Domina

Domina https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353245/bmid_domina-Q4e-353245.jpg 2 77 19

Maestra série

< 2. díl >

Judith Rasleighová to dokázala. Žije v luxusu uprostřed Benátek životem, o kterém vždy snila – a pro který by lidé vraždili. A ona vraždila. Je tu ovšem ještě někdo, kdo ví, co všechno má na svědomí. Judith se může vykoupit jedině tak, když najde obraz nevyčíslitelné ceny, obraz, o kterém si ani není jistá, že existuje. Navíc není sama, kdo ho hledá. Hra se poněkud změnila: tentokrát nemá vše ve svých rukou, protože stojí proti nepříteli mocnějšímu a neúprosnějšímu, než by ji kdy napadlo...... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Maestra 2: Domina , 2017


více info...

Přidat komentář

Ticiana
27.06.2022 3 z 5

Oproti prvnímu dilu je tady min erotiky a vic detektivního žánru a thrilleru. Judita mi prijde hodně naivní, ale taky ji to dobre páli a dokáže si dat veci dohromady. Tesim se na zakončení. Příjemná oddychovka.

martunka
14.04.2022 4 z 5

Takové oddechové čtení...


bárbra13
22.07.2021 1 z 5

Ani první díl jsem nehodnotila dobře. Možná proto se budete divit, proč jsem četla pokračování.. Důvod je jednoduchý. Neměl jsem momentálně nic jiného ke čtení a tuto knihu jsme doma již měli. Tak jsem si řekla, proč ne? A asi už vím, proč jsem raději měla zajít do knihovny pro něco jiného.. Hlavní hrdince opět vycházelo vše, co si umanula. Když už jsem se pročetla k nějakému ději, nedával moc smysl a byl zmatený. Třetí dílem už se zlákat nenechám.

Luciasek31
04.01.2020 2 z 5

Kniha má docela zajímavý děj, hlavní hrdinka je trochu trhlá, ale celkem jí to vychází. Takové průměrné oddechové čtení.

mimi55
18.09.2019 odpad!

Nevím, kolik stránek bych musela přetrpět, abych se dočkala nějakého děje.

pige
26.07.2019 2 z 5

Opět nevěřím hlavní hrdince nic z toho, co se o jejich činech dočítám.
Sama jsem ale překvapená, že se mi Domina čte lépe jak Maestra.

Autorka opět profesně zklamala, ale co mi vadí nejvíce, jsou texty psané kurzívou - jednou se jedná o zážitky z dětství, najednou jsou to úvahy a myšlenky, které se hlavní hrdince míhají v hlavě. Achjo.

Největším zklamáním pro mě bylo autorčino poděkování. Zjistila jsem totiž, že chystá třetí díl. Ano, reklama je mocná a věřím, že opět bude mít i třetí díl nálepku bestselleru. Smutné.

sarkaditt
12.06.2019 1 z 5

Maestra ušla, Domina už opravdu nic moc. Příběh už v podstatě nepřinesl nic moc nového, prekombinované postavy, ztrácela jsem se v tom kdo je kdo, některé dialogy a popisky situaci mi absolutně nedavaly smysl. Až na pár chvil byla kniha spíše dost nudná, nemluvě o zbytečně dlouhých pasážích o dílech nebo jak to někde chodí. Celkově jsem knihu spíš nepochopila a jsem ráda, že už to mám za sebou.
Třetí díl si určitě přečtu, ale jen proto, že se jedná o trilogii. Budu doufat, že třetí kniha bude lepší, než 2 předchozí. Rozhodně ji ale kupovat nebudu, to by byly vyhozené peníze. Knihovna to jistí :)

riseee
20.03.2019 odpad!

Ani jsem to nedočetla

miuk
11.03.2019 2 z 5

Bylo to ještě horší než Maestra.

Janík511
27.12.2018

Po přečtení mohu říci, že Maestra se mi líbila více. Domina už postrádá kouzlo, četla se mi hůře. Konec zůstává opět otevřený. Knihu nezatracuji, ráda si přečtu i třetí díl, jak vše dopadne.

MerhAl
01.07.2018

Naprostá hrůza... Maestra se mi líbila, ale Dominu nejsem schopná dočíst! Jde do popelnice.

intelektuálka
28.06.2018 3 z 5

Tady jsem trochu sáhla vedle...v knize se spojilo hodně žánrů - cestování, umění, vraždy, intriky, erotika ... ten celek je pak různorodý...

Ale někoho snad kniha zaujme.

EleanorJane
30.05.2018 3 z 5

Nechtěla jsem ji srovnávat s Maestrou, nicméně se tomu nevyhnu. Oproti ní mi přišla Domina slabá. Trochu se z toho stala detektivka. Ale celkově je to docela dobrá knížka. Už se těším na pokračování :)

Hospodyňka
14.03.2018 2 z 5

Autorka studovala dějiny umění a je to znát, místa a věci, obrazy popisuje krásně. Možná vynechat v románě erotiku, zbytečnou syrovost a komplikovanost národností s nimiž se hlavní hrdinka setkává, tak by to bylo moc fajn čtení.

bivana009
28.01.2018

Po Maestře představuje Domina jednoznačné zlepšení, dějově i dynamikou. Hlavní hrdinka pokračuje ve své krasojízdě a místy vzbuzuje i záblesky sympatií...Každopádně lze označit za pohádku jak chudá holka vlastními schopnostmi k bohatství přišla, ale servítky si příliš nebrala. Erotické scény opět vybočují a dějovou linii oslabují...

dorkas
28.01.2018 2 z 5

oproti prvému dielu je to jednoznačne zlepšenie. ako autorka sama na konci knihy píše, Maestru a Dominu ťažko zrovnávať, nakoľko každú z nich poňala odlišne. napriek tomu, toto bude kniha, ktorú mi vrchovate stačilo prečítať len raz... dialógy miestami dosť zadrhávali, rozhovory medzi postavami občas nedávali zmysel, prišlo mi to také "stratené v preklade" :/

mišák1262
24.01.2018 3 z 5

no co dodat.... záčátek byl dobrý připomínající co se událo v maestře .... kniha mě docela bavila a byla uplně jíná než maestra .... hlavní hrdinka mi přišla dosti nad věcí všechno dokonale naplánované a nic se nemůže stát až trochu najivní mi příšla....chvílemi sem se ztrácela a nejáke pasaže mě dosti nebavili ..... pár stránek sem i přeskočila ale stále sem veděla o co jde........ nemužu dát plný počet hvezdiček ale domina mě svým způsobem bavila....

Medovnice
17.12.2017 4 z 5

Maestra byla dobrá, Domina je ještě o něco lepší. Parádní jízda.

Babouš
26.11.2017 4 z 5

Maestra byla výborné guilty pleasure o chudé holce z aukční síně, která se rozhodne vzít svůj život pevně do rukou a stát se bohatou stůj co stůj. A tak se tam souložilo a vraždilo ostošest a dávalo to smysl (i když samozřejmě o realističnosti člověk může mít nějaké pochyby). Domina zápletku rozvíjí ještě dál, ale obávám se, že se autorka začala topit ve vlastních postavách, ruských oligarších a balkánských překupnících. Hlavní hrdince pořád fandíme, ale Judith/Elizabeth/whatever je v tomhle příběhu skoro pořád nad věcí.