coco, vůbec nevadil tak, jak jsem se zprvu bála. (Že by byl další díl z pohledu Briana?)


Děj byl už od začátku docela předvídatelný, přesto mi to vůbec nevadilo a v knize jsem musela pokračovat. Akce tu také, jako v prvním díle, vůbec nechyběla. Každý zvrat a krok byl naprosto dokonale promyšlený.

Věřte mi, tuto sérii si prostě chcete přečíst.
4,5/5⭐

Šebestová3
09.08.2022 5 z 5

Ani druhý díl série Malá místa nezklamal!

Knižní střípky
03.08.2022 4 z 5

Číst to jako dítě, to musí být zážitek! Skvělé duchařinky to byly! Moc hezky vykreslené hlavní postavy, atmosféra pěkně pomalu houstne a houstne, jednička je možná o něco více strašidelná, ale dvojka se zase odehrává v hotelu odříznutém sněhovou bouří od civilizace, což je mé oblíbené téma v knihách, takže i s dvojkou jsem spokojená. Touží -li Vaše děti po nějaké napínavé knize a chtějí se i trochu bát, zkuste ZRÁDNÉ MLHY i MRTVÉ HLASY.

Digiivca
27.06.2022 5 z 5

Právě dočteno. Nedávno jsem měla oblíbenou autorku horor žánru Darcy Coates . Ale díky Katerine Arden a její Zrádné mlhy a teď právě dočtené Mrtée hlasy, mi přibyla další oblíbená spisovatelka hororů. Na to že je to určené pro mladistvé , tak mi to sem tam přišlo opravdu děsivé . Jedním slovem wau

alibaba72
22.06.2022 5 z 5

Opět příjemné odpočinkové čtení :-)

FejKýý
16.06.2022 3 z 5

Na tohle pokračování jsem se velice těšila protože kniha Zrádné mlhy mě velice bavila. Ale bohužel tenhle druhý díl se mi zdál o dost slabší. Druhá půlka knihy už mě ani moc nebavila a chtěla jsem konec. A když přišel, přišlo jedno velké zklamání jelikož byl úplně urychlený a měl snad jen tři strany. Doufám, že další díly budou podobné spíše Zrádným mlhám než této knize.

Lovana
09.06.2022 4 z 5

Hned po přečtení Zrádných mlh jsem věděla, že v této sérii budu pokračovat a na další díl jsem se hodně těšila. A Mrtvé hlasy mě rozhodně nezklamaly, hrozně ráda jsem se opět setkala s našimi malými hrdiny, které už známe z prvního dílu. Byla jsem ráda, že v knize byl i Olliin táta a Coco máma.
Mě osobně přišly Mrtvé hlasy strašidelnější než Zrádné mlhy a líbila se mi opravdu mrazivá atmosféra, umocněná zimou, mrazem a sněhem... Naopak v Zrádných mlhách mi více sedlo zakončení příběhu, tady mi to přišlo trošku moc urychlené a docela složité, zvlášť když vezmu, pro jakou věkovou skupinu je tato série určena... Tady bych každopádně opět dodala, že knihu bych rozhodně nedávala číst osmiletým dětem... Jedině nějakým hodně nebojácným...
Celkově se mi knížka líbila hodně, něco za mě bylo lepší než v prvním díle, něco se mi naopak více líbilo v díle prvním, proto hodnocení zůstává stejné a já se už teď těším na pokračování.

Hodnocení 4*/5*